CZUB Scorpion EVO 3 S1

Samonabíjecí pušky

Aritma

Příspěvek#856 » pát 4. říj 2024, 20:57

Tak jsem si byl zastrilet s krátkým Evo a s Carabine. Líbily se mi obě. Krátké víc konalo, dlouhé bylo na střelbu příjemnější. Jediná výtka je na spoušť a na selektivní, který mě strašně tlačil do prstu. Ale dá se to řešit. Takže jsem se rozhodl, že pockam az se objeví nějaká zajímavá akce a pujdu do té dlouhé verze bez imitace tlumiče. Díky moc za Vaše rady.

ondra009

Příspěvek#857 » sob 5. říj 2024, 09:57

Lonestar píše:Já bych o jedné celokovové variantě (nechci říct přímo kopii :D ) EVO na glockové zásobníky za stejnou cenu věděl... :lol:
viewtopic.php?f=22&t=16973
Zatím 2500 výstřelů za půl roku bez jediného problému 8-)

PRoc jsi chtel evo na glockove zasobniky? Evo zasobniky funguji spickove a stoji par korun.
Naposledy upravil(a) ondra009 dne sob 5. říj 2024, 10:23, celkem upraveno 1 x.

Béďa

Příspěvek#858 » sob 5. říj 2024, 10:10

Nějaké.info zda bude EVO 4?

Lonestar

Příspěvek#859 » sob 5. říj 2024, 11:38

ondra009 - neřešil jsem "EVO na glockové zásobníky", řešil jsem levné PDW/PCC... Do 25k to vycházelo jenom buď EVO nebo ProArms - a pak jsem zjistil, že existuje tohle, a řekl jsem si, že to zkusím 8-)

Embory

Příspěvek#860 » sob 5. říj 2024, 19:17

Aritma píše:Tak jsem si byl zastrilet s krátkým Evo a s Carabine. Líbily se mi obě. Krátké víc konalo, dlouhé bylo na střelbu příjemnější. Jediná výtka je na spoušť a na selektivní, který mě strašně tlačil do prstu. Ale dá se to řešit. Takže jsem se rozhodl, že pockam az se objeví nějaká zajímavá akce a pujdu do té dlouhé verze bez imitace tlumiče. Díky moc za Vaše rady.

Mel jsem to s kratkym stejne.Spatne se mi kratky drzelo.Pripadal jsem si s kratkym jak s hrackou.Mam dlouhy bez imitace tlumice s kompem a moc spokojenost.O dost lepsi drzeni.Dnes bych koupil klidne rocniho carbina z huntingu.Obcas se tam dlouhej ukaze s malym nastrelem.Ja koupil loni v akci od Habresta.Rozhodne nelituju.

Aritma

Příspěvek#861 » sob 5. říj 2024, 19:28

Embory: Mám to úplně stejně. Budu čekat jestli se nějaký dlouhý bez imitace tlumiče na Hunting objeví nebo jestli bude v nějakém obchode zajímavá akce. Nepospicham na to. Původně se mi nejvíc líbil s tou imitací tlumiče, ale na živo je hezčí bez imitace. PS: na konfigurátoru CZUB vychází dlouhá verze v základu za cca 22.600 Kč.

Embory

Příspěvek#862 » sob 5. říj 2024, 19:48

"Aritma" cena noveho 22 je pekna.Ono na upravy moc penez nepotrebujes a na huntingu jsou skoro vzdy uz upraveny.Pruziny spouste za 170kc vyresi chod spouste a rucka vyresi prekazeni selektoru.Ostatni je jen tuning navic podle libosti.Dokup par 30tek a 35tek zasobniku a uz jen zabava.Hodi se rychlonabijec LULA :o).Tahle potvora umi utracet na strelnici velmi rychle.

kosmenpupen

Příspěvek#863 » čtv 24. říj 2024, 09:08

Prosím o radu.
Jak hluboko, nebo jak napevno, má být zašroubovaný šroub vyhazovače. U mého Eva se šroubuje úplně volně, tak se bojím, aby se nevytřásl.
Dík

sonor

Příspěvek#864 » pát 25. říj 2024, 07:10

Aritma píše:Embory: Mám to úplně stejně. Budu čekat jestli se nějaký dlouhý bez imitace tlumiče na Hunting objeví nebo jestli bude v nějakém obchode zajímavá akce. Nepospicham na to. Původně se mi nejvíc líbil s tou imitací tlumiče, ale na živo je hezčí bez imitace. PS: na konfigurátoru CZUB vychází dlouhá verze v základu za cca 22.600 Kč.

https://www.redsix.cz/ostatni-1192/samonabijeci-puska-cz-scorpion-ev03-s1-carbine-16-9-mm-luger-imitace-tlumice-hluku

Aritma

Příspěvek#865 » pát 25. říj 2024, 07:16

sonor píše:
Aritma píše:Embory: Mám to úplně stejně. Budu čekat jestli se nějaký dlouhý bez imitace tlumiče na Hunting objeví nebo jestli bude v nějakém obchode zajímavá akce. Nepospicham na to. Původně se mi nejvíc líbil s tou imitací tlumiče, ale na živo je hezčí bez imitace. PS: na konfigurátoru CZUB vychází dlouhá verze v základu za cca 22.600 Kč.

https://www.redsix.cz/ostatni-1192/samonabijeci-puska-cz-scorpion-ev03-s1-carbine-16-9-mm-luger-imitace-tlumice-hluku

Tuto nabídku jsem viděl, ale nějak mě od ní odradilo rok výroby 2020. A nakonec jsem se stejně rozhodl pro Carbine bez imitace tlumiče. Už ji mám objednanou z CZUB konfigurátoru.

xor

Příspěvek#866 » pon 28. říj 2024, 22:18

Letec 12 píše:..
Tady je řešení od Nexus firearms. Jestli to ještě reálně nabízí nevím.
https://nexusfirearms.com/enhanced-bolt ... -scorpion/
Obrázek

Na YouTube jsou videa s Evo od Nexus. CZ prodalo licence na Evo?

CzechJoker

Příspěvek#867 » úte 29. říj 2024, 08:30

Spíš si koupili základ a předělali to k obrazu svému. V USA celkem běžné.

Hugo_T

Příspěvek#868 » ned 10. lis 2024, 23:57

Ahoj vsem!
Vim ze Vase odpoved bude “to si musis rozhodnout sam”, ale stejne ten dotaz polozim :D.
Rozhodl jsem si koupit Evo a stale se nedokazi tozhodnout, jestli kratky, nebo dlouhy. Absolvoval jsrm navstevu prodejny, kde jsem si obe osahal i s velmi dlouhym vykladem. Ted o vikendu si obema zastrilel.. a vysledek je, ze obe maji neco do sebe :D (bohuzel si obe dovolit nemuzu :)). Neco o me: v okoli mam strelnice 25-50m + 2 takticky, chtel bych s nim zazit “maximum srandy”.
Moji otazkou na Vas tedy je, ktery mate vy, v cem v nem vydite vyhody a naopak nevyhody (kratky x dlouhy).
Diky :)

cipis

Příspěvek#869 » pon 11. lis 2024, 00:41

Krátké plus tlumič, ale opravdový.

JYbour

Příspěvek#870 » pon 11. lis 2024, 07:12

Určitě krátký, protože dlouhý nic navíc nepřinese, jenom otrava s přepravou a skladováním, krátký dáš nenápadně do batohu.

Zpět na