Nové malorážky CZUB: CZ 457

Dlouhé zbraně .22LR

petr.spiller

Příspěvek#511 » sob 16. lis 2024, 14:55

Tak fajn, změnil jsem objednávku na 20" match. Díky za reakce, pánové.

Gimpel

Příspěvek#512 » ned 17. lis 2024, 14:43

...... ,,Nejlevnější SB" ......

Děkuji za info. O problematice jsem hodně četl. Vždy to vypadalo, že levné patrony - můj standard, s tou komorou fungují mimořádně špatně. Tedy hůře, než v méně těsných komorách.
Nikdá jasné nebylo mi proč.

cox

Příspěvek#513 » pon 18. lis 2024, 15:32

Hlavně Lilja samozřejmě lze z USA dostat. Ale jde o cenu, která se vyšplhá na čtyřnásobek, takže za hlaveň v hodnotě 488 USD dáš 42.000 Kč. To se nevyplatí. V ČR lze pořídit hlaveň např. u Zbraně Kuna, nebo nějakou hlaveň od Lohtar Walther, což je dovoz z Německa. Ale na CZ 457 bych jinou hlaveň neřešil, než tovární s match komorou.

kolemjdoucí

Příspěvek#514 » pon 18. lis 2024, 20:55

Přesně tak, + najít to správné střelivo a nemusíš řešit nový lauf. S kolegovou 457 (těžká + match) jsme věnovali odpoledne testování různých druhů střeliva a poprvé jsem viděl u CZ na 50 metrů reálně jednu díru z pěti ran. V jeho případě to byly RWS rifle match, takže ani nijak zvlášť drahé střelivo.

Gimpel

Příspěvek#515 » pon 18. lis 2024, 21:22

........ ,,na 50 metrů reálně jednu díru" ..........

Takovéto schopnosti a výsledky nesmírně obdivuji :) :) .

Zároveň mi jsou, jako celé odstřelovačství zoufale cizí.

Inu ten Pistolník.

hunter240

Příspěvek#516 » úte 19. lis 2024, 09:02

Já mám těžkou 16" match a taky mohu potvrdit super výsledky s RWS match a hlavně RWS super match. Já bych hlaveň u CZ vůbec neřešil (za mě je skvělá), spíš já jsem chtěl pořešit stavitelnou pažbu a lepší spoušť, ale ta cena tuningu je pak o hodně vyšší než cena zbraně. Kvůli ceně si o tom nechám jen zdát

tomas fuk

Příspěvek#517 » úte 19. lis 2024, 17:51

Spoust je zbytecne tunit nejakou jinou. Ja jsem si na tovarni spousti vymenil pruzinku odporu spouste za pulku pruzinky z propisky a parada. Jenze jsem byl rozezrany a nechal se nachytat na promo Timney. Koupil jsem spoust Timney a je horsi nez ta tovarni s pruzinkou z propisky. A to o 100 gramu. Ona ani ta Timney nema takovy odpor, jak uvadeji. Mela by mit 283 gramu a ma cca 350 gramu. Uvazuji, ze vratim zpet tu tovarni a Timney dam na bazar.

hunter240

Příspěvek#518 » úte 19. lis 2024, 19:05

No zrovna o té Timney jsem přemýšlel. Bylo to takové lákadlo. Líbí se mi na ní i rovnější jazýček spoustě. Na tovární mi tvar úplně nevyhovuje, klidně kdyby byl úplně rovný tak bych se nezlobil.

tomas fuk

Příspěvek#519 » úte 19. lis 2024, 19:42

To je jedina vec, co je ne te Timney lepsi. Ale me nijak tvar jazycku spouste u tovarni nevadil. Mozna ted bych to asi vnimal vic, kdyz jsem si zvykl na ten rovnejsi. Kdybych tu spoust kupoval u nas, tak by jela ve 14ti denni lhute zpet. Mam ji primo ze statu, takze bud si ji necham, nebo pujde na bazar. Ona ma hladky chod, ale ten odpor je vetsi, nez se udava a nez se da dosahnout z tovarni spouste bez lesteni pouze vymenou jedne pruzinky.

petr.spiller

Příspěvek#520 » úte 19. lis 2024, 22:04

To je divný, že by se takhle ustřelili a místo 280g je to 350g. Uvažoval jsem o ní jako o prvním upgradu. Nějak jsem si zvykl na všem hned měnit spoušť, většinou za něco od Triggertechu, ale ten se pro CZ457 nedělá. Tak díky za varování.

tomas fuk

Příspěvek#521 » stř 20. lis 2024, 17:40

Jo, taky jsem se divil a jsem mirne receno nas.rany jak brigadyr. Zkousel jsem to ladit podle navodu, ale na deklarovanou hodnotu to dostat nelze ani omylem. Za me vyhozene penize oknem.

Zpět na