ProArms PDW 9mm Luger, zkušenosti / recenze
Samonabíjecí pušky
-
MichalM159 - Příspěvky: 1
- MichalM159
Příspěvek#47 » stř 21. srp 2024, 02:53
Na těch 100 metrů jsem se tam v Žalanech vytrápil já, nicméně to bylo moji chybou a nikoliv zbrane. Kolim nemám úplně precizně nasreleny a poprvé jsem s tím střílel na víc jak 50m, takže chyběli i ty zkušenosti.
Mám s ní aktuálně vystreleno 1300 a šlapala mi bez závad. Co se týče úprav tak asi ta nejzásadnější je, že jsem téměř ihned od koupě používal spousťák Triggertech AR9 competive - jediné co, tak jsem pilnikem musel lehce vzít strany kladivka, jelikož v půlce chodu neprošlo tím horním výřezem v závěru..... No byl to trošku adrenalin brát doma pilnikem součástku za takové prachy, ale já tam ten spoušťák prostě musel mít.
Teď po několika vybíjení jsem si všiml, že se mi při natažení otiskává zapalnik na zápalku. Nevím do jaké míry je toto přijatelné či nikoliv. Máte s tím někdo jiný nějaké zkušenosti?
Mám s ní aktuálně vystreleno 1300 a šlapala mi bez závad. Co se týče úprav tak asi ta nejzásadnější je, že jsem téměř ihned od koupě používal spousťák Triggertech AR9 competive - jediné co, tak jsem pilnikem musel lehce vzít strany kladivka, jelikož v půlce chodu neprošlo tím horním výřezem v závěru..... No byl to trošku adrenalin brát doma pilnikem součástku za takové prachy, ale já tam ten spoušťák prostě musel mít.
Teď po několika vybíjení jsem si všiml, že se mi při natažení otiskává zapalnik na zápalku. Nevím do jaké míry je toto přijatelné či nikoliv. Máte s tím někdo jiný nějaké zkušenosti?
- Grimpo
Příspěvek#49 » stř 21. srp 2024, 07:18
Ten otisk překvapil i mě. U ARky kde je volně plovoucí zápalník mi je to jasné, ale tady v té devítce je pod ním pružina, takže jsem si myslel, že to bude bez těchto otisků. Tu pružinu zkusím ještě víc zeslabit. To samozřejmě proti otiskům nepomůže.
Mám dojem že největší trápení tam předvedl někdo tuším s EVO, ne s PAR PDW. Vyprášil snad 5 šuplat.
Mám dojem že největší trápení tam předvedl někdo tuším s EVO, ne s PAR PDW. Vyprášil snad 5 šuplat.
- Grimpo
Příspěvek#51 » pon 2. pro 2024, 09:43
Finally solved ignition issue? Vysochal jsem si vlastní zápalník. Je v části před "opěrkou/dorazem", prostě tam kde to šťouchá do zápalky, o 0,5 mm delší než originální zápalník starého typu. To je ten co má "opěrku/doraz", no prostě ten největší průměr, dlouhý asi 4,2 mm, oproti 2 mm u toho novějšího typu. Zároveň jsem ale o těch 0,5 mm zkrátil tu část, kam tluče kohout. Předsi jen jsem nechtěl, aby to tam tlačilo úplně proti "zdi". A vrátil jsem na to tu originální silnější a delší pružinu. Výsledkem jsou krásný, podstatně výraznější nápichy, ale bez proražení.
Čili jestli už to příště na LOSu nebude 10-15% opakovačka, tak budu šťastný člověk na světě.
V této souvislosti by mne zajímalo, jestli náhodou ten můj závěr není zmetek. Že to osazení, za které se zápalník zastaví, není právě o těch blbých 0,5 mm (možná by stačilo 0,3-0,4 mm) mělčí, než bylo konstruktérem zamýšleno. Jenže je to blbé místo na měření.
PS: Kdyby snad někdo podobný problém s chronickým random neodpalováním řešil, nechtěl to rovnou reklamovat, a chtěl by se zeptat, jestli bych mu takový zápalník taky nevyrobil, tak rovnou - nevyrobil. Časově, materiálově a nástrojově je to takový nesmysl (pro cizího), že kdybych mu řekl pro mě přijatelnou částku, myslel by si, že jsem se po... zbláznil. Navíc bez záruky na tepelné zpracování, protože při mých amatérských podmínkách...
PPS: Ale náčrtek s kótami klidně poskytnu. Zdarma.
Čili jestli už to příště na LOSu nebude 10-15% opakovačka, tak budu šťastný člověk na světě.
V této souvislosti by mne zajímalo, jestli náhodou ten můj závěr není zmetek. Že to osazení, za které se zápalník zastaví, není právě o těch blbých 0,5 mm (možná by stačilo 0,3-0,4 mm) mělčí, než bylo konstruktérem zamýšleno. Jenže je to blbé místo na měření.
PS: Kdyby snad někdo podobný problém s chronickým random neodpalováním řešil, nechtěl to rovnou reklamovat, a chtěl by se zeptat, jestli bych mu takový zápalník taky nevyrobil, tak rovnou - nevyrobil. Časově, materiálově a nástrojově je to takový nesmysl (pro cizího), že kdybych mu řekl pro mě přijatelnou částku, myslel by si, že jsem se po... zbláznil. Navíc bez záruky na tepelné zpracování, protože při mých amatérských podmínkách...
PPS: Ale náčrtek s kótami klidně poskytnu. Zdarma.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí