Balistický gel/želatina
Co jinam nepatří...
-
velkovezir - Příspěvky: 37
- velkovezir
- Profil
- Registrován: čtv 27. pro 2018, 23:50
Příspěvek#4 » ned 9. kvě 2021, 08:51
Tak já přidám svoje zkušenosti s vařením a uchováváním.
Dělal jsem gel z vepřový želatiny blom 260 v poměru 1 kg želatiny a 9 l vody. Vodu jsem použil teplou z kohoutku cca 50°C pomalu primichavat a vylít do formy, dle návodu z netu jsem to nechal po vychladnutí 1 den v lednici. Když je to nový, má to moc pěknou pevnost, zkoušel jsem do toho střílet 9mm a .357 viz https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=28&t=2681
Teď jsou to přesně 3 týdny želatina mám v lednici a už se to celkem kazí povrch začíná zkapalňovat. Blok jako takovej podle mě použít ještě jde, ale je to u na hraně. Smrdí to trochu, ale já mám celkem slabej čich . Na povrchu jsou tečky bakteriálních kolonií jak na agaru a je to fakt slizký asi jako sperma. Zkusim to v lednici nechat ještě týden a pak do toho možná ještě vystřelím.
Chtělo by to najít nějakou cestu jak tu želatinu zase dehydrovat a pak asi rozemlít. Když se to nakrájí na kousky, tak to vyschne, ale ty kusy jsou tvrdý jak cihla. Jedině možná nastrouhat a pak teprve sušit.
Další varianta mě napadla dát to mrazáku, ale myslím si, že to změní vlastnosti, přece jenom je to bílkovina.
Dělal jsem gel z vepřový želatiny blom 260 v poměru 1 kg želatiny a 9 l vody. Vodu jsem použil teplou z kohoutku cca 50°C pomalu primichavat a vylít do formy, dle návodu z netu jsem to nechal po vychladnutí 1 den v lednici. Když je to nový, má to moc pěknou pevnost, zkoušel jsem do toho střílet 9mm a .357 viz https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=28&t=2681
Teď jsou to přesně 3 týdny želatina mám v lednici a už se to celkem kazí povrch začíná zkapalňovat. Blok jako takovej podle mě použít ještě jde, ale je to u na hraně. Smrdí to trochu, ale já mám celkem slabej čich . Na povrchu jsou tečky bakteriálních kolonií jak na agaru a je to fakt slizký asi jako sperma. Zkusim to v lednici nechat ještě týden a pak do toho možná ještě vystřelím.
Chtělo by to najít nějakou cestu jak tu želatinu zase dehydrovat a pak asi rozemlít. Když se to nakrájí na kousky, tak to vyschne, ale ty kusy jsou tvrdý jak cihla. Jedině možná nastrouhat a pak teprve sušit.
Další varianta mě napadla dát to mrazáku, ale myslím si, že to změní vlastnosti, přece jenom je to bílkovina.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí
- Střelecké sportovní disciplíny
- LOS
- IPSC
- Ostatní
- Lov a myslivost
- Termíny akcí a závodů
- Střelnice a střelecké obchody, puškaři
- Události
- Off-Topic
- Volná diskuse
- Nestřelecké události
- Zbraně
- Krátké zbraně
- CZ U.B., ČZ Strakonice, ZVI, AlfaProj
- 1911
- Plasťáky
- Ostatní pistole
- Revolvery, derringery
- Krátké malorážky
- Dlouhé zbraně
- Opakovací
- Samonabíjecí
- Brokovnice
- Ostatní dlouhé zbraně
- Dlouhé malorážky
- Černý prach
- Western
- Chladné zbraně a obranné spreje
- Nože
- Ostatní obranné prostředky
- Ostatní zbraně
- Flobertky, vzduchovky a větrovky
- Paintball, airsoft, lukostřelba, praky
- Příslušenství
- Ochrana sluchu a zraku
- Optika
- Pouzdra, obaly, kufry
- Ostatní příslušenství
- Obecně o zbraních
- English / Deutsch / ...
- Zabezpečení, trezory, trezorové skříně
- Uživatelské zkušenosti
- Střelivo
- Náboje
- Pistolové a revolverové
- Puškové
- Brokové
- Ostatní
- Přebíjení nábojů
- Přebíjení pistolových a revolverových nábojů
- Přebíjení puškových nábojů
- Přebíjení brokových nábojů
- Přebíjení obsoletních nábojů
- Obecně o přebíjení
- Burza
- Aktuální inzeráty
- Archiv inzerátů
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů