Kde nelze nosit zbraň
- Franko_CZ
Příspěvek#1156 » stř 2. dub 2025, 07:57
Na soudě jsem měl jednou problém se zapomenutým zavíracím nožem (malý multitool Leatherman, žádná mačeta). Hrozný pojeb, asi kvůli následující agendě. Protokol, vydání čísla jako v šatně, úschova nože do dřevěné skříně se šuplíčky. Nevím jestli na zbraně mají něco jiného, tohle na mě velký dojem neudělalo.
Jinak kontrola bývá prováděna důkladně - velký rám, ruční skener. Pípá mi i knoflík u kalhot, pásek si už preventivně sundávám. Pípají i šrouby a dráty po zlomenině kotníku, poprvé jsem myslel, že mě justiční stráž povalí na zem kvůli podezření na pašování zbraně v ponožce.
Lehce související otázka. Nesetkal se někdo někdy s problémy na letišti, pokud byl den před odletem střílet, že mu kontrola na rukách našla rezidua střelného prachu? Díky.
Jinak kontrola bývá prováděna důkladně - velký rám, ruční skener. Pípá mi i knoflík u kalhot, pásek si už preventivně sundávám. Pípají i šrouby a dráty po zlomenině kotníku, poprvé jsem myslel, že mě justiční stráž povalí na zem kvůli podezření na pašování zbraně v ponožce.
Lehce související otázka. Nesetkal se někdo někdy s problémy na letišti, pokud byl den před odletem střílet, že mu kontrola na rukách našla rezidua střelného prachu? Díky.
- JirkaCV
Příspěvek#1157 » stř 2. dub 2025, 08:03
Podobné je to v base.
Malé kaslíky, kam si odložím mobil, klíče, nůž, flashku. Zbraň jsem nezkoušel, ale jsou tam zvyklí od policajtů. Já pak prošel rámem a ruční kontrolou, ostatní jde pod rentgen. Trošku jsem frfňal, že můj měřák obsahuje paměť, kterou to může poškodit. S úsměvem mi oznámili, že se to ještě nestalo, ale jestli se o to bojím, můžu to nechat v autě.
Malé kaslíky, kam si odložím mobil, klíče, nůž, flashku. Zbraň jsem nezkoušel, ale jsou tam zvyklí od policajtů. Já pak prošel rámem a ruční kontrolou, ostatní jde pod rentgen. Trošku jsem frfňal, že můj měřák obsahuje paměť, kterou to může poškodit. S úsměvem mi oznámili, že se to ještě nestalo, ale jestli se o to bojím, můžu to nechat v autě.
- dan
Příspěvek#1160 » stř 2. dub 2025, 08:38
S nozem to je preci jen snazsi nez s pistoli. Kdyz jsem takhle jednou pred O2 arenou zjistil, ze mam v kapse zapomenuty nuz, strcil jsme ho venku do kvetinace a pri odchodu si ho zase vyzvedl. To bych si s pistoli netroufnul.
Na soudech jsem pistoli odevzdaval uz nekolikrat a ano, obcas zbrblaji, ze jsem to mohl nechat v aute aby nemuseli vypisovat papiry. O poznani vic jim vadilo, kdyz pocet predmetu, ktere povazovali za zbran presahnul pocet kolonek na formulari (6) a vypadalo to, ze budou muset vypisovat jeste jeden. To mi tu posledni zbran (300g tezke ocelove zavazi) nakonec radsi nechali. Obdobne to funguje pri vstupu do budovy Vnitra.
S letistem a povystrelovymi zplodinami osobni zkusenost nemam, na tohle si me nikdy nevybrali, ale kolega rika, ze on tuhle kontrolu absolvuje prakticky pokazdy a na Ruzyni to velky problem neni, jen prohlasi, ze ma zbrojni prukaz, oni si to zkontroluji a pak ho pusti dal. Vetsi problem jsou naboje zapadnuty nekde v podsivce nebo v tasce ...
Obecne se mistum, kde je "zakaz" snazim vyhybat. Co se u Hradu objevily ramy tak jsem tam nebyl a chodim okolo. Prestal jsem chodit do kina a omezil i koncerty. Respektuju jejich prava a zachovavam si ta svoje. Ale neprehanim to, treba do obchodnich center jidlo nakupovat chodim, zakaz nezakaz.
Na soudech jsem pistoli odevzdaval uz nekolikrat a ano, obcas zbrblaji, ze jsem to mohl nechat v aute aby nemuseli vypisovat papiry. O poznani vic jim vadilo, kdyz pocet predmetu, ktere povazovali za zbran presahnul pocet kolonek na formulari (6) a vypadalo to, ze budou muset vypisovat jeste jeden. To mi tu posledni zbran (300g tezke ocelove zavazi) nakonec radsi nechali. Obdobne to funguje pri vstupu do budovy Vnitra.
S letistem a povystrelovymi zplodinami osobni zkusenost nemam, na tohle si me nikdy nevybrali, ale kolega rika, ze on tuhle kontrolu absolvuje prakticky pokazdy a na Ruzyni to velky problem neni, jen prohlasi, ze ma zbrojni prukaz, oni si to zkontroluji a pak ho pusti dal. Vetsi problem jsou naboje zapadnuty nekde v podsivce nebo v tasce ...
Obecne se mistum, kde je "zakaz" snazim vyhybat. Co se u Hradu objevily ramy tak jsem tam nebyl a chodim okolo. Prestal jsem chodit do kina a omezil i koncerty. Respektuju jejich prava a zachovavam si ta svoje. Ale neprehanim to, treba do obchodnich center jidlo nakupovat chodim, zakaz nezakaz.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#1161 » stř 2. dub 2025, 09:30
Proboha co to říkáte? Kina, koncerty? Je pravda, že jsem v Rudolfinu byl naposledy před FFUK, ale v kině a divadle jsem už od té doby byl. Asi jsem měl štěstí na podnik? To už opravdu začali takhle blbnout i tady?
Naposled jsem byl v Celetné - bez problému, bez kontroly. Vršovické taky OK.
Naposled jsem byl v Celetné - bez problému, bez kontroly. Vršovické taky OK.
- Murphy
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#1163 » stř 2. dub 2025, 09:52
V O2 aréně jsou taky kontroly. Pokud nejsi crew a nejdeš přes nákladovou rampu.
Z hlediska ochrany měkkých cílů je to jednoznačné plus pro útočníka, fronta před rámem a uvnitř nikdo, kdo by mu mohl ublížit.
Jinak zkušenost z MMR, kam jsem šel na podatelnu - podatelna není a děžurná úřednici vyvolává závodním rozhlasem. Předání dokundamentů před bezpečnostním rámem. Odevzdání zbraně do úschovy si zde nedovedu představit a chápu, že pokud se toho chytí homo byrokratikus kretenis, tak jsou naštvaní úplně všichni. Zlaté věznice nebo soudy, kde máš před rámem skříňku, tam nacpeš co potřebuješ (ve věznici i mobil) a klíč máš u sebe. Strážný střeží pouze prostor skříněk, ale neřeší, co tam strkáš.
Z hlediska ochrany měkkých cílů je to jednoznačné plus pro útočníka, fronta před rámem a uvnitř nikdo, kdo by mu mohl ublížit.
Jinak zkušenost z MMR, kam jsem šel na podatelnu - podatelna není a děžurná úřednici vyvolává závodním rozhlasem. Předání dokundamentů před bezpečnostním rámem. Odevzdání zbraně do úschovy si zde nedovedu představit a chápu, že pokud se toho chytí homo byrokratikus kretenis, tak jsou naštvaní úplně všichni. Zlaté věznice nebo soudy, kde máš před rámem skříňku, tam nacpeš co potřebuješ (ve věznici i mobil) a klíč máš u sebe. Strážný střeží pouze prostor skříněk, ale neřeší, co tam strkáš.
- Walt
- dan
Příspěvek#1165 » čtv 3. dub 2025, 01:30
Pokud se neco nezmenilo, tak zakaz vnaseni zbrani maji v navstevnim radu vsechny vetsi kino-retezce. A ja jejich vuli obvykle respektuju. Bez kina se da zit celkem v pohode.Murphy píše:Taky by mne zajimalo, ktera kina jsou rizikova / zakazana.
Jak jsou na tom mensi kina, jejichz navstevni rad nelze najit na Internetu netusim.
Pokud se na to prijde pri odletu odsud ...Walt píše:Zapomenuty naboj v tasce na letisti je od otcovskeho ponauceni po litr pokuty.
- Murphy
Příspěvek#1166 » čtv 3. dub 2025, 05:55
Takhle jsem jednou musel odbavi maly kufrik pri navratu do CR. Odsud jsem odletel bez prohledavani - na notebooku lezela letistni karticka s povolenim vnaset nebezpecne predmety. A v cilove destinaci jsem zjistil, ze tam mam dva zaviraky a par dalsich veci, ktere by neprosly...
- vvitty
Příspěvek#1167 » čtv 3. dub 2025, 12:50
Koncerty maji obvykle u vstupu nekoho kdo prichozi prohledava. Primarnim cilem nejsou zbrane ale alkohol. Nicmene zakaz vnaseni zbrani (vcetne nozu atd) je obvyklou soucasti provoznich radu takze bych ocekaval nevpusteni. Nevim teda jak koncerty vazne hudby ...
Kina to maji v navstevnich radech casto nicmene to nikdo neresi. Divadla taktez. S ohledem na to ze tam zvladnou lidi maximalne rychly drink o prestavce chybi byznysova motivace dana tim ze drink na baru stoji asi tak stejne jako flaska ve vecerce pres ulici.
Jak je to u sportovnich akci typu fotbal na Sparte netusim ....
Kina to maji v navstevnich radech casto nicmene to nikdo neresi. Divadla taktez. S ohledem na to ze tam zvladnou lidi maximalne rychly drink o prestavce chybi byznysova motivace dana tim ze drink na baru stoji asi tak stejne jako flaska ve vecerce pres ulici.
Jak je to u sportovnich akci typu fotbal na Sparte netusim ....
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva