Pouzdro na vnitřní nošení
- JIP
Příspěvek#1 » pát 25. čer 2010, 08:58
Nespíš mělo (nebo má) spousta lidí stejné dilema a někteří další jej možná teprve mít budou, takže proč to nevyřešit tady jednou provždy
Vnější Dasta je na občasné nošení OK, ale už po pár dnech v několika důležitých aspektech nesplňuje některé mé požadavky stálého nošení. Nechci mít doma 5 pouzder na jednu zbraň, tak Vás prosím o doporučení vhodného pouzdra dle Vašich zkušeností.
Vnitřní hledám ze dvou prvních důvodů, ale celkem jsem podmínek vymyslel sedm.
1) I přes nevelkou velikost mého GLOCKa 26 se v lehkém oblečení, v mé stávající Dastě, zbraň jeví jako obří boule a navíc i přes košili vidím siluetu zbraně.
2) Při sportu pouzdro skáče a i se zbraní cestuje od poutku k poutku, takže po uběhnutí 50-100metrů není tam, kde ji chci, začne to být nepohodlné a navíc to vypadá ještě hrozně.
Takže na něm pořád musím mít ruku, nebo jej co chvíli upravovat.
3) Pouzdro by mělo eliminovat první dva problémy a samozřejmě by mělo zakrývat lučík.
4) K výše zmíněným přidám ještě podmínku, že by pouzdro mělo být šetrné vůči mířidlům (Mé Trugla TFO automaticky vyřazují i vnější pouzdra typu Fobus serie GL-26 protože je šoupe).
5) Jak jsem již zmínil, zbraň nosím prakticky neustále - preferoval bych tedy pohodlné pouzdro (Na druhou stranu zvyknout se dá na mnohé).
6) Pokud bude pouzdro možno použít nějakou jednoduchou změnou jako vnitřní i vnější, tak to je jasné plus.
7) Cena je nezanedbatelné kritérium, ale moc se s ní dělat nedá. Než 5 jednoúčelových nebo dokonce nepoužitelných za 300,-, tak raději investuji do jednoho ideálního okolo CZK1500,-.
Za Vaše doporučení ideálních pouzder předem děkuji
Prosím uvádějte odkazy na obchody, kde lze pouzdro koupit nebo minimálně plné názvy, pod kterými, lze za pomoci vyhledávače, najít snadno a jednoznačně to, co myslíte. Fotka nebo obrázek pouzdra pro představu potěší. Nicméně obrázek super pouzdra s nepřesným nebo dokonce špatným názvem si raději nechte a ušetřete ostatním energii i čas při (možná marném) zbytečném hledání.
Vnější Dasta je na občasné nošení OK, ale už po pár dnech v několika důležitých aspektech nesplňuje některé mé požadavky stálého nošení. Nechci mít doma 5 pouzder na jednu zbraň, tak Vás prosím o doporučení vhodného pouzdra dle Vašich zkušeností.
Vnitřní hledám ze dvou prvních důvodů, ale celkem jsem podmínek vymyslel sedm.
1) I přes nevelkou velikost mého GLOCKa 26 se v lehkém oblečení, v mé stávající Dastě, zbraň jeví jako obří boule a navíc i přes košili vidím siluetu zbraně.
2) Při sportu pouzdro skáče a i se zbraní cestuje od poutku k poutku, takže po uběhnutí 50-100metrů není tam, kde ji chci, začne to být nepohodlné a navíc to vypadá ještě hrozně.
Takže na něm pořád musím mít ruku, nebo jej co chvíli upravovat.
3) Pouzdro by mělo eliminovat první dva problémy a samozřejmě by mělo zakrývat lučík.
4) K výše zmíněným přidám ještě podmínku, že by pouzdro mělo být šetrné vůči mířidlům (Mé Trugla TFO automaticky vyřazují i vnější pouzdra typu Fobus serie GL-26 protože je šoupe).
5) Jak jsem již zmínil, zbraň nosím prakticky neustále - preferoval bych tedy pohodlné pouzdro (Na druhou stranu zvyknout se dá na mnohé).
6) Pokud bude pouzdro možno použít nějakou jednoduchou změnou jako vnitřní i vnější, tak to je jasné plus.
7) Cena je nezanedbatelné kritérium, ale moc se s ní dělat nedá. Než 5 jednoúčelových nebo dokonce nepoužitelných za 300,-, tak raději investuji do jednoho ideálního okolo CZK1500,-.
Za Vaše doporučení ideálních pouzder předem děkuji
Prosím uvádějte odkazy na obchody, kde lze pouzdro koupit nebo minimálně plné názvy, pod kterými, lze za pomoci vyhledávače, najít snadno a jednoznačně to, co myslíte. Fotka nebo obrázek pouzdra pro představu potěší. Nicméně obrázek super pouzdra s nepřesným nebo dokonce špatným názvem si raději nechte a ušetřete ostatním energii i čas při (možná marném) zbytečném hledání.
- sided
Příspěvek#2 » pát 25. čer 2010, 09:08
Už jse to sem někam psal, http://www.crossbreedholsters.com/ mám vnitřní i vnější a jsou to futrály o kterýc nevíš že je nosíš. A to v něm nosím 1911 Možná se ozve Admix, ten na něj přešel z Fobuse tak může srovnávat. Jinak samozřejmě bez pořádnýho pásku je sebelepší futrál k prdu.
- KajaKliment
- KajaKliment
- sided
- Patrik
- Missak
Příspěvek#8 » pát 25. čer 2010, 19:13
Patrik: nosím G19 ve vnitřním i v riflích, které mám "na doraz" (malinko jsem přibral proti tomu, když jsem je kupoval) a i po celodenním nošení nemám problém, jen musím najít správné místo. pouze opasek povolím o dírku.
JIP: ještě mě napadl jeden český výrobce (vlastně dva)
KM Saddlery - pokud vím, jsou schopní udělat pouzdro podle požadavků
a
Eva Chadimová - nad jejím vnitřním pouzdrem přemýšlím i já, umožňuje mít triko/košili v kalhotech a přitom nosit skrytě (což u Dasty nejde) není tak sofistikované, jako to nahoře, ale nevypadá špatně
http://www.kozene-vyrobky.cz/product/66 ... im-uchytem
JIP: ještě mě napadl jeden český výrobce (vlastně dva)
KM Saddlery - pokud vím, jsou schopní udělat pouzdro podle požadavků
a
Eva Chadimová - nad jejím vnitřním pouzdrem přemýšlím i já, umožňuje mít triko/košili v kalhotech a přitom nosit skrytě (což u Dasty nejde) není tak sofistikované, jako to nahoře, ale nevypadá špatně
http://www.kozene-vyrobky.cz/product/66 ... im-uchytem
- sided
Příspěvek#9 » pát 25. čer 2010, 19:42
Poradce: proč myslíš že bych doporučoval pouzdro ve kterym by se nedalo sednout do auta, a to tam mám anatomy
Kája: po netu ale to je přeci jedno.
Patrik: o číslo 34 místo 32 v pase ale já vnitřní nosím jen vyjímečně v pracovních kapsáčích které mám stejně větší pro pohodlí. Opasek utahuju na fest, je tam plastovej skelet.
Kája: po netu ale to je přeci jedno.
Patrik: o číslo 34 místo 32 v pase ale já vnitřní nosím jen vyjímečně v pracovních kapsáčích které mám stejně větší pro pohodlí. Opasek utahuju na fest, je tam plastovej skelet.
- Poradce02
Příspěvek#10 » ned 27. čer 2010, 10:33
No moc bych tomu nevěřil i kdybych si za rifle a opasek vložil dovnitř i jen pistoli bez pouzdra tak to a autě bude určitě tlačit a stahovat.V anatomické sedačce ještě více, ta je vytvarovaná na tělo přesně a není tam prostor žádný navíc na nějakou zbraň nehledě na nepohodlí vražené pistole v kalhotách.Pokud i ten zmiňovaný Glock narveš dovnitř do kalhot tam to přes tričko stejně každý pozná, že nosíš zbraň.Beru to u nějaké malé a úzké pistole typu Walther PPS, Kahr a Kevin.....tam snad.
- KajaKliment
- KajaKliment
- Patrik
- KajaKliment
- KajaKliment
- Patrik
- Missak
Příspěvek#15 » ned 27. čer 2010, 15:58
velmi podobné jako na fotkách je to i u mne s G19, také v dastě. nosím ho tak léta a nějaké problémy při tomto pouzdru se sezením v autě nemám. minulý týden jsem jezdil v octávii s anatomickýma sedačkama a žádný problém jsem řešit nepotřeboval.
s vnějším pouzdrem je těch problémů v autě daleko více.
s vnějším pouzdrem je těch problémů v autě daleko více.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí