Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky

morho

Příspěvek#166 » ned 2. srp 2020, 18:07

antonspelec

Příspěvek#167 » ned 2. srp 2020, 19:05

to sokar: Jasne, ja vnimam to, ze tohle neni sportovni puska a ani nema ambice ji byt. Nicmene pokud se ta zbran s novym pistem skutecne chova tak dobre, jak pises, mozna by stalo za to ji “vytahnout vejs” mirnym odlehcenim...netusim, jak je na tom s kompatibilitou s nejakymi standardne vyrabenymi karbonovymi predpazbimi ci titanovymi kompenzatory (protoze pochybuju, ze by neco z toho sam Antreg vyrabel)...ale me by tahle kombinace prisla zajimava-mohli by to mit vyhody plynovky a pistu v jednom baleni...

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#168 » ned 2. srp 2020, 19:39

Morho - zjišťoval sem to a je to samozřejmě překlep. :oops:

Antonspelec - předpažbí je proprietární jen na ARS kvůli zástavbě pístu. Je to jedna z mála komponent co není MILSPEC kompatibilní. Jenže to máš i u předpažbí od DD nebo BCM, každé z nich má vlastní systém uchycení. Nejdou zaměnit. :(

antonspelec

Příspěvek#169 » ned 2. srp 2020, 19:58

Diky za info, tak to uz je mi vsechno jasne. Skoda, no

@madeus

Příspěvek#170 » ned 2. srp 2020, 20:16

Tak Honza @sokar to shrnul pěkně :D ale mně to jako reklamní bullshit nepřijde

Jako jó u ARS bych nekejklající pažbu bral v základu taky radši, nicméně i tak bylo rozhodování celkem jednoduchý. Prostě jsem chtěl maximální MILSPEC kompatibilitu a prvotřídní opracování, tenkrát jsem je viděl obě a ar15 neměl žádnou. Kdybych už var či ars měl, tak asi další neřeším. Aktuálně mě bude zajímat ten sportovní píst :o

Neptun

Příspěvek#171 » pát 7. srp 2020, 19:15

V Brně v Trigger jsou do neděle dva kousky k odzkoušení a navíc v neděli 9.8. v 17.00 diskuse s konstruktérem Antreg a jejich střelcem, kdyby to někoho zajímalo. Já tam byl dnes zkoušet.

Johnas

Příspěvek#172 » pát 7. srp 2020, 23:25

ja uz ten novej pist mam koupenej a rozdil je neskutecnej. Neveril jsem tomu, ale po vyzkouseni neskutecna pecka. Vazne to za to stoji za to.

izerS18

Příspěvek#173 » sob 8. srp 2020, 08:43

Johnas - funguje ti prebijeni i s SB 55gr a pripadne Barnaul 62gr? Mne to neprebije. Ostatni munice funguje bezproblemu a "plinkani jak s malorazkou" :)

antonspelec

Příspěvek#174 » sob 8. srp 2020, 09:49

to izer: Jako, ze ta zbran se “sportovnim” pistem neprebiji prakticky nejrozsirenejsi strelivo v zemi v podobe S&B 55gr?

izerS18

Příspěvek#175 » sob 8. srp 2020, 11:03

Jen pri nastaveni na normal. Muzes behem 5s nastavit jinak gasblok a jede to. Ale v zakladu to neprebije, tedy aspon u me. Na druhou stranu k tomu nejrozsirenejsimu strelivu bych dodal, ze to je naprosta saskarna, co SB nabizi. 223 nejnepresnejsi strelivo, nejhorsi rychlostni rozptyly, cenove mimo. 2 roky nepouzivam, nyni jsem chtel zkusit u jine pusky, zda nejaka zmena a porad nejhorsi strelivo na presnost a pak po nandani pistu na zakladni nastaveni gasbloku, to neprebilo. Stejna silena kvalita je i .308 147gr a 180gr. Nejnepresnejsi strelivo a Match verze kvalitou soustrelu taktez nejhorsi. .357 od SB mi nesmi do pakovky, pac ty nabojnice jsou tak silene, rekl bych osizene, ze kazda 5-6 se utrhne pri vyhozeni. Tot me zkusenosti s SB. O slabe laborovanych .44 mag radeji nemluvit. Za pripadne OT se omlouvam, ale SB strelivo u me skoncilo.

antonspelec

Příspěvek#176 » sob 8. srp 2020, 15:20

OK, dik za upresneni. Ja s nim ve V-ARce nikdy problemy nemel, i kdyz je fakt, ze zadnou mirenku s nim teda fakt nejedu.
Ale kdyz pominu Barnauly, jejichz dostupnost byva obcas promenliva, tak S&B je tady proste mainstream, ktery leti nejvic (a neudelas s tim nic, protoze cena je pro vetsinu lidi alfou a omegou, navic spousta lidi rekne, ze podporujou ceskou firmu), tak bych od vyrobce cekal, ze to bude ladit prave na S&B.

antonspelec

Příspěvek#177 » sob 8. srp 2020, 15:29

to Sokar: Nevis uz prosim nahodou, jak bude v CRZ zapsan Antreg v 9mm luger s kratsi hlavni (10 palcu a mene)...jako “kulovnice/puska samonabijeci” nebo jako “pistole samonabijeci”?

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#178 » sob 8. srp 2020, 18:57

Vůbec nemám tušení. Na to si budeme muset eště pár měsíců počkat. :|

MartinV76

Příspěvek#179 » sob 8. srp 2020, 20:18

Izer18: takže SB nestřílíš a jedeš jen Bernauly nebo něco dražšího?
A co se pažby týče, tak je to opravdu taková tragédie? Co se tam dá dát jinýho, lepšího? Tam by měla pasovat asi každá mil-spec pažba ne?
Jde tam například z DD? Tedy pokud jsou kvalitní?

juraj1

Příspěvek#180 » sob 8. srp 2020, 20:21

izerS18 píše:Johnas - funguje ti prebijeni i s SB 55gr a pripadne Barnaul 62gr? Mne to neprebije. Ostatni munice funguje bezproblemu a "plinkani jak s malorazkou" :)

Dneska jsem strilel se sportovnim pistem v konfiguraci 16.5’’ hlavni, tlumic plamene, gas block nastaven na normal (U), 55gr SB strelivo. Nemel jsem s tim jediny problem. Strileno na 100m, foto zde: https://imgur.com/gallery/MR1FIIO
Naposledy upravil(a) juraj1 dne sob 8. srp 2020, 20:24, celkem upraveno 1 x.

Zpět na