Úprava zbraně

Co jinam nepatří...

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#1 » pon 9. úno 2026, 16:25

Zdravím,
mám dotaz, je možné si legálně vrtat do vlastní pušky abych doinstaloval puškohled :D ?

kolombo

Příspěvek#2 » pon 9. úno 2026, 16:34

Chybí další podrobnosti :-)
Třeba do které části chceš vrtat.
A co je to za pušku.
A ona nemá rail nebo ty drážky pro montáž?

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#3 » pon 9. úno 2026, 18:01

Kalach nebo kosa, vím že se jde po straně přichytit takový adaptér na který se pak dá nasunout horní kus s horní lištou, ale to jsou 4 litry v čudu :D

marinakus

Příspěvek#4 » pon 9. úno 2026, 18:54

Puškohled na Kalachu nebo SA58 je jako vodováha na lopatě. Skutečně funkční je právě jen boční montáž a stejně je puškohled často zdrojem dalších problémů. A balistické vlastnosti zbraně ani náboje to stejně nezlepší.

kolombo

Příspěvek#5 » pon 9. úno 2026, 20:24

No, 4t. jsou ve světě zbraní drobné :-)

Stříleli jsme tím na vojně bez puškohledu a taky to šlo. A odstřelovačku z toho neuděláš.

stip

Příspěvek#6 » pon 9. úno 2026, 22:00

Víte co je pozoruhodné, že když jsem ten dotaz zadal AI, tam mi úplně normálně odpověděla, hned a k věci. Ani nepřidala vlastní názor, že instalace puškohledu na kosu je k ničemu. Si říkám, že jestli je za aktuální situace tohle forum ještě k něčemu ...

Murphy

Příspěvek#7 » pon 9. úno 2026, 22:25

RegistrovanyUzivatel píše:Kalach nebo kosa, vím že se jde po straně přichytit takový adaptér na který se pak dá nasunout horní kus s horní lištou, ale to jsou 4 litry v čudu :D

Totez jsem prave resil na kalacha.
Lepe receno, ja tam tu listu mam.
Na aliexpressu maji jak ty bocni listy, tak montaze (krouzky), tak komplet tu bocni montaz s integrovanou optikou. Ja nakonec objednal tady z CZ picantiny.
Naposledy upravil(a) Murphy dne pon 9. úno 2026, 22:39, celkem upraveno 1 x.

Murphy

Příspěvek#8 » pon 9. úno 2026, 22:37

Odkazy na puvodni vyber jsou zde:
https://streleckeforum.cz/t/vyber-monta ... 997/1312/6

A tohle jsem vzal. Uvidime, smad to sedme.
https://www.molle.cz/utg_gen_3_ak_doubl ... t_MNT-973/

kolombo

Příspěvek#9 » pon 9. úno 2026, 22:43

stip píše:Víte co je pozoruhodné, že když jsem ten dotaz zadal AI, tam mi úplně normálně odpověděla, hned a k věci. Ani nepřidala vlastní názor, že instalace puškohledu na kosu je k ničemu. Si říkám, že jestli je za aktuální situace tohle forum ještě k něčemu ...

Vlastnost toho "pytle slov" kterému se říká AI je v tom, že odpovídá tak, aby byl tazatel spokojen. Sice to vždy není pravda, ale je to uctivé a slušné. Proto se AI jde ptát na věci, co se následně ověřují i jinde, nebo na věci, kterým rozumíme, ale nechce se nám ten text smolit samostatně.

A názory to nemá, tak je nemůže přidávat.

Platební terminál taky nepochválí složení nákupu nebo novou hračku ...

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#10 » pon 9. úno 2026, 22:59

Je mi jasné, že kalach ani kosa nejsou zbraně na delší vzdálenost, jen jsem si chtěl trochu zlepšit optikou zaměřování na 200m a dál, přeci jen mi přijde, železná mířidla stíní.
Kalach je na tom s díly přeci jenom lépe, na tu kosu se shánějí hůře. Nezkoušel někdo zaměnitelnost těch bočních lišt mezi kalachem a kosou, tedy, zdali tu pro kalacha namontujete i na vz58?
Předpokládám, že ten díl, co se přišroubuje z boční strany asi sedět nebude a tlouštka zbraní bude taky jiná, takže to nebude vystředěné?

Héfaistos

Příspěvek#11 » pon 9. úno 2026, 23:03

marinakus píše:Puškohled na Kalachu nebo SA58 je jako vodováha na lopatě. Skutečně funkční je právě jen boční montáž a stejně je puškohled často zdrojem dalších problémů. A balistické vlastnosti zbraně ani náboje to stejně nezlepší.

Nesouhlas.
SA58 s horním krytem od Zendla + Primary Arms Prism Scope GLX 2x ACSS CQB 762, mířenka na 100m (v sedě z bagu) na standardní pistolák:

IMG_20220126_105433.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Héfaistos dne pon 9. úno 2026, 23:04, celkem upraveno 1 x.

cipis

Příspěvek#12 » pon 9. úno 2026, 23:03

Ono to nepasuje ani mezi sebou, natož na jinou zbraň ...

Zpět na