AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

gabriel24

Příspěvek#1831 » čtv 11. čer 2020, 21:46

Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek

vosicz

Příspěvek#1832 » čtv 11. čer 2020, 22:39

Hmm, není ani z jedné strany odfrézovaný a dokonce snad někdo dal i více energie do stakingu gas key, takže to opravdu vypadá jako M16/full-auto BCG :thumbup: Díky za fotky, před rokem bys dostal tuhle vykastrovanou AR15 verzi :roll:

Obrázek

gabriel24

Příspěvek#1833 » čtv 11. čer 2020, 22:49

taaak to som mile rad, ze mam nieco, co tam ma byt, iked ako zaciatocnik amater vobec netusim, aky je rozdiel co sa tyka spolahlivosti, ci zivotnosti
ano, stacking tam je celkom solidny, to som pozeral hned

Machead

Příspěvek#1834 » pát 12. čer 2020, 06:36

Chlapi, berme to tak, ze tieto low cost AR-15 su skladacky a Ruger si tam maximalne tak doraba lower a upper dofrezovanim z odliatkov.
Rovnako ako SW, Sig a dalsi. Paradoxne Anderson si kopu veci robi sam lebo su prvododavatelia :)

Nu a preto tie kvery stoja v USA tolko co stoja. A treba ratat s tym, ze co sa objedna a je na trhu prave dostupne, tak to tam skonci. Preto ma tie rozdiely neprekvapuju.

Pri sucasnej situacii so zbranami v USA (a dielmi od subdodavatelov), ktora pretrvava uz pol roka a este DLHO trvat bude (v septembri su prezidentske volby) proste tito vyrobcovia nakupuju co sa momentalne nakupit da a skladaju z toho.

Ak chcete nejaku AR-15 tak je a bude nejaku dobu este dost problem nieco kupit, kedze jednak viaznu dodavky z USA a jednak v USA je situacia zufala. Staci sa pozriet na stranku DD – vsetko sold out. A to si robia vsetko uplne sami, bez zavislosti na subdodavateloch.

ToF

Příspěvek#1835 » pát 12. čer 2020, 07:42

Machead: Prezidentské volby jsou v USA až v Listopadu. Ano, teď tam jdou zbraně skutečně "na dračku" a tentokrát je dost možná i budou muset použít.

Nicméně AR 15 vyrábí docela dost výrobců i jinde a nemyslim si, že by na lokálním trhu byl nějak větší nedostatek. Třeba Schmeisser z Německa, ADC z Itálie, a jen v ČR jsou 4 výrobci (o kterých vím). Zas tak černě bych to neviděl.

Machead

Příspěvek#1836 » pát 12. čer 2020, 07:51

Tie europske predrazene nekvalitne kramy? No tak, to hadam nie… Este aj ten Radical je kvalitnejsi voci Schmeisseru.

Ale kto chce nech si to kupi. Vyrobcov v CR nepocitam za vyrobcov AR ale proprietarnych pusiek robenych s ovladanim ako ma AR.

ToF

Příspěvek#1837 » pát 12. čer 2020, 07:58

Tak určitě jsou i další. To ADC parametrově vypadá docela dobře a stojí cca jako moje Savage Recon (33 tisíc Kč), ale zkušeností s ní nemám.

To že v ČR 3 z těch čtyřech výrobců (a ještě jsem zapomněl na Luvo ale o tom nevim zhola nic) vyrábí pístovky je taková místní úchylka... Mil-spec AR 15 je asi zatim jen ta nejlevnější - Perun.

ToF

Příspěvek#1838 » pát 12. čer 2020, 08:03

Třeba Savage Patrol sem našel teď v rychlosti skladem ve dvou prodejnách:

https://www.top-guns.eu/samonabijeci-pu ... ram=patrol

U Reconu je to horší, tam přechází na novou verzi, stará je vyprodaná a nová se zpozdila. Takže ideální výběr sice neni, ale možnosti pořád jsou.

ToF

Příspěvek#1839 » pát 12. čer 2020, 08:05

John Galt

Příspěvek#1840 » pát 12. čer 2020, 08:30

Na ten Recon do Zlína jsem volal před 14 dny a nemají ho už.

ToF

Příspěvek#1841 » pát 12. čer 2020, 08:44

John Galt: Nepřekvapuje mě to. Za daný peníze toho zase tak moc neni ani za "standardní" situace. Prostě přechod na novou verzi, k tomu vir, blížíce se volby, rabování a policii, která se na to už radši vykašlala (opravdu, pokud někdo nesleduje situaci v USA tak na některých místech už policie ignoruje volání na nouzovou linku).

Nicméně Patrol ještě je a podle mě to bude taky dobrá volba. Jen mi tam nesedělo to předpažbí. Ale vyměnit se dá všechno a proti Reconu je cca o 3 tisíce Kč levnější.

Mimochodem, Recon verze 2 už bude podle všeho kolem 40ti tisíc.

John Galt

Příspěvek#1842 » pát 12. čer 2020, 09:03

Já chtěl původně Ruger AR-556 MPR, ale kvůli dostupnosti jsem začal hledat alternativu a skočil jsem potom co jsem nesehnal Recon u Patrolu.

Všechny nově dovezené ARka budou dražší kurz a doprava tomu nenahrává. Navíc v US teď nic není vše je vyprodáno.

Machead

Příspěvek#1843 » pát 12. čer 2020, 09:50

Tak tak vypredane a hodne dlho aj bude vypredane. Na nasom trhu co sa da kupit je toho malo, vacsinou 1 kus a ak natrafite na nieco prijatelne dobre za prijatelne prachy, mate stastie.

Az sa vypreda, nebude uz nic hodne dlhu dobu. Stale obmedzenia vo vyrobe, doprave kvoli Covid a panika v USA kde zbrane nakupuju aj doterajsi odporcovia zbrani nenapoveda, ze nove dodavky pridu v dohladnej dobe.

Predpokladam tak 1 rok, kym sa to upokoji. Co bude dovtedy a ako dopadne prijatie smernice v nasich koncinach tiez nevytvara pocit istoty. Kto fakt chce, nech kupi co je, lebo potom je mozne, ze nebude. Alebo bude musiet pouzivat 10 ranovy zasobnik co je na smiech.

zarozak

Příspěvek#1844 » pát 12. čer 2020, 14:12

gabriel24: Tomu říkám velká klika :!: Sice to pro běžného uživatele nebude asi hrát nijak zásadní roli,ale pro ladiče nebo přebíječe je víc materiálu na BCG vždy přínosem v podobě větší hybné hmoty........ubírat se dá vždycky. Lidi to pak musí řešit těma H1,2,3 bufferama pod.
Další věc je,že dle US for je údajně u toho vyhryzence větší šance na praskání zápalníku.

gabriel24

Příspěvek#1845 » pát 12. čer 2020, 15:24

zarozak píše:gabriel24: Tomu říkám velká klika :!: Sice to pro běžného uživatele nebude asi hrát nijak zásadní roli,ale pro ladiče nebo přebíječe je víc materiálu na BCG vždy přínosem v podobě větší hybné hmoty........ubírat se dá vždycky. Lidi to pak musí řešit těma H1,2,3 bufferama pod.
Další věc je,že dle US for je údajně u toho vyhryzence větší šance na praskání zápalníku.

rozumiem, tak teda som rad a aj za to, ze to vo verzii MPR bolo dostupne a za liter, ujde to... uz led ten perun15 bol slubeny a nic...

Zpět na