Petice

notobi

Příspěvek#196 » úte 1. pro 2015, 10:40

Lynx píše:Průběžně ho sleduju, včetně těchto odkazů, četl jsem i přepis řeči paní Černochové. Dobře, půl bodu za citování dopisu :) Ale to je otevřený dopis všem a nikomu. Řekněme, že udělal osvětu o současném stavu. Ale k čemu bude bez navazujících kroků? Nemůžu chválit někoho za boj s rakovinou, když na wiki napíše článek o metastázách.

A četl jsi tu petici, zejm. co požaduje?

Oni právě s těma politikama o tom jednaj jestli si to poslouchal dostatečně dobře

Carloss

Příspěvek#197 » úte 1. pro 2015, 11:03

Pak jsou ovšem jednotlivé kroky LEXu nesprávně prezentované, nebo nedostatečně přesné, já nevim... třeba jsou jen nesprávně zvolená slova a nesprávně sestavené věty... Já asi tuším, co jednotlivé výroky mají znamenat...
Např. věta "Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:
- Vnější hranice EU nejsou chráněny." by asi do petice mnohem lépe a konkrétněji zněla např. takto:

"Požadujeme, aby orgány EU
- zajistily plnění ochrany vnějších hranic EU členskými státy a aktivně jim v tom pomáhaly"

Tak nějak si představuji "konkrétní věc" Já to tu už psal... EU neudělalo, nedělá a nikdy dělat nic nebude. To je svaz, nikoli orgán. A konstatování, že jsou vnější hranice špatně chráněny víme dávno všichni.

Snad cítíte ten rozdíl, ne?

cipis

Příspěvek#198 » úte 1. pro 2015, 11:25

Ta petice ale není LEXu, ať už internetová či ta papírová.

Style

Příspěvek#199 » úte 1. pro 2015, 15:30

Pánové, co se v tomhle vlákně držet petice a na užitečnost LEXu si udělat jiné vlákno. Můj názor je takový že je tu jediný podobný spolek. Jako takový jej budu podporovat a výhrady řešit případně s ním. Stejně tak petice. I pokud mám výhrady mě podpis nezabije. Mám jen dvě možnosti buď pomůže dobré věci a nebos e nestane nic ... to za pokus stojí. Rozhodně je to lepší než ztrácet čas brbláním proč se nerozhoupu vůbec k ničemu.

Lynx

Příspěvek#200 » úte 1. pro 2015, 15:47

Jenže ta petice nic neřeší, nepožaduje změnu. Ještě nikdo mi to nevyvrátil. Všechny štve změna kategorizace, ale, a opakuju se, petice to ponechává úplně stranou. Ano, v textu je to zmíněné, ale není to v požadavcích. Pokud ji někdo v EU bude řešit, tak jen to, co je požadované. A bylo by fajn, kdyby na to LEX upozornil.

Boudy

Příspěvek#201 » úte 1. pro 2015, 15:53

Tak já ti to vysvětlím- internetová petice je fakticky "pomocná berlička" - slouží fakticky jako ukázka, že X lidem v Y zemích to vadí a tedy i pro EU poslance či členy komise je to jako "průzkum veřejného mínění" , nevím, co tě tak hrozně omezuje v tom se tam podepsat??? Pokud rozumíš petičnímu( správnímu) právu ve všech zemích EU, nic tě neomezuje vytvořit právně závaznou petici s požadavky. Rád ti jiju podepíšu ...

4R

Příspěvek#202 » úte 1. pro 2015, 15:55

Jak bylo výše psáno - podepsat tu petici tě nezabije, takže to udělej. A jako další krok napiš mail Lexu a upozorni je. Přesvědčovat nás tu, abychom nic nepodepisovali, protože vidíš nedokonalost, vůbec ničemu nepřispěje. Třeba se na to lex potom podívá a udělá příslušné kroky. Až poté budou mít tvá slova smysl, do té doby je to plkani....

Lynx

Příspěvek#203 » úte 1. pro 2015, 15:59

Na petice má EU vlastní formulář, na to člověk nepotřebuje být právník. A proč mám podepisovat ěnco, co neřeší to, co mě zajímá? Když mám hlad, taky nepůjdu stavět zeď, ale najím se. Když mě trápí změna kategorizace, nebudu podepisovat petici na ochranu hranic.

Abych použil tvá slova, tady X lidí v Y zemích stvrzuje, že jim vadí černý trh. Dával jsem sem dvakrát požadavky z petice, evidentně je to stále málo. Takže potřetí: kde se zde řeší změna kategorií zbraní?

Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:
- Vnější hranice EU nejsou chráněny.
- V naší společnosti se nachází skupiny, které odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu.
- V EU se rozmáhá trh s nelegálními zbraněmi.
- Zločinci a teroristé se k nelegálním zbraním dostanou často snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.

Style

Příspěvek#204 » úte 1. pro 2015, 15:59

Boudy, 4R: :clap: :clap: :thumbup:

mikymoto

Příspěvek#205 » úte 1. pro 2015, 16:01

No ono je to řekl bych tak, že petice vznikla jako reakce už na první pokusy o restrikce ze strany Cecilie Malmström někdy v roce 2014. Od té doby pokračuje nepřerušeně sběr podpisů. Je-li to jinak, opravte mě.
Možná se mohla vytvářet další petice s novými požadavky - to je věc názoru. Každopádně lepší něco než nic. Petice celkem jasně dává najevo odpor vůči jakýmkoliv požadavkům na změnu ze strany EU.

>Lynx
Je zcela na Tvé činorodosti vytvořit údernější petici a zajistit její šíření, sběr podpisových archů a předání vhodným adresátům. Bude-li k dispozici další petice s obdobným cílem (dát jasně najevo svůj odpor), tak ji velice rád podepíšu také - a mnoho dalších doufám si tvrdit též.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#206 » úte 1. pro 2015, 16:35

řekněte NE navrhované směrnici... řekněte NE zákazu poloautomatických zbraní....

Co je na tom nejasného? Jak píše Boudy, petici je adresát povinný projednat (pokud má nějaké formální náležitosti, což si u té elektronické nejsem jistý). A to je vše, nijak závazně nemusí změnit své záměry, čili je úplně jedno, jestli ji napsal geniálně právník nebo neohrabaně naštvaný majitel AK. Pokud něco může přimět adresáta ke změně, pak je to počet podepsaných, případně třeba mediální zájem atd. Ano, je to kostrbaté, většina podepisujících si je toho vědoma, ale sdělení je dostatečně jasné a nemá smysl "tříštit síly" jinými peticemi.

Lynx

Příspěvek#207 » úte 1. pro 2015, 17:19

ladaj: představ si, že petiční výbor petici opravdu pustí dál a petice skutečně dorazí tam, kam dorazit má. Příslušný orgán se jí bude zabývat a přijme ji kladně, čili akceptuje všechny její požadavky. Znovu a důrazně: bude se zabývat POŽADAVKY, ne doprovodným textem. Takže přijme takovéto usnesení:

Evropská komise přijímá toto usnesení:
1) EK plně akceptuje požadavky petice a nařizuje okamžitě:
a) zajistit ochranu vnější hranice EU
b) donutit všechny, kteří odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu, aby tak činili
c) zakázat v EU trh s nelegálními zbraněmi.
d) zakázat zločincům a teroristům nelegálně se dostat ke zbraním snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.
2) Protože nikdo neprotestuje, přeřazujeme samonabíjecí pušky do kat. A.

Budete spokojení? Já na další petici čas nemám, mám svých starostí dost, nehledě na to, že se mě za tři roky ZP stejně týkat nebude. Ale protože mi to není jedno, upozorňuju na fakt, že nepodepisujete to, co chcete řešit. A ještě si k tomu hlasitě tleskáte, což je to, co nepochopím vůbec.

Lynx

Příspěvek#208 » úte 1. pro 2015, 17:23

4R píše:Jak bylo výše psáno - podepsat tu petici tě nezabije, takže to udělej. A jako další krok napiš mail Lexu a upozorni je. Přesvědčovat nás tu, abychom nic nepodepisovali, protože vidíš nedokonalost, vůbec ničemu nepřispěje. Třeba se na to lex potom podívá a udělá příslušné kroky. Až poté budou mít tvá slova smysl, do té doby je to plkani....

Můžeme debatovat věcně a slušně, nebo můžeme být útoční a lhát. Ty sis vybral druhou variantu. Kde někoho přesvědčuju, aby nepodepsal? Pouze upozorňuju, že nepodepisujete to, co podepsat chcete. A proč mám upozorňovat LEX? Není to jeho petice, takže bych se opět obracel na nesprávnou osobu. Nehledě na to, kolik je zde členů LEXu.

Carloss

Příspěvek#209 » úte 1. pro 2015, 18:19

ladaj píše:řekněte NE navrhované směrnici... řekněte NE zákazu poloautomatických zbraní....

Co je na tom nejasného? Jak píše Boudy, petici je adresát povinný projednat (pokud má nějaké formální náležitosti, což si u té elektronické nejsem jistý). A to je vše, nijak závazně nemusí změnit své záměry, čili je úplně jedno, jestli ji napsal geniálně právník nebo neohrabaně naštvaný majitel AK. Pokud něco může přimět adresáta ke změně, pak je to počet podepsaných, případně třeba mediální zájem atd. Ano, je to kostrbaté, většina podepisujících si je toho vědoma, ale sdělení je dostatečně jasné a nemá smysl "tříštit síly" jinými peticemi.

Co je na tom nejasného? Nic na tom není nejasného. Jen je to zase směrováno ke střelcům, nikoli k orgánům EU. Takže opět k ničemu. A nikdo tu neodrazuje nikoho od toho, aby to podepsal, ani já, ani Lynx. Podepisujte, seč vám propisky stačí. Pak se ale nedivte, že to bude k ničemu. Já prostě kdejaký blábol nepodepisoval, nepodepisuji a podepisovat nebudu. Až se ukáže smysluplný dokument, rád jej podpořím.

4R

Příspěvek#210 » úte 1. pro 2015, 18:51

Tak zaprvé - buď si jistý, že útočný opravdu nejsem, to by vypadalo vskutku jinak.

A k té podstatné části... Lex s tou peticí má společného to, že ji podporuje, čili jako jediný subjekt, který opravdu něco dělá. A právě Lex by mohl volat po upřesnění petice, vzhledem k jeho statutu a známosti v Evropě, kdy by jeho připomínka měla mít větší váhu, než od obyčejného jedince.

Samozřejmě, pokud chceš neustále slovíčkařit, tak ti mohu napsat tu stejnou větu, pouze s jedním rozdílem - napiš mail AUTOROVI a upozorni ho. Třeba lze text petice poupravit, byť si nemyslím, že to bude jednoduché a zakládáním nové je velká pravděpodobnost ztráty hlasů. Neříkám, že nemáš pravdu v tom co píšeš, ale brečíš zde nad špatným hrobem. Takže pokud opravdu něco, pro dobro věci, udělat chceš, tak to udělěj, neteoretizuj.
Pokud jsi četl dopis Lexu, tak další formou "boje" proti tomuto návrhu je kontaktovat dané poslance, ministry a europoslance, kde to každý může, a měl by, také popsat. To jsou v jistém případě ti, kteří budou hlasovat.

Z tvého jednání vůbec nechápu, co po nás vlastně chceš, abychom udělali? Čeho chceš dosáhnout?

Zpět na