Paralyzér nebo pepřový sprej
- zedik
Příspěvek#46 » pon 23. říj 2017, 06:51
hulvath píše:A co rikate takovemu proti medvedum ? Dobre, velky, tezky, ale poradny dostrik a na cloveka musi mit primo brutalni ucinek https://www.frogtac.cz/Preziti-a-outdoo ... ez-pouzdra
ty věci proti medvědům jsou výrazně slabší - stačí mrknout na složení.jen mají velkej obsah. do kabelky to asi nenarveš
- scink
Příspěvek#49 » úte 14. srp 2018, 05:24
Zdravím, nesetkal jste se někdo se samovolným únikem látky ze spreje? Měl jsem sprej, expirace 5/2018, ze kterého došlo k samovolnému úniku, sice v nepatrném množství, ale vzhledem k tomu, že jsem jej měl v ledvince, tak po otevření to byla docela síla... K náhodnému stlačení dojit nemohlo.
- Lynx
Příspěvek#51 » sob 8. led 2022, 19:56
Nedávno jsem měl možnost vyzkoušet v praxi pepřák, který nosím. Fyzicky mě na ulici napadl spoluobčan. Po cca sekundové dávce uhnul tělem do strany. Myslel jsem, že se tomu vyhnul, proto jsem se rozhodl pro jistotu a dopřál mu další cca sekundu nebo dvě. Ale ukázalo se, že pepřák funguje skvěle, už ta první dávka asi stačila. Agresivita fyzická se okamžitě změnila na verbální, ale jinak měl co dělat, aby si našel místo, kde se mohl opřít.
Nosil jsem (a koupil znovu) K FOG2.
- objem 40 ml mi po této zkušenosti přijde dostatečný
- účinkem mě nezklamal
- intuitivní použití (jsem pravák, ale použil jsem ho levačkou; po odklopení pojistky je palec automaticky svedený na správné místo a pak už nejde mířit mimo)
Co se expirace týká, už nějaký ten týden jsem řešil, že bych měl pořídit nový, protože veškeré popisy, včetně expirace, byly od nošení po kapsách setřené. Ale pořád bylo něco jiného na práci, až mě donutily okolnosti V e-shopu jsem zjistil, že jsem ho kupoval v létě 2018, takže minimálně tři roky je použitelný. Nový má expiraci 12/2023.
Až bude příležitost, chci vystříkat zbytek původního a změřit čas. Jestli si vzpomenu, připíšu to sem.
Teď jsem si vzpomněl, měl by v sobě mít UV barvivo, které lze využít pro identifikaci útočníka.
Nosil jsem (a koupil znovu) K FOG2.
- objem 40 ml mi po této zkušenosti přijde dostatečný
- účinkem mě nezklamal
- intuitivní použití (jsem pravák, ale použil jsem ho levačkou; po odklopení pojistky je palec automaticky svedený na správné místo a pak už nejde mířit mimo)
Co se expirace týká, už nějaký ten týden jsem řešil, že bych měl pořídit nový, protože veškeré popisy, včetně expirace, byly od nošení po kapsách setřené. Ale pořád bylo něco jiného na práci, až mě donutily okolnosti V e-shopu jsem zjistil, že jsem ho kupoval v létě 2018, takže minimálně tři roky je použitelný. Nový má expiraci 12/2023.
Až bude příležitost, chci vystříkat zbytek původního a změřit čas. Jestli si vzpomenu, připíšu to sem.
Teď jsem si vzpomněl, měl by v sobě mít UV barvivo, které lze využít pro identifikaci útočníka.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí