Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#166 » sob 19. říj 2013, 15:33

to reddog: naprostej souhlas...

jjoozziinn

Příspěvek#167 » sob 19. říj 2013, 15:42

A mě kupříkladu zajímalo,jak je to s reklamací,či s uplatněním škody. Když koupím věc, která je k něčemu určená a svojí nekvalitou poškodila tu moji, tak by to mělo jít u prodejce reklamovat. Či ne?

Mobster

Příspěvek#168 » sob 19. říj 2013, 16:47

frantisekkozisek píše:Mě jen udivuje, že dřív bylo toto střelivo tady v diskuzích jen nespolehlivý a nepřesný. A ačkoliv spoustu lidí začalo říkat, že kvalita limitů šla nahoru, tak najednou tady někdo říká jak je to životu nebezpečný, a že by se to mělo zakázat. Ano je to životu nebezpečný, ale jen pokud stojíš na opačným konci hlavně.
A ještě bych se zeptal zde největšího odborníka přes střelivo Mobstera, kolik jsi ty osobně limitů vystřílel? Já nemám rád, když někdo něco kritizuje aniž by měl vlastní zkušenost.

No, já Ti nějak nevím, ale už tady pár lidí psalo, že jim zůstala kule v hlavni. Jsem sice začátečník, ale dovedu si představit, co se asi stane, když si toho nevšimnu a pošlu tam další. Modlím se, aby se to nikdy nestalo mně ani nikomu na vedlejším stavu.

reddog píše:Nechci se vas nekterych dotknout, ale u paru z vas uz je kecani o Limitech uz asi obsesi. Pokud se pletu, opravte mne. 1) co nechci - nekupuji. 2) co nefunguje dle mych predstav - nechci. 3) o cem jsem si zjistil ze muze mit vady - nefunguje dle mych predstav.

Takže bys klidně nechal na trhu potenciálně nebezpečné věci?

ZdenekK

Příspěvek#169 » sob 19. říj 2013, 16:56

jjoozziinn píše:A mě kupříkladu zajímalo,jak je to s reklamací,či s uplatněním škody. Když koupím věc, která je k něčemu určená a svojí nekvalitou poškodila tu moji, tak by to mělo jít u prodejce reklamovat. Či ne?

Ano, prodávající odpovídá za škodu způsobenou vadou věci. Ale v tomto případě bude argumentovat tím, že škoda vznikla částečně nebo zcela tvým zaviněním (nedodržením bezpečnostních pokynů týkajících se selhače).

frantisekkozisek

Příspěvek#170 » sob 19. říj 2013, 17:30

ZdenekK píše:frantisekkozisek: nemusím chlastat a následně sedat za volant, abych věděl, že pravděpodobně dojde k maléru ;)

Možná jenom nerozumíš psanýmu textu ... mluvil jsem o kritice zboží a ne o řízení pod vlivem.

Mobster: Takže jsem si to myslel správně. Limity jsi nikdy nestřílel. V tom případě nevím proč v tomhle tématu vyjadřuješ zkušenosti s těma nábojema. Ale když se jich tak bojíš tak je nestřílej a máš po starostech. Jinak pokud nestřílíš z revolveru, tak poznáš, že ti střela zůstala v hlavni.

Tak a tímto končím s touhle diskusí.

Mobster

Příspěvek#171 » sob 19. říj 2013, 17:40

Takže sis to myslel špatně. Limitů už jsem odstřílel 400 a z toho 4 závady (naštěstí ale ani jednou kule zaseknutá v hlavni).

ZdenekK

Příspěvek#172 » sob 19. říj 2013, 17:41

Ale jo, pochopil jsem to. Ovšem je to to samé - život je příliš krátký na to, abych stihnul udělat všechny chyby sám, proto využívám zkušeností druhých. Ať už v řízení nebo v nakupování.

jjoozziinn

Příspěvek#173 » sob 19. říj 2013, 17:47

Já osobně jsem vystřílel asi tak něco přes 1000. Některé se mi zdáli silnější, jiné slabší ,ale jinak v pohodě bez selhače. Naposled ze sta dvě rány takové,že jsem radši rozebral pistoli a kouknul do laufu. U jedné jsem pak podle terče usoudil,že terč trefilo jen jádro. A jedna těžko říct. Přejdu na alsa pro. Jsou o 30 halířů dražší ,ale dle příspěvků ostatních zřejmě kvalitnější.

Mobster

Příspěvek#174 » sob 19. říj 2013, 17:50

Ty AlsaPro jsou přebíjený nebo jsou i tovární?

sided
moderátor

Příspěvek#175 » sob 19. říj 2013, 18:01

Rozdíl mezi Alza přebíjenýma a nebo "továrníma" je jen v použitá X nová nábojnice. Pro střelce je to naprosto jedno.

reddog

Příspěvek#176 » sob 19. říj 2013, 18:01

Mobster:
A ted mi prosim rekni, jak prokazes nebezpecnost streliva. Ergo, naboje muzes prodavat za zakonem danych podminek. Vzpomen, ucil jsi se to na zkousky. A pokud chces bojovat proti "nesvaru" (spatne vyrobky) mas moznost toto strelivo predat Zkusebne ;-)

Vyraz "potencionalne nebezpecne" mne zarazilo. Uvedomil jsi si, ze si pri nabijeni nehrajes s gumovymi medvidky? Reknu tady neco, co mozna nekteri hned nepoberou. Problemy se strelivem muzete mit i s naboji za mnohem vice penez, tzv znackovou vyrobou. Budete tedy nekteri rikat, ze kdyz jsou to spolehlive naboje, pak uz jedna jedina zavada znamena naprostou neduveru v celou produkci??

Dam k dobru radu. Kontrolujte naboje pred strelbou (spousta lidi se tomu smeje, jejich vec). Pri strileni se soustredte na kazdou ranu (bezduche mackani spouste je mozna funny, ale vcelku naprd). Kupujte si zbozi, kteremu verite. A vic chodte strilet, notne to nemusi byt stovky ran za kazdou navstevu, radeji malo zato casteji. Ptejte se tech zkusenejsich a prestante si delat bloky v hlave ;-)

Rad bych, aby za mne byl toto posledni prispevek k otazce: Kupovat Limity?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

ZdenekK

Příspěvek#177 » sob 19. říj 2013, 18:21

Ještě maličkost - když vezmu cenu Limitů 3,60 Kč/ks a Alsa Pro 3,90 Kč/ks, pak za 390 Kč dostanu 100 AP nebo 108 Limitů.
V diskusích jsem zaznamenal max. cca dva selhače ze sta, spíš ale míň, tj. šest až osm nábojů je proti AP zdarma. Jaké je riziko poškození zbraně v důsledku střely v hlavni, to si musí určit každý sám podle střelby, jestli stihne na selhač zareagovat (u mířenky bude míra rizika menší než u dvojstřelů, nedejbůh u "kropení kulometem"). A na základě toho si dokáže určit, jestli se mu toto riziko vyplatí. Zbytek diskuse mi přijde o ničem :)

Mobster

Příspěvek#178 » sob 19. říj 2013, 18:25

sided: Před přebíjenkama jsem byl důrazně varován.

reddog: Může se to stát i u jiných nábojů, ale u limitů se to stává často, co jsem tak četl. Taky jsem si nejdřív myslel, že ty moje závady nejsou závady, ale že to dělá závěr.

ZdenekK: Já jsem sehnal limity nejlevněji za 4,25. Jinak k tomu riziku. Čert vem pistoli za 16 klacků, ale ruce Ti už nenarostou.

reddog

Příspěvek#179 » sob 19. říj 2013, 18:34

Mobster:
Dulezite pro tebe je toto - "...co jsem tak cetl a slysel...". Je dobre, ze se ptas, ptej se dal a vice lidi, ziskej prehled. Ber do ruky vse, co ti kdo pujci, pujcuj sve, del se o sve zkusenosti. Tohle mezi strelci probiha snad vsady. Jasne, narazis mozna na neochoty, hlupce, hejtry, ale rekl bych, ze tech sdilnych, kamaradskych je drtiva vetsina. Drzim palec ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

ZdenekK

Příspěvek#180 » sob 19. říj 2013, 18:38

Mobster píše:Čert vem pistoli za 16 klacků, ale ruce Ti už nenarostou.

Jasně, pravda, bral jsem to automaticky jako jedno s druhým a poškození hlavně je na řadě první (i když opravdu ne nejhorší).

Zpět na