Nákupní povolení

Carloss

Příspěvek#1996 » pon 23. říj 2017, 14:21

Zákon? Ono se tam docela jasně píše o některých údajích "pokud jsou známy"... ;-) A číslo ZP mezi nimi není. ;-)) Nemluvě o tom, že v tomhle logiku docela dobře vidím.

pelanj

Příspěvek#1997 » pon 23. říj 2017, 15:47

NP je kvůli EU. Akorát u nás je zatím nárokové. Doufám, že se do novely podaří dát něco ve smyslu, že ZP už obsahuje NP pro zbraně kat. B:)

Caroprd111

Příspěvek#1998 » pon 23. říj 2017, 17:35

majlont píše:Protože:
1/ to neumožňuje zákon
2/ to neumožňuje Centrální registr zbraní

Pokud se s policistkou domluvíš, že ty papíry podáš současně a ona jeden schová v šuplíku a až bude mít tvůj ZP,tak to vytáhne, doplní číslo ZP, zadá do systému a zprocesuje, pak možná. Ovšem s takovou vstřícností moc nepočítej. Téměř všude ti dnes vydají nákupko na počkání, tak až půjdeš pro ZP, tak jim vraž hned žádost o nákupko a počkej si 20 minut na jeho vydání a nepřidávej jim práci s procesama mimo systém ....
Když jim bude milejší mi žádost zamítnout, než si ji nechat pohozenou, a pak vydat současně, tak prosím, chtěl bych to vidět. Nevím, proč si vykládáte podmínky přísnější, než opravdu jsou.

Carloss

Příspěvek#1999 » pon 23. říj 2017, 17:40

pelanj píše:NP je kvůli EU. Akorát u nás je zatím nárokové. Doufám, že se do novely podaří dát něco ve smyslu, že ZP už obsahuje NP pro zbraně kat. B:)

Nevím, jestli kvůli EU, ale zbraně "na povolení" jsou co pamatuju... A to je už hooodně dávno. Pokud by se situace změnila, pak by se celá struktura musela změnit. Třeba v tom smyslu, že by podle sk. ZP byl "nárok" na příslušné zbraně. Ale to by znamenalo toho změnit strašně moc, nemluvě o tom, že by to odporovalo i pradávným systémům zavedených snad už v dobá ES, EHS a podobně... čili v tom cestu opravdu nevidím. Spíš buďme rádi za to, co máme a nechme státu aspoň nějakou moc, byť je v tomhle spíše symbolická.

pelanj

Příspěvek#2000 » pon 23. říj 2017, 17:58

Carloss: Jestli se nepletu, tak od roku 2002. Předtím neexistovaly v zákoně kategorie, byly pouze zbraně podléhající registraci, nepodléhající registraci a zakázané. Kategorie zbraní pochází z legislativy EU, alespoň tak jsem to někde četl. Jsou ale určitě povolanější odborníci, mohu se plést.

Edit: Něco na tom asi bude, tady je vývoj zbraňové směrnice EU od roku 1991. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Europea ... _Directive

Carloss

Příspěvek#2001 » pon 23. říj 2017, 19:09

Ještě k tý žádosti: Pokud mám uvedeno, že:
"(3) O povolení podle odstavce 1 žádá držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence na předepsaném tiskopise, jehož vzor stanoví prováděcí právní předpis. Obsahem žádosti musí být
c) číslo zbrojního průkazu nebo zbrojní licence a..."
pak bez tohoto údaje nelze žádost přijmout. Naproti tomu pokud je uvedeno že:
"b) údaje o zbrani, které se povolení týká; značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně pouze v případě, jsou-li žadateli známé,"
bez těchto údajů žádost musí přijmout. Na těchto ustanoveních snad není co k diskusi.

jark

Příspěvek#2002 » stř 25. říj 2017, 15:46

Dnes vydán ZP a do hodiny 2x NP. Pohoda.

Dragunov

Příspěvek#2003 » stř 25. říj 2017, 18:46

Dnes jsem byl pro ZP podáno 2x NP s tím, že do přištího úředního dne. Na dotaz jestli by to nemohlo být dneska že to mám přeci jen 150km mi bylo řečeno, že on to nedělá, že to dělají holky vedle a že ne.
Při pohledu na ZP jim to trvalo od podání stejně dlouho, čili 2 dny, přičemž mi bylo sděleno "stavte se za měsíc"
Asi to mají místo psychotestu, člověk by se nad fungováním některých úřadů málem byl i naštval. :/

Caroprd111

Příspěvek#2004 » stř 25. říj 2017, 19:05

Příště si zažádejte datovkou a máte o dvě cesty míň. :-)

jark

Příspěvek#2005 » stř 25. říj 2017, 19:28

Ono jde asi o to, jak funguje konkrétní oddělení.. A asi o to, kolik mají zákazníků, u nás na menším okresním městě to jde v pohodě...

Kalič

Příspěvek#2006 » čtv 26. říj 2017, 07:54

Spíš je to o lidech a organizaci práce. V Plzni je NP na počkání a to jsou tam spojené 3 původní okresy: Plzeň-město, sever a jih. Takže tohle oddělení nemá zase tak málo zákazníků. Inu, když dva dělají totéž, nemusí to být vždy stejné.

sm0lda

Příspěvek#2007 » pát 27. říj 2017, 15:43

Caroprd111 píše:Příště si zažádejte datovkou a máte o dvě cesty míň. :-)

Ve Zline to napr. datovkou nejde. Nebo kdyz jsem se o neco takoveho pokousel, tak vypadali, ze je z toho trefi slak...

Caroprd111

Příspěvek#2008 » sob 28. říj 2017, 17:53

Ale jde, i ve Zlíně. Stačí poslat žádost.

sm0lda

Příspěvek#2009 » úte 31. říj 2017, 10:08

tak mozna jsem narazil na spatnou osobu, takze posilam postou i s kolkama a potom si prijdu osobne pro hotove NP, 21. stoleti...

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2010 » úte 31. říj 2017, 10:37

Pokud to ve Zlíně "datovkou nejde", porušují tím zákon. Jen jsou líní se to naučit.

Zpět na