Náboj v komoře při nošení.

Co jinam nepatří...

Nosíte náboj v komoře

Ano
231
54%
Ne
167
39%
Nosím revolver a o podobný blbosti se nestarám.
27
6%
Celkem hlasů: 425

LDK

Příspěvek#586 » čtv 30. dub 2020, 17:52

Pokud jsme u životních zkušeností, tak já za svůj (zatím krátký) život zažil jen jednu situaci, kdy jsem zbraň opravdu potřeboval a kdy bych ji i použil (ale to jsem ještě vlastníkem ZP zdaleka nebyl). Jel jsem na jízdním kole, ze kterého mne skokem na mne srazil husky. Už pádem z kola na obrubník jsem si způsobil zranění a následně mi pes způsobil pár dalších šrámů a jizev.
Když jsi vzpomenu na ten zmatek, jak rychle a znenadání se vše odehrálo a já ani "nevěděl kde mi hlava stojí", tak si nedokážu představit, že bych v daný okamžik byl schopný zbraň nabít a myslím si, že i vytažení z vnitřního kydexu zpod oblečení by mi dalo zabrat až až...

kolemjdoucí

Příspěvek#587 » čtv 30. dub 2020, 17:56

Ilustrační video: https://youtu.be/KBAJ5lXW6DM

Bedou

Příspěvek#588 » čtv 30. dub 2020, 19:17

Tak je rozdíl jestli mám náboj v komoře u Glocka, kde není skoro žádný odpor spoustě, jen taková parodie na pojistku na spoušti NEBO Berettu 92 FS, která v DA má odpor snad 3.5 kg nevím přesně. Sám nosím ale Kevina v režimu DAO.

Takže za mě jedině náboj v komoře. A hlavní důvody jsou: 1. Nemusíte mít volnou druhou ruku při obraně nebo odstrčení útočníka. 2. Ve stresu se nemusí podařit nabít, třeba málo natáhnete nebo zbrzdite závěr špatným uchopením a vzpříčení náboje nebo se do závěru zasekne rukáv od bundy třeba. 3. V takové situaci je každá vteřina drahá viz spousta videí na netu.

A řeči o bezpečnosti, že by mohl vyjít nechtěný výstřel si nechte, snad jste složili zkoušky na zp ne? Já chci mít jistotu, že ten první náboj v komoře na 100 % vystřelí, vždy může při přebití být závada, třeba s podáním náboje ze zásobníku nebo na skluzavce se sekne. Ale dělejte si vy co nemáte v komoře co chcete, je to váš život.

Aris

Příspěvek#589 » čtv 30. dub 2020, 20:52

Honzajan píše:

Od te doby, co jsem musel levackou drzet psa o stejne hmotnosti jako ja a pravackou tasit proti praseti jsou jakekoliv argumenty pro prazdnou komoru v mem pripade k smichu

Můžeš tu situaci rozvést, o co vlastně šlo, jaký to byl pes a podobně? Protože takhle si představuji 80 - 90 kg psa (šelmu), jak šílí z prasete a vlaje ti na levačce. Proč jsi toho psa nepoužil pro zahnání toho prasete? Byl po operaci, byl zraněný nebo tak?
Viděl jsem jak si s prasetem poradila maliňačka o poloviční hmotnosti. Za mě bych použil psa a nechal si obě ruce pro případnou manipulaci se zbraní, ke které by ale nemuselo ani dojít.

skagerak

Příspěvek#590 » čtv 30. dub 2020, 23:56

To uz je dost OT ale naboje vyjdou imho financne lip jak vetrinar atd
OT OT

Georg

Příspěvek#591 » pát 1. kvě 2020, 06:54

LordSalix píše:...Zatím ale každý zkušený člověk se svoji zkušeností svoji zkušenost nikdy nerozepsal. Moc mě zajímal souboj s prasetem a nyní mě moc zajímá souboj při jízdě na kole. Čili za jízdy si jednou rukou řídil (a pokračoval v jízdě?), druhou rukou tasil a vedl palbu na útočníka na čtyřkolce (stále za jízdy?) a jak to pokračovalo dál? Díky

Ale rozepsal. Ale tu poslední admin smázl, asi že prý nebyla k danému tématu. Od toho tu je, aby sám usoudil, jestli je či ne. S tím nemám problém, od toho tu je.
Já tu svou zkušenost s idiotem na 4kolce již kdysi popisoval. Šlo o to, že jsem jel v neděli o půl 7 do práce (na 7 hodin). Jel jsem na kole, nespěchal, měl jsem čas (kdo by se v neděli o půl 7 taky hnal do práce, aby tam byl co nejdřív, že ? :D ). Jel jsem po cyklostezce, kterou přetínala silnice. Tak jsem zpomaloval už tak pomalou jízdu, protože se blížilo auto. U nás je zcela běžným jevem, že ačkoliv cyklista nemá žádnou přednost, občas se najde někdo, kdo ho na tom přejezdu pro cyklisty pustí. A to byl i můj případ. Jenže z druhé strany přijel idiot na 4kolce. Ale i ten taky zastavil (ačkoliv). Tak jsem přejel cestu a pokračoval po cyklostezce dál. Ještě jsem zaslechl, jak na mne ten idiot velmi vulgárně pokřikuje (nevěděl jsem proč, ale byl jsem tam sám, takže bylo jasné, komu nadával). Tak jsem mu ukázal "kalouskovu jedničku" a jel dál. Cyklostezka brzo skončila a já měl po levé straně rodinné domy a nějaké firmy. Po pravé straně park. Něco mi nedalo a tak jsem se radši přesvědčil, jestli mám u sebe "slzák". Neměl. Jen pistoli. Ten idiot objel blok a najednou se vyřítil proti mě. Hned najel do protisměru a jel na mě. Když byl těsně přede mnou, uhnul jsem na stranu k parku. Ten idiot se mě snažil srazit 4kolou a když neuspěl pokusil se mě skopnout nohou, ale nepovedlo se mu to. Pak se mi snažil tou 4kolou zablokovat cestu a přitom se mě snažil neustále kopnout. Neustále cosi vulgárního po mě pokřikoval. Poslal jsem ho do prd.... Přitom jsem vyhodnocoval situaci. 1) ujet - nebylo kam, protože kolo je proti motorové 4kolce jaksi pomalé 2) schovat se - nebylo kam. Samý volný prostor, jak na potforu ani žádné zaparkované auto, které by mohlo posloužit jako kryt 3) ukázat zbraň, popřípadě vystřelit - to jsem zavrhl. Ikdyž byl agresivní, dosud mi neublížil a jeho kopání nožičkou mi spíš přišlo úsměvné :D
Nicméně se vykřičel, vykopal se a pokračoval v jízdě. Já taky pokračoval v jízdě. Jenže ten idiot se otočil a svůj útok 4kolkou vůči mě tentokrát zezadu opakoval. To už šlo do tuhého, protože útok trval, nebylo kam ujet a představa, že mne za jízdy srazí a já si v tom lepším případě zlomím jen klíční kost se mi nelíbila. Když se ke mě blížil, prudce jsem uhnul, čímž se vyhnul zadnímu nárazu 4koly do mě. Opět jsem zahlédl jeho vykopnutou nohu směrem ke mě. To celé už trvalo několik minut a já měl vážné obavy o své zdraví. Když byl kus přede mnou, tak se zastavil. To už jsem počítal s tím, že pokud na mne opět zaútočí, vytahuji zbraň, případně střílím (přičemž jsem neustále vyhodnocoval kam - zem, 4kola). S kolem mezi nohama, se kterým jsem musel nějak manipulovat jsem byl rád, že ten náboj v komoře nosím, protože si neumím představit, jak bych manipuloval se zbraní a s kolem zároveň tak, abych se sám nezapleštil. Nicméně to dopadlo nakonec dobře. Zmrd si něco zamumlal do helmy a odjel. Nikde jsem nic nehlásil, protože kvůli helmě nebyla možná identifikace a espézetku neměl.
Takže závěrem: ano, zbraň jsem ani nevytáhl, ale v dané situaci, kdy bych se rozhodl ji nějakým způsobem použít proti útočníkovi se zbraní, by mi prázdná komora zkomplikovala obranu, protože jedna ruka byla zaměstnaná manipulací s kolem. Útok vůbec nemusel započít, ale o tom si útočník rozhodl sám. Za další trval nějakou dobu v řádech minut. Pokud by někdo chtěl namítnout, že jsem měl čas si do komory nabít náboj, tak já říkám, že za 1) jsem seděl a jel na kole a oběma rukama jsem držel řídítka a za 2) nepředpokládal jsem, že se situace takto vyhrotí a že by mohlo dojít na střelbu.

Honzajan

Příspěvek#592 » pát 1. kvě 2020, 08:00

Aris píše:Honzajan píše:

Od te doby, co jsem musel levackou drzet psa o stejne hmotnosti jako ja a pravackou tasit proti praseti jsou jakekoliv argumenty pro prazdnou komoru v mem pripade k smichu

Můžeš tu situaci rozvést, o co vlastně šlo, jaký to byl pes a podobně? Protože takhle si představuji 80 - 90 kg psa (šelmu), jak šílí z prasete a vlaje ti na levačce. Proč jsi toho psa nepoužil pro zahnání toho prasete? Byl po operaci, byl zraněný nebo tak?
Viděl jsem jak si s prasetem poradila maliňačka o poloviční hmotnosti. Za mě bych použil psa a nechal si obě ruce pro případnou manipulaci se zbraní, ke které by ale nemuselo ani dojít.

Posilat sveho mazlika proti bachyni s mladyma je ortel pro psa. Zvlast kdyz ten pes neni cviceny na prasata,ale lidi. A jak tu zaznelo, veterinar je drahy. Nakonec se nestrilelo, dopadlo to dobre, protoze se bachyne rozhodla nakonec neutocit.

Aris

Příspěvek#593 » pát 1. kvě 2020, 08:41

1) Pes je šelma, pořád má svoje pudy. Na to nemusí být cvičený pes na zvířata, už jen výpad psa může prase obrátit. Když vypustíš psa tak není
100% že se do sebe zakousnou.

2) Že nedošlo ke střelbě je plus pro tebe. Pokud jsi tasil, byl jsi určitě připraven i střílet. A teď si odpověz, jak by to dopadlo? Jsi tak
chladnokrevně dobrý střelec, že trefíš v adrenalinovém opojení a se zmítajícím se psem na ruce jednou rukou pohybující se cíl? Troufám si
tvrdit, že nikoliv. A lugrem zastavíš útočící prase?

3) Kdyby došlo ke střelbě, jsi si jistý že nepoškodíš někoho jiného? Došel jsi tam se psem, může tam dojít kdokoliv. Můžeš někoho nezúčastněného
zabít, někomu střelit psa nebo se trefit do okna nějakému stavení. V lese jsi málokdy sám.

Radši bych platil veterináře, než bych někoho nezúčastněného ohrozil.
Dále si dovolím citovat ze zákona č. 40/2009 sb. , hlava III. , § 28 : '
"(2) Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno toto nebezpečí za daných okolností odvrátit jinak anebo způsobený následek je zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil, anebo byl ten, komu nebezpečí hrozilo, povinen je snášet."

Jak myslíš, že by rozhodl soud, kdyby ke střelbě došlo?

JakubDotPy

Příspěvek#594 » pát 1. kvě 2020, 09:45

Typický pumpičkář. Stačilo nechat ko na přejezdu vykřičet, rozhodně tomu přitížila ta jednička. Vyrovnaný člověk se usměje, jaký je to blb a jede dál.
Že do tebe najížděl několikrát opakovaně? Proč jsi byl celou tu dobu na kole? Tom nejneprwktičtějším místě široko daleko?
Stačilo po prvním "nájezdu" sesednout, kolo opřít stranou a při jeho dalším nájezdu na něj mířit už z dálky.
Takhle popsané to vidím jako taneček dvou egoistů.

Georg

Příspěvek#595 » pát 1. kvě 2020, 10:31

Typický "po boji generál". Škoda, že jsi tam nebyl a neporadil hned, jak to vyřešit. Příště si tě asi vezmu s sebou do kapsy, abys mohl poradit :D
Takové rady od těch, co nebyli na místě a radí až je po všem "myluju" :D Trasou, kterou jsem jel jezdím už přes 10 let a nic podobného se mi nikdy jindy nestalo. Cca 90% je po cyklostezce. Jen kolem parku není, což je asi 60 metrů a ještě s minimálním provozem.
Původně jsme myslel, že "prokázáním úcty" na přejezdu vše skončilo. Byl to omyl.
Téma je náboj v komoře při nošení. Já uvedl svou zkušenost proč jej nosím. Ty si dělej, jak sám uznáš za vhodné.

MRBLUE

Příspěvek#596 » pát 1. kvě 2020, 13:05

Aris
Spolocenska hodnota divocaka je cca 16-17 tisic, hodnota cviceneho psa je urcite vyssia. Kludne sa moze vysplhat aj cez 100 tisic. Cize skoda vzniknuta na prasati je nizsia ako na psovi. Preco by mal niekto riskovat usmrtenie alebo zranenie zvierata ktore ma vyrazne vyssiu cenu jeho pes. A to nehovorim o citovej ujme. A v pripade pouzitia zbrane moze odradit toho divocaka nie len jeho usmrtenie, ale aj poranenie, hluk vystrelu, zablesk z hlavne...

rumburak18

Příspěvek#597 » pát 1. kvě 2020, 13:21

O poranění divočáka tu byla diskuse, že efekt může být spíš opačný. Výsledek té diskuse byl, že pokud na prase nestřílíte z boku, nemá to s čímkoli krátkým smysl.

JakubDotPy

Příspěvek#598 » pát 1. kvě 2020, 14:56

K tématu nošení v komoře. Možná se vám tenhle argument bude hodit do diskuzí.
Několik zastánců prázdné komory jsem znejistěl, když jsem se jich zeptal:

"A telefon taky nosíš vypnutý? Že až ho budeš potřebovat, tak si ho přece zapneš?"

Podle mě je to dobrá analogie jak pro nositele, tak i pro lidi, kteří by se snad zastávali prázdné komory ač o zbraních nic neví.

Arc

Příspěvek#599 » pát 1. kvě 2020, 15:53

Pekná analógia. Ja som sa kedysi s jedným kamarátam o tomto rozprával a argumentoval som tiež analógiou - či chodí v aute s nezapnutým pásom, že šak keď uvidí že sa schyľuje k nehode, že si ho predsa zapne.

Ale on ma zotrel s tým že pás vôbec nepoužíva, takže tak :D

tomas fuk

Příspěvek#600 » pát 1. kvě 2020, 16:35

JakubDotPy. Ta Tva analogie s telefonem je uplne mimo. Telefon plni vic funkci, kvuli kterym je zapnuty. Zbran jen jednu, proc je nabita. Kdyby ses zeptal takhle me, tak bych Ti odpovedel jestli prezervativ taky nosis stale nasazeny. Tahle analogie je trefnejsi. Taky bys znejistel. Tahle debata je uplne o nicem. Vzdycky tu budou 2 tabory lidi a ani jeden se neda nazvat tim, jenz ma vetsi pravdu.

Zpět na