Koupě Sa58 - cena a možné zrady

Samonabíjecí pušky
Horny

Příspěvek#61 » pon 9. led 2017, 21:25

Zdravím všechny střelce a nadšence,

ježíšek mi letos pod stromek nadělil krom značného počtu hřejivých ponožek mimo jiné i jednu Gazelu 58 (holt je asi realista :) ). Konec prosince je tradičně "zabitý" a tak se jí začínám pořádně věnovat až teď.
A protože víc hlav víc ví, chci se zeptat na několik věcí.

Samotná puška nevypadá nic moc, je docela oprýskaná, ale nemá žádné značky z VOP ani nic podobného,
horní hrana pouzdra závěru vypadá taky celkem slušně, lak je očividně původní.
Dlužno říct, že při koupi postupoval podle návodu "Jak správně koupit zbraň?" na gunexpert.cz. Pro základní představu přikládám několik fotek:

qG58cisloF.jpg

qG58obouchaniF.jpg

qG58pouzdro1F.jpg
qG58sestzavF.jpg
qG58streva2F.jpg

A teď k těm dotazům:

1) Čistě ze zvědavosti by mě zajímalo, kde všude lze na zbrani najít vyražené značky a jaké?

2) V návodu na gunexpert je zmíněno, že starý ojetý nosič závorníku může vymlátit rýhy v horní hraně pouzdra závěru. Předpokládám, že tuto věc nejde předem nijak zjistit a vymlácení předejít. Nebo se pletu?

3) Nehodlám zbraň nijak zvlášť extrémně "tunit". Přesto mám představu osazení kompenzátorem, světlovodnou muškou a případně upravenou spouští. Čili:

a) Předpokládám, že pro správné usazení kompenzátoru i mouchy bude potřeba práce puškaře. Můžete nějakého (v rámci Plzeňského kraje a okolí) doporučit?

b) Kompík jsem si vyhlídnul od Zendla, takže se chci zeptat těch, kteří ho už mají, jestli po jeho instalaci půjde použít originál bajonet (ne že by mi to přímo trhalo žíly, ale mám už z dřívějška jeden "chromový" darovací kousek, tak by byla sranda ho občas nasadit :)).

c) Upravená spoušť - má význam?

4) Jak je vidět na fotce, úderník na mojí kose je částečně upilován. Může mi někdo stručně vysvětlit proč (jasně já vím, aby to prošlo zkušebnou), ale hlavně mě zajímá, jestli půjde případně použít originální, neupravený.

5) Gazelu sice nemám primárně na parádu, přesto si říkám, jestli by ta oprýskaná místa nešla nějak opravit. Jde mi hlavně o to, aby zbytečně nerezavěla. Kdoví, pokud se osvědčí, možná nechám udělat celou novou povrchovku. Do té doby se ale klidně spokojím s nějakým jednodušším řešením.
Nemáte tedy nějaké zkušenosti/nápady co s tím?

6) Co si myslíte o stavu vodících drážek v pouzdru závěru?

--------------------------------------------------------------------------
P.S. Zdá se mi to, anebo nejdou editovat starší odeslané příspěvky?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Grasel

Příspěvek#62 » pon 9. led 2017, 21:49

Tak ta vypadá chuděra jako kdyby se vrátila po 20 letech služby v Afgánu... Nemá ten ufrézovaný úderník souvislost s úpravou na semi auto?

Ivoo

Příspěvek#63 » pon 9. led 2017, 21:55

Kolik si za ni dal ? Drážky vypadají dobře na rozdíl od zbytku zbraně .

Horny

Příspěvek#64 » úte 10. led 2017, 00:40

No, je to jedna z těch listopadových Gazel z roku 2016 od Zeleného sportu. SC1 informací o nich založil tohle vlákno. Tahle konkrétně byla pádlo za 6k. Ještě jsem musel vyměnit šroub pažbičky, poněvadž původní byl ohnutý. Ale to je položka za 60,- Kč.
Při koupi jsem ještě mohl vybírat z několika sklopek, ale ty měly všechny značky VOP a uvnitř nevypadaly o nic líp. Spíš naopak; některé měly patrné vymlácené důlky od závěru.
Co se týče toho úderníku, jak píšu - je mi jasné, že to je kvůli zkušebně. Jde mi o to, jestli lze na této konkrétní úpravě použít originální neupravený díl.

Golem

Příspěvek#65 » úte 10. led 2017, 02:41

Originální neupravený úderník bude v této zbrani fungovat stejně, jako ten, který tam máš. Tento je odfrézovaný v rámci úpravy na semiauto. Zároveň je odfrézovaný ozub na pravém záchytu úderníku (záchyt pro střelbu dávkou), viz tvoje poslední fotka. Takže výměnou úderníku se funkčně nezmění vůbec nic. Aby tyto dvě součásti vůči sobě mohly fungovat jako před úpravou, musel bys je vyměnit obě. Ale ke střelbě dávkou by to stejně nevedlo, těch úprav je tam víc.

jhora

Příspěvek#66 » úte 10. led 2017, 08:38

Přidám svou trošku - včera jsem koupil ASA 58 v Armed.cz za necelých 10k. Je ve dřevě, vzhledově velmi pěkná, lak téměř netknutý až na hodně exponovaná místa.

Nechal jsem si udělat rozborku, má tři značky z VOP, Jsou vidět známky obouchání v pouzdru závěru, ale jen malé. Ústí hlavně vykazuje známky opotřebení. "Střeva" se ale zdají nová, mému amatérskému oku to přijde že jsem viděl známky obrábění na všem, co šlo vyndat volně (tam kde mají být).

Takže jsem ji nakonec vzal i přes pár nedostatků (dneska už si člověk dokonalý kus stejně nikde nevybere). Když projeví někdo zájem, tak to i nafotím :)

Antony30011

Příspěvek#67 » úte 10. led 2017, 14:32

ASA mi napovida, ze to pochazi z firmy Antreg. A ti delaj vnitrek komplet novej pred prodejem.

jhora

Příspěvek#68 » úte 10. led 2017, 14:57

Nejsem odborník, ale mě tak připadal a věřím tomu.

Antony30011

Příspěvek#69 » úte 10. led 2017, 17:13

Mne to pri koupi rikal reditel. Byl jsem primo v Antregu ve Vyskove.

jhora

Příspěvek#70 » úte 10. led 2017, 17:45

A jaká je spokojenost? Já ještě musím registrovat a pak sehnat čištění a vypucovat, než ji vyzkouším. Budu rád za reference od zkušenějšího majitele :)

Antony30011

Příspěvek#71 » úte 10. led 2017, 20:35

Tak zkušeného že byl střílet jednou :D ale spokojenost. Na 25 m dobrej soustřel, chyby jsou moje ruce a voko. Jak říkám, střeva fungl nový. V případě hermexu mi říkal, že mění celou špoušť. Prý se jim to z cca 800 prodaných kusů stalo 3 x. Kompenzátor nasazenej při prodeji - v ceně. Já jsem spokojen. Co jsem študoval ty místa, nikde žádná vada. Mám tu verzi s novou povrchovkou.

jhora

Příspěvek#72 » úte 10. led 2017, 21:56

Tak to zní dobře. Už se těším až ji vypucuju a vyvětrám :)

Antony30011

Příspěvek#73 » úte 10. led 2017, 22:21

Dej vedět jak kope. Já koupil kompík od nich, prý má zpětnej ráz tlumit o 30 %. Měl sem celkem obavu a přes mikinu na sklopce skoro není cítit

jhora

Příspěvek#74 » stř 11. led 2017, 09:49

Určitě dám. Pak na to založím separátní vlákno pro ASA 58, ať nejsme off-topic, sem už to nepatří :)

Antony30011

Příspěvek#75 » stř 11. led 2017, 09:58

Mohli bysme :) vim na foru jeste i jednom ASA58

Zpět na