Reloading tracker
Co jinam nepatří...
- Redsnake
Příspěvek#17 » úte 20. srp 2024, 18:36
Pár lidí mi psalo, že sdílejí přebíjení a chtěli by tu app využít pro kontrolu nákladů a spotřeby komponent. Pokud si tedy naskladním společně komponenty jako prach, zápalky a střely a vhodně nadefinuju náboj (v podstatě třikrát totožný náboj se stejnýma komponentama s uvedením jiného jména) tak už teď to appka vlastně umí.
sharing_is_caring.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Redsnake
Příspěvek#18 » čtv 22. srp 2024, 14:03
přidal jsem možnost generování QR kodu u "receptů" resp nábojů v oblíbených. Myšlenka je za tím taková, že bych rád měl možnost vygenerovat si QR kod, polepit jím své krabičky přebíjených nábojů a po vystřílení je jen naskenovat mobilní appkou která je ve vývoji. Tím se mi otevře možnost snížení skladových zásob, případně vést střelecké deníky jednotlivých zbraní i s množstvím vystříleného střeliva pro konkrétní zbraň.
- Redsnake
Příspěvek#20 » čtv 22. srp 2024, 15:32
QR kod v mem pripade nema slouzi k identifikaci naboju (byt je v planu pridavat do qr kodu lidsky citelnej nazev naboje), ale umoznuje naskenovanim krabicky odecist konkretni mnozstvi naboju ze skladove zasoby, pripadne planuju pridat moznost priradit toto vystrilene mnozstvi konkretni zbrani. Vyuziti to urcite muze mit vice.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1109
- Jarda.Jezek
Příspěvek#21 » čtv 22. srp 2024, 16:42
Takže jsi zavedl manipulační jednotky. Nebude trvat dlouho a objevíš i skladová místa. Pak přijde balení, vychystávání, rezervace, účtování pohybů, storna, vratky, inventura. Šarže. Překladnění jednokrokové, dvoukrokové, zásoba na cestě. K tomu zvláštní zásoby, zásoba v kontrole kvality, zásoba u subkontraktora - aktivní a pasivní zušlechťovatelský styk. Spotřeba komponent naskladněním produktu. Kusovníky a pracovní postupy. A to ještě nejsme u účetnictví, dlouhodobého majetku a controllingu. Nedej bože, aby ti někdo za vyzkoušení tvého náboje dal na střelnici pětikorunu.
- Wdog
Příspěvek#22 » pát 23. srp 2024, 12:03
Redsnake:
pro info: jak si značím data k nábojům a přebíjení já. Dělám větší množství ráží, hlavně historické, a spíše menší množství kusů. Jako profesionální deformaci jsem nasadil .xls tabulky.
Na samotnou evidenci ráží a kusů jsem si jednou napsal seznam všeho, ale pak již neaktualizoval a pokračoval stylem "bordelář", co vidím a co najdu. U přebíjených jsem většinou omezen množstvím nábojnic, a tedy poměrem plné/prázdné v patřičných krabičkách.
Dále jsem si udělal orientační výpočet ceny náboje, čistě orientačně, pro historické je to zajímavý srovnávací údaj. Je vhodné započítat i amortizaci vybavení (lis, matrice, pomůcky) ... pořizovací cena / životnost xy ks, a cenu tvého času, protože zúžit to jen na cenu komponent dost zkresluje. Když odléváš, tak cena olova + legovací přísada, + cena práce (času) při odlévání + amortizace kokily.
Na samotné laborace a změřená data používám sešit, kam si značím všechny pokusy, a když dojdu k použitelné dobré laboraci, tak si ji zaznačím do .xls tabulky, která obsahuje či dopočítá všechna detaily: délka nábojnice, rozměr a váha střely, typ prachu a laborace, naměřená rychlost, její odchylka a energie, datum, gramy a grainy, a k tomu si vždy zadám i referenční údaje továrního (či armádního) dobového náboje, to je u historických důležité.
pro info: jak si značím data k nábojům a přebíjení já. Dělám větší množství ráží, hlavně historické, a spíše menší množství kusů. Jako profesionální deformaci jsem nasadil .xls tabulky.
Na samotnou evidenci ráží a kusů jsem si jednou napsal seznam všeho, ale pak již neaktualizoval a pokračoval stylem "bordelář", co vidím a co najdu. U přebíjených jsem většinou omezen množstvím nábojnic, a tedy poměrem plné/prázdné v patřičných krabičkách.
Dále jsem si udělal orientační výpočet ceny náboje, čistě orientačně, pro historické je to zajímavý srovnávací údaj. Je vhodné započítat i amortizaci vybavení (lis, matrice, pomůcky) ... pořizovací cena / životnost xy ks, a cenu tvého času, protože zúžit to jen na cenu komponent dost zkresluje. Když odléváš, tak cena olova + legovací přísada, + cena práce (času) při odlévání + amortizace kokily.
Na samotné laborace a změřená data používám sešit, kam si značím všechny pokusy, a když dojdu k použitelné dobré laboraci, tak si ji zaznačím do .xls tabulky, která obsahuje či dopočítá všechna detaily: délka nábojnice, rozměr a váha střely, typ prachu a laborace, naměřená rychlost, její odchylka a energie, datum, gramy a grainy, a k tomu si vždy zadám i referenční údaje továrního (či armádního) dobového náboje, to je u historických důležité.
- Redsnake
Příspěvek#23 » pát 23. srp 2024, 12:29
Skvělé, díky za připomínky. Určitě něco z toho využiju jako rozšíření stávající funkcionality, u přehledu oblíbených laborací bude určitě vhodné ukládat informace o OAL, můžou být užitečné i bližší informace o střele. Co se týká naměřených hodnot jako rychlost, odchylky a další, zvažuji v budoucnu přidání fce, která výpis z hradel zajistí doplnění.
- Redsnake
Příspěvek#24 » sob 24. srp 2024, 22:24
Tak mám na RT nasazenou základní verzi API a povedla se uklohnit alfa android appky. iOS verzi zatím nemám, nemám k dispozici mac kterej bych potřeboval na zbuildění iOS verze.
Aplikace umí zobrazení zásob nábojů a hlavně funguje skenování QR kodů, takže se povedl můj záměr, kdy mi stačí naskenovat qr kody nalepené na krabičkách a ty můžu buď doplnit při přebíjení nebo po dostřílení oskenovat a tím snížit skladové zásoby.
Aplikace umí zobrazení zásob nábojů a hlavně funguje skenování QR kodů, takže se povedl můj záměr, kdy mi stačí naskenovat qr kody nalepené na krabičkách a ty můžu buď doplnit při přebíjení nebo po dostřílení oskenovat a tím snížit skladové zásoby.
- Redsnake
Příspěvek#29 » úte 27. srp 2024, 19:57
Ano, ma to webovou cast kde je sklad komponent plus konfigurace sestav oblibenych naboju. Web je samostatne funkcni celek kdy si vystacis s nim, muzes pridavat hotove naboje na sklad coz odecita komponenty ze skladu a pripadne odecitat naboje ze skladove zasoby v pripade ze je vystrilis. Dale si tam muzes vygenerovat qr kod, ktery je zamyslen k nalepeni na krabicku do ktere se davaji naboje pri prebijeni. QR kod pak uz muzes jednoduse oskenovat aplikaci a tim manipulovat s mnozstvim na sklade. Pokud nedostanu zajimavejsi napad nebo podnet uvazuju jeste o rozpracovani odecitani naboju, kdy by se daly definovat ruzne snizeni poctu naboju skladem, jestli to clovek vystrilel pri treninku, zavodech atd. Asi to k nicemu moc neni ale vypadly by z toho mozna zajimave statistiky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí