Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava

CzechJoker

Příspěvek#1096 » pon 9. pro 2024, 16:49

Politici by se opotili, kdyby je s fakty konfrontovali novináři hlavního proudu. A to se nestane, protože ti jsou vesměs v jejich fanklubu a zbraně jsou pro ně fujkyfuj.

JirkaCV

Příspěvek#1097 » pon 9. pro 2024, 16:52

Novináři obecně, jako absolventi humanitních oborů jsou proti zbraním. To je profesní slepota. Hlavní proud neproud.
EDIT: tím nemám nic proti humanitním oborům, sám jsem absolvent matfyz gymplu :)

vvitty

Příspěvek#1098 » pon 9. pro 2024, 17:03

CzechJoker píše:Politici by se opotili, kdyby je s fakty konfrontovali novináři hlavního proudu. A to se nestane, protože ti jsou vesměs v jejich fanklubu a zbraně jsou pro ně fujkyfuj.

Politici se z faktu zasadne neopocuji ani v pripade ze nahodou je nekdo tak smely ze fakta zna a vytahne. Uz dlouho zijeme v "dobe postfakticke". Bohuzel.

Erix

Příspěvek#1099 » pon 9. pro 2024, 17:23

CzechJoker píše:Politici by se opotili, kdyby je s fakty konfrontovali novináři hlavního proudu. A to se nestane, protože ti jsou vesměs v jejich fanklubu a zbraně jsou pro ně fujkyfuj.

No a co jiného je asi chrání? I kdyby měli bodyguardi pouze nože, tak je to taky zbraň a vůbec se divím, že tohle někdo chce chránit, i když za peníze. :roll:
Apropo, viděli jste tohle? Fakt síla a bohužel i pravda. :twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=r-TpFLwYBFc

JirkaCV

Příspěvek#1100 » pon 9. pro 2024, 17:33

No, nesouhlasím s tím, ale jak jsem to zapnul tak jsem kývnul. A pak mi došlo, že je to reklama před obsahem na chytrý hodinky :)

CzechJoker

Příspěvek#1101 » pon 9. pro 2024, 17:40

Možná bychom se měli držet více tématu a méně politiky.

CzechJoker

Příspěvek#1102 » čtv 23. led 2025, 07:47

Opět jsem narazil na firmu, která má problém s chápáním psaného textu a do propozic na hodnocené střelby napsali, že se nabíjí dva zásobníky po šesti. Zatím je nebudu jmenovat, jen na to upozorňuju s tím, že by se měly dodržovat pravidla. Slušně jsem jim napsal a uvidím, jestli si nařízení přečtou a pochopí...

Blacky

Příspěvek#1103 » čtv 23. led 2025, 08:34

Inu 6 a kolik chceš no. Na splnění je to 6+6, když není selhač, nebo jiná zavada, kdy musiš 1-x vyhodit. :) Třeba jim to pak řeknou na místě. :) Nepovažuju to za porušení pravidel. Jen nejoptimálnější varianta. Každej předpokládá, že závada se nestane a taky je pro hafo lidí pobrat v kebuli celou šíři situace a konsekvencí, skoro nemožný :)

CzechJoker

Příspěvek#1104 » čtv 23. led 2025, 08:42

Nařízení vlády říká: do prvního zásobníku 6, celkem může být vystřeleno 12 ran. Za každou chybějící ránu je penalizace. Těch šest je z důvodu přebití v polovině, nicméně pokud dojde k závadě, můžu přebíjet klidně po třetí ráně.

monk

Příspěvek#1105 » čtv 23. led 2025, 09:53

no to ano, ale ja zase videl, ze kdyz ma naboje v zasobniku tak strili. Treba ja na to upozornuji a doporucim radsi 6+6, ale reknu ze pri zavade jim budou chybet naboje. Takze to necham na strelcich. Po zusenostech ze zavodu, kdyz to za tebou pipne tak uplně zapomenes co mas dělat a v tom pripade je lepsi 6+6

vidocqcz

Příspěvek#1106 » čtv 23. led 2025, 10:16

Člen SZS, který zapomene kolik a na co vystřelit asi není ve správném vlaku.

dan

Příspěvek#1107 » čtv 23. led 2025, 10:31

Ne ta prisne ;-)
Strelec by mel vnimat kam zasahl a pokud zasah nebyl dost dobry, tak "opravit". To je celkem dobry navyk a je dulezitejsi nez sledovat pocet vystrelu. Bohuzel jsou hodnocene strelby navrzene nestastne a tento navyk je na nich toxicky. Na druhou stranu, zkuseni zavodni strelci byvaji tak rychli, ze to zvladnou i s temi penalizacemi za opravny (treti) zasah terce.

CzechJoker píše:Opět jsem narazil na firmu, která má problém s chápáním psaného textu a do propozic na hodnocené střelby napsali, že se nabíjí dva zásobníky po šesti. Zatím je nebudu jmenovat, jen na to upozorňuju s tím, že by se měly dodržovat pravidla.
Poruseni Narizeni vlady to neni. Poradatel si muze do propozic zavodu napsat i dalsi pravidla, ktera nesmi byt s temi, ktere vynucuje Narizeni vlady v rozporu. A jak jsi spravne ocitoval, Narizeni stanovi pocet v prvnim zasobniku a pocet vystrelu. Pocet dalsich zasobniku a pocet naboju v nich neupravuje, takze to si muze poradatel zavodu upravit v propozicich. Kdyby propozice zavodu chtely aby zavodnik startoval se tremi zasobniky nabitymi 6+4+2, bylo by to v poradku.

Ale tebou naznacene omezeni mi zni jako normalni (umyslna) LOSovina. Ti jsou zvykli, ze zavodnik konci s prazdnou zbrani.

U nas pocet zasobniku ani naboju v dalsich zasobnich nenarizujem a neupozornujeme je specialne na nutnost umet pocitat do sesti, ale mame na zaklade zkusenosti z predchozich zavodu jine doporuceni - kdyz do druheho zasobniku nabijite vic nez sest, at je to natolik vic, ze je jasne tezsi. To, ze zavodnik na startu vlozi spatny zasobnik a prvnim vystrelem se vyautuje uz par bylo ...

monk

Příspěvek#1108 » čtv 23. led 2025, 10:43

dane, v teplichci to omezeni neni, ani v brne. to co pise CzechJoker jsem zazil na LOS zavodech, ktere ale nebyli HS jen obyc zavod. Ale i tak na zavodech to omezeni max vystrelu neni vubec caste. Za me by nejlepsi bylo po 102 neco jako HS. A pro 500 bud ucast na kurzu nebo zavodech. Ja osobne jezdim na vsechny druhy BMC(CC), IPSC a LOS

dan

Příspěvek#1109 » čtv 23. led 2025, 11:01

Treba to CzechJoker odtajni. Ale nevidim zas az tak kriticky aby to omezeni odstranili. Snad jedine pokud se tam opravdu dostalo nepochopenim Narizeni. To bych ale po takove dobe od jeho vydani spis necekal. Teda, pokud se nam neobjevil nejaky novy poradatel HS.

Ale jeste k poznamce vidocq. Pokud budu muset nekdy znovu pouzit pistoli k sebeobrane, nemelo by me prilis zajimat koho ani kolikrat jsem strelil. Na to bude cas az po boji. Behem nej me zajima predevsim jestli je dotycny (stale) hrozba. Jasne, je dobre zavnimat, ze je hrozbou i po nekolika zasazich, takze ma mozna vestu a je na case zvazit strelbu na hlavu, ale na to nepotrebuju vedet kolik presne tech neuspesnych vystrelu bylo. Celkvoe chci rict, ze jakekoliv "pocitani" je behem boje spis naskodu, nez k uzitku.

dan

Příspěvek#1110 » čtv 23. led 2025, 11:15

monk píše:A pro 500 bud ucast na kurzu nebo zavodech
na to nejdulezitejsi jsme nezareagoval. Me to nepripada jako dobrej napad. Sportovni a obranna strelba jsou dve ruzne discipliny, jejichz nektere navyky jsou proti sobe. Jsou navyky vhodne pro obrannou strelbu, ktere te ale v zavodu budou (zbytecne) zpomalovat a prirpavi te o moznost slusneho umisteni. Jsou postupy sportovni strelby, ktere jsou narposto v poradku pri zavodech a pro vitezstvi jsou nutne, ale v obranne situaci by te mohly stat zivot.

Nechci rict, ze chodit na zavody je uplne spatne. Zavod muze byt dobry trenink sebeobranne strelny - ale pokud sve zavodeni vnimam jako trenink, pouzivam postupy ze sebeobranne strelby a tim vlastne vedome rezignuju na moznost nejlepsiho umistenil

Zpět na