Nákupní povolení
- Carloss
-
Caroprd111 - Příspěvky: 313
- Caroprd111
Příspěvek#1998 » pon 23. říj 2017, 17:35
Když jim bude milejší mi žádost zamítnout, než si ji nechat pohozenou, a pak vydat současně, tak prosím, chtěl bych to vidět. Nevím, proč si vykládáte podmínky přísnější, než opravdu jsou.majlont píše:Protože:
1/ to neumožňuje zákon
2/ to neumožňuje Centrální registr zbraní
Pokud se s policistkou domluvíš, že ty papíry podáš současně a ona jeden schová v šuplíku a až bude mít tvůj ZP,tak to vytáhne, doplní číslo ZP, zadá do systému a zprocesuje, pak možná. Ovšem s takovou vstřícností moc nepočítej. Téměř všude ti dnes vydají nákupko na počkání, tak až půjdeš pro ZP, tak jim vraž hned žádost o nákupko a počkej si 20 minut na jeho vydání a nepřidávej jim práci s procesama mimo systém ....
- Carloss
Příspěvek#1999 » pon 23. říj 2017, 17:40
pelanj píše:NP je kvůli EU. Akorát u nás je zatím nárokové. Doufám, že se do novely podaří dát něco ve smyslu, že ZP už obsahuje NP pro zbraně kat. B:)
Nevím, jestli kvůli EU, ale zbraně "na povolení" jsou co pamatuju... A to je už hooodně dávno. Pokud by se situace změnila, pak by se celá struktura musela změnit. Třeba v tom smyslu, že by podle sk. ZP byl "nárok" na příslušné zbraně. Ale to by znamenalo toho změnit strašně moc, nemluvě o tom, že by to odporovalo i pradávným systémům zavedených snad už v dobá ES, EHS a podobně... čili v tom cestu opravdu nevidím. Spíš buďme rádi za to, co máme a nechme státu aspoň nějakou moc, byť je v tomhle spíše symbolická.
- pelanj
Příspěvek#2000 » pon 23. říj 2017, 17:58
Carloss: Jestli se nepletu, tak od roku 2002. Předtím neexistovaly v zákoně kategorie, byly pouze zbraně podléhající registraci, nepodléhající registraci a zakázané. Kategorie zbraní pochází z legislativy EU, alespoň tak jsem to někde četl. Jsou ale určitě povolanější odborníci, mohu se plést.
Edit: Něco na tom asi bude, tady je vývoj zbraňové směrnice EU od roku 1991. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Europea ... _Directive
Edit: Něco na tom asi bude, tady je vývoj zbraňové směrnice EU od roku 1991. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Europea ... _Directive
- Carloss
Příspěvek#2001 » pon 23. říj 2017, 19:09
Ještě k tý žádosti: Pokud mám uvedeno, že:
"(3) O povolení podle odstavce 1 žádá držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence na předepsaném tiskopise, jehož vzor stanoví prováděcí právní předpis. Obsahem žádosti musí být
c) číslo zbrojního průkazu nebo zbrojní licence a..."
pak bez tohoto údaje nelze žádost přijmout. Naproti tomu pokud je uvedeno že:
"b) údaje o zbrani, které se povolení týká; značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně pouze v případě, jsou-li žadateli známé,"
bez těchto údajů žádost musí přijmout. Na těchto ustanoveních snad není co k diskusi.
"(3) O povolení podle odstavce 1 žádá držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence na předepsaném tiskopise, jehož vzor stanoví prováděcí právní předpis. Obsahem žádosti musí být
c) číslo zbrojního průkazu nebo zbrojní licence a..."
pak bez tohoto údaje nelze žádost přijmout. Naproti tomu pokud je uvedeno že:
"b) údaje o zbrani, které se povolení týká; značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně pouze v případě, jsou-li žadateli známé,"
bez těchto údajů žádost musí přijmout. Na těchto ustanoveních snad není co k diskusi.
- Dragunov
Příspěvek#2003 » stř 25. říj 2017, 18:46
Dnes jsem byl pro ZP podáno 2x NP s tím, že do přištího úředního dne. Na dotaz jestli by to nemohlo být dneska že to mám přeci jen 150km mi bylo řečeno, že on to nedělá, že to dělají holky vedle a že ne.
Při pohledu na ZP jim to trvalo od podání stejně dlouho, čili 2 dny, přičemž mi bylo sděleno "stavte se za měsíc"
Asi to mají místo psychotestu, člověk by se nad fungováním některých úřadů málem byl i naštval. :/
Při pohledu na ZP jim to trvalo od podání stejně dlouho, čili 2 dny, přičemž mi bylo sděleno "stavte se za měsíc"
Asi to mají místo psychotestu, člověk by se nad fungováním některých úřadů málem byl i naštval. :/
- Kalič
- sm0lda
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva