Kdy jste začali nosit zbraň?
- Werewolf
Příspěvek#16 » čtv 5. led 2017, 20:13
Zastávám názor, že je nesmysl řešit něco jako "až se na to budu cítit". Je to přesně jak s tím autem. Není důvod, proč si tu pistoli nedat i nadrcnutou do pouzdra na pas. Vždyť přece když ji tam mám, neznamená to přece že ji musim někde vytahovat! Pokud ji tam nechám, nemůže se nic stát i kdybych byl největší začátečnický nemehlo, co udělalo zkoušku jen díky příznivé hvězdné konstelaci.
Jak může někdo někoho ohrožovat, když ji vůbec nevyndá a nechá ji schovanou u pasu, ať se děje co se děje? Připomíná mi to názor "pořídil si výkonné auto, v tom se zabije", i s mustangem můžu nejdřív jezdit jak se 120kou
Jak může někdo někoho ohrožovat, když ji vůbec nevyndá a nechá ji schovanou u pasu, ať se děje co se děje? Připomíná mi to názor "pořídil si výkonné auto, v tom se zabije", i s mustangem můžu nejdřív jezdit jak se 120kou

- Patton
- wigum
- marinakus
Příspěvek#21 » čtv 5. led 2017, 21:02
Bezpečnostní návyky jsou základ, ať se to komu líbí nebo ne. Jenže ony se v krizových situacích prostě použít nedají. Čerstvý majitel ZP má skutečně většinou ty úplně nejprimitivnější znalosti, aby vůbec mohl projít zkouškou odborné způsobilosti a zbytek se prostě musí doučit, pokud mu má zbraň k něčemu být. On taky žádný řidič nezačne hned jezdit soutěže ale nejdřív se musí naučit základy a teprve zkušenostmi se stává řidičem. Pokud někdo chce tahat v pouzdře na boku zbytečnou zátěž (zbraň bez nábojů), je to jeho věc. Každý si nakonec sám musí i srovnat v hlavě, jestli by byl schopen případně zbraň použít a samozřejmě ochoten za toto nést následky. Když vytáhnu zbraň, musím být odhodlán střílet. Jinak je mi víc na obtíž než k užitku a nosím ji tedy dost zbytečně. Možná jen pro svůj pocit.
- wigum
Příspěvek#22 » čtv 5. led 2017, 21:08
Marinakus, přesně o tomhle jsem tu už psal. Nosit zvládne dítě, když to unese, ale použít je něco jiného.
Ale k tomu nepomůže x návštěv na střelnic. Nic nebude platný, že tam dojdu se zbraní v kufru, vystřílím 100 včelek, zandám do kufru a jdu domů. To k nošení nevede.
Buď nosím a jsem schopen i za nebezpečí postihu zbraň použít a nebo nejsem.
Ale k tomu nepomůže x návštěv na střelnic. Nic nebude platný, že tam dojdu se zbraní v kufru, vystřílím 100 včelek, zandám do kufru a jdu domů. To k nošení nevede.
Buď nosím a jsem schopen i za nebezpečí postihu zbraň použít a nebo nejsem.
- marinakus
Příspěvek#23 » čtv 5. led 2017, 21:15
Podívej se na to jiným pohledem. U kolegy v obchodě už jsem se několikrát setkal s "nosiči", kteří manipulaci se zbraní byli skutečně nebezpeční sami sobě i přilehlému okolí. Ze střelnice jsme už několik takových vyhodili. Takže mě jejich tvrzení o tom, že přeci zbraň nikde nevytáhnou, tak ji nosí od prvního dne, kdy mohli, zrovna neuklidňuje. A to nejsou nijak ohroženi a nemusí jednat ve stresu.
EDIT : Za nošení považuji zbraň nabitou minimálně náboji v zásobníku, ne kus kovu jako zátěž za pasem.
EDIT : Za nošení považuji zbraň nabitou minimálně náboji v zásobníku, ne kus kovu jako zátěž za pasem.
Naposledy upravil(a) marinakus dne čtv 5. led 2017, 21:17, celkem upraveno 1 x.
- Had666
Příspěvek#27 » čtv 5. led 2017, 21:23
ZP mám cca rok. Odstrileno cca 10 000. Mám 3 krátké. Většinou se nenachazim v místech kde by něco hrozilo. Vzhledem k místu bydliště nosím jen na procházky se psem. Začal jsem nosit cca 1/2 roku od nákupu první zbraně. Žádné kurzy jsem zatím neabsolvoval ale chystám se. Zatím ale vážně nejsem přesvědčen že bych byl schopen v případě nutnosti střílet na člověka. Ještě tak na toulavého agresivního psa. Možná i to je důvod jen občasného nošení.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí