AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Tomak
- Eagg
Příspěvek#2717 » pon 17. říj 2022, 13:32
Krasne hmotnosti pusiek komplet nastrojenych.
Zaujimave ze tu nikdo nedal sveho antrega nebo VArku. Nebo uz je maji na inzeratech kdys vidi tu vahu pusiek Vas ostatnych?
Apropo.
300blk.
Podle ceho se vybera puska teto raze?
Logicky tam pude tlumic. Chci spis kratku hlaven s ucelem home defense, kurzy, taktika a cqb.
Je nejaka vyhoda raze 300blk vs 223 rem? Nebo spis nevyhoda?
Plati vseobecna kvalita pusek DD, BCM rovnako v razich 223 rem ako aj 300blk?
Pist muzeme uplne vylucit ten uz druhykrat kupovat nebudu.
Dik za postrehy
Zaujimave ze tu nikdo nedal sveho antrega nebo VArku. Nebo uz je maji na inzeratech kdys vidi tu vahu pusiek Vas ostatnych?

Apropo.
300blk.
Logicky tam pude tlumic. Chci spis kratku hlaven s ucelem home defense, kurzy, taktika a cqb.
Dik za postrehy
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#2718 » pon 17. říj 2022, 14:19
Obě ráže mají své pro i proti. 300BLK oproti 5,56 má velké plus v útlumu a v tom, že funguje dostatečně účinně i z krátkých lafů od cca 5" nahoru. Jako nevýhoda by se dala brát jiná balistická křivka, kdy projektil padá mnohem rychleji než 5,56. A pak ještě cena střeliva.
- koudak
Příspěvek#2720 » pon 17. říj 2022, 16:10
Eagg píše:Krasne hmotnosti pusiek komplet nastrojenych.
Zaujimave ze tu nikdo nedal sveho antrega nebo VArku. Nebo uz je maji na inzeratech kdys vidi tu vahu pusiek Vas ostatnych?![]()
Apropo.
300blk.
Dik za postrehy
Ja jsem zde sepisoval mensi srovnani, treba pomuze : viewtopic.php?f=22&t=14523&p=271627#p271627
- sokar
- morho
- Hot_Dog
Příspěvek#2730 » úte 18. říj 2022, 16:41
Ahoj pánové...
začínám pošilhávat po své první ostré AR-15, případné použití by bylo zejména na amatérskou rekreační IPSC střelbu, případně nějakou tu rekreační střelbu na střelnici ( Pravděpodobně to dopadne jako u pistole, kde jedu cca 5-10x do roka na nějaké závody a na střelnici jen tak si zastřílet nebo potrénovat sem nebyl už asi 3 roky:-D ).
Vím, že pár let zpátky byl docela problém co vybrat v cenové kategorii 20-30k, ale nyní mi padl do oka Taurus T4 Classic...
https://www.top-guns.eu/samonabijeci-pu ... t4-classic
Jaká je současná situace v této cenové kategorii (entry level), povětšinou jsem četl, že ten Taurus je za ty peníze dobrá volba, jaké jsou případné alternativy? Rugger? Perun? něco dalšího? Co by jste volili? A ano, mě se líbí tento starší typ alá M4A1, holé předpažbí, nosná rukojeť atd. Vím, že moderní je něco jiného, ale když si budu zbraň pořizovat, rád si pořídím něco co se mi líbí... Z IPSC pistole production na amatérských závodech vím, že stejnak nezáleží moc na tom čím člověk střílí, ale jak s tím kdo umí (tam střílím taky zcela nestandartně Berettu m9a3), takže to taktické předpažbí a další věci oželím, aby se mi to líbilo:-D
Uvítám tedy názory na toho Tauruse případně co jiného v dané cenové relaci do 30k zvolit? Díky moc za jakékoliv poznámky...
začínám pošilhávat po své první ostré AR-15, případné použití by bylo zejména na amatérskou rekreační IPSC střelbu, případně nějakou tu rekreační střelbu na střelnici ( Pravděpodobně to dopadne jako u pistole, kde jedu cca 5-10x do roka na nějaké závody a na střelnici jen tak si zastřílet nebo potrénovat sem nebyl už asi 3 roky:-D ).
Vím, že pár let zpátky byl docela problém co vybrat v cenové kategorii 20-30k, ale nyní mi padl do oka Taurus T4 Classic...
https://www.top-guns.eu/samonabijeci-pu ... t4-classic
Jaká je současná situace v této cenové kategorii (entry level), povětšinou jsem četl, že ten Taurus je za ty peníze dobrá volba, jaké jsou případné alternativy? Rugger? Perun? něco dalšího? Co by jste volili? A ano, mě se líbí tento starší typ alá M4A1, holé předpažbí, nosná rukojeť atd. Vím, že moderní je něco jiného, ale když si budu zbraň pořizovat, rád si pořídím něco co se mi líbí... Z IPSC pistole production na amatérských závodech vím, že stejnak nezáleží moc na tom čím člověk střílí, ale jak s tím kdo umí (tam střílím taky zcela nestandartně Berettu m9a3), takže to taktické předpažbí a další věci oželím, aby se mi to líbilo:-D
Uvítám tedy názory na toho Tauruse případně co jiného v dané cenové relaci do 30k zvolit? Díky moc za jakékoliv poznámky...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí