Kdy jste začali nosit zbraň?

Werewolf

Příspěvek#16 » čtv 5. led 2017, 20:13

Zastávám názor, že je nesmysl řešit něco jako "až se na to budu cítit". Je to přesně jak s tím autem. Není důvod, proč si tu pistoli nedat i nadrcnutou do pouzdra na pas. Vždyť přece když ji tam mám, neznamená to přece že ji musim někde vytahovat! Pokud ji tam nechám, nemůže se nic stát i kdybych byl největší začátečnický nemehlo, co udělalo zkoušku jen díky příznivé hvězdné konstelaci.

Jak může někdo někoho ohrožovat, když ji vůbec nevyndá a nechá ji schovanou u pasu, ať se děje co se děje? Připomíná mi to názor "pořídil si výkonné auto, v tom se zabije", i s mustangem můžu nejdřív jezdit jak se 120kou :-D

wigum

Příspěvek#17 » čtv 5. led 2017, 20:15

Já souhlasím. Zatím mi tu nikdo neodpověděl, proč od začátku nenosit. Čím se na to začne člověk cítit po 3 návštěvách střelnice?

Patton

Příspěvek#18 » čtv 5. led 2017, 20:21

jhora: wigum má 100% pravdu. Abys ji nemusel zamknout do trezoru, tak jezdi na LOS, kde se řeší různé situace a můžu říci, že jsou někdy dost náročné. Tam se přesvědčíš o svých zautomatizovaných návicích, jak jsou k ničemu.

kolombo

Příspěvek#19 » čtv 5. led 2017, 20:47

On ty automatické návyky asi myslel kolem bezpečnosti zacházení se zbraní. A tam to jisté bezpečnostní návyky chce.

wigum

Příspěvek#20 » čtv 5. led 2017, 20:55

Já si budu stát za svým. Co se dělá tupě automaticky vede k problému. 1000x jsem automaticky ten náboj z komory vyhodil. Po 1001 to tak nebude. Když se to odnese jen leknutím, špinavejma trenkama tak je to dobrý.

marinakus

Příspěvek#21 » čtv 5. led 2017, 21:02

Bezpečnostní návyky jsou základ, ať se to komu líbí nebo ne. Jenže ony se v krizových situacích prostě použít nedají. Čerstvý majitel ZP má skutečně většinou ty úplně nejprimitivnější znalosti, aby vůbec mohl projít zkouškou odborné způsobilosti a zbytek se prostě musí doučit, pokud mu má zbraň k něčemu být. On taky žádný řidič nezačne hned jezdit soutěže ale nejdřív se musí naučit základy a teprve zkušenostmi se stává řidičem. Pokud někdo chce tahat v pouzdře na boku zbytečnou zátěž (zbraň bez nábojů), je to jeho věc. Každý si nakonec sám musí i srovnat v hlavě, jestli by byl schopen případně zbraň použít a samozřejmě ochoten za toto nést následky. Když vytáhnu zbraň, musím být odhodlán střílet. Jinak je mi víc na obtíž než k užitku a nosím ji tedy dost zbytečně. Možná jen pro svůj pocit.

wigum

Příspěvek#22 » čtv 5. led 2017, 21:08

Marinakus, přesně o tomhle jsem tu už psal. Nosit zvládne dítě, když to unese, ale použít je něco jiného.
Ale k tomu nepomůže x návštěv na střelnic. Nic nebude platný, že tam dojdu se zbraní v kufru, vystřílím 100 včelek, zandám do kufru a jdu domů. To k nošení nevede.
Buď nosím a jsem schopen i za nebezpečí postihu zbraň použít a nebo nejsem.

marinakus

Příspěvek#23 » čtv 5. led 2017, 21:15

Podívej se na to jiným pohledem. U kolegy v obchodě už jsem se několikrát setkal s "nosiči", kteří manipulaci se zbraní byli skutečně nebezpeční sami sobě i přilehlému okolí. Ze střelnice jsme už několik takových vyhodili. Takže mě jejich tvrzení o tom, že přeci zbraň nikde nevytáhnou, tak ji nosí od prvního dne, kdy mohli, zrovna neuklidňuje. A to nejsou nijak ohroženi a nemusí jednat ve stresu.

EDIT : Za nošení považuji zbraň nabitou minimálně náboji v zásobníku, ne kus kovu jako zátěž za pasem.
Naposledy upravil(a) marinakus dne čtv 5. led 2017, 21:17, celkem upraveno 1 x.

Serz

Příspěvek#24 » čtv 5. led 2017, 21:17

tomu co wigum pise, co neodporuje, a takovych bych se sam bal, a to uz nam borec hodil ostrou F1 metr pred sebe a ja na to cumel :D

marinakus

Příspěvek#25 » čtv 5. led 2017, 21:19

Copak o to, před tou se schovat stihneš, 5 sekund na to máš. Ale před střelou těžko.

Serz

Příspěvek#26 » čtv 5. led 2017, 21:20

tomu se rika osud :) nebo taky nekdy neschopnost

Had666

Příspěvek#27 » čtv 5. led 2017, 21:23

ZP mám cca rok. Odstrileno cca 10 000. Mám 3 krátké. Většinou se nenachazim v místech kde by něco hrozilo. Vzhledem k místu bydliště nosím jen na procházky se psem. Začal jsem nosit cca 1/2 roku od nákupu první zbraně. Žádné kurzy jsem zatím neabsolvoval ale chystám se. Zatím ale vážně nejsem přesvědčen že bych byl schopen v případě nutnosti střílet na člověka. Ještě tak na toulavého agresivního psa. Možná i to je důvod jen občasného nošení.

JardaB

Příspěvek#28 » čtv 5. led 2017, 21:30

Ja ani nosit nehodlam, mam to vicemene na obranu domova, kdyby se casem hodne priostrilo. A to bych nikam nechodil.
A na hrani a zabavu samozrejme.

Serz

Příspěvek#29 » čtv 5. led 2017, 21:31

a tady si srovnejte, nosic s kurzem, v souctu odstrileno i kdyby 500 a hada 666, kdo asi umi vic? :D

Had666

Příspěvek#30 » čtv 5. led 2017, 21:39

Budu sice OT ale nedá mi to a musím reagovat. Problém bude spíš v tom že papír ani jiný terč na mne nikdy neútočí. Tak že fakt nevim :lol:

Zpět na