Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

garf

Příspěvek#2041 » pát 4. pro 2015, 17:07

měl jsem neprofes, což stačí, ale neměl jsem povinného myslivce ...

garf

Příspěvek#2042 » pát 4. pro 2015, 17:12

no marinakus ,tys tu před lety o sobě tvrdil ,že jsi dělal - si zkušební komisař ,tak bys o tom měl především Ty něco vědět :-)

marinakus

Příspěvek#2043 » pát 4. pro 2015, 17:14

máš to v SZ... jinak, dělal a ZP mám ABDEF, C po mě nikdo nechtěl a ani jsem si ho před 1.7.2014 jako nemyslivec udělat nemohl

garf

Příspěvek#2044 » pát 4. pro 2015, 17:29

pokud máš i skupinu zbrojního průkazu F ,jak píšeš - tak to na TEBE pozor ...To bude Dozor
jinak C v té době bylo pro komisaře povinné , a to žes neměl lovecký lístek -myslivecké zkoušky ,je ten důvod ,proč si C nemohl dostat-čili si ho nedělal , ale na druhou stranu zkoušku si absolvovat mohl , s platností vykonané zkoušky dle zákona , a voni to pak změnili , a následně lovecký lístek již nebyl potřeba -v tom je jádro pudla ...
to jo ukecanej si byl vždycky , i počty tvých příspěvků po těch letech odpovídaj ,jen ne vždy je to tak ,jak to má být ,to už jsme si vysvětlovali, takže sz si posílej starý nebo tchýni :-)

marinakus

Příspěvek#2045 » pát 4. pro 2015, 17:39

no, já se k tobě hodlám chovat slušně i nadále a tu SZ mi tedy prosím odpusť.... a patent na rozum skutečně nemá nikdo, v tom se opět shodneme.... jinak ZP sk. F může znamenat cokoliv, jen ne dozor

Specík

Příspěvek#2046 » sob 5. pro 2015, 18:32

Jak je to nyní, můžu si C udělat, nebo pouze pokud mám lovecký lístek ? Byl jsem na tom, že nemůžu.

Ale zmátlo mě: ,,C po mě nikdo nechtěl a ani jsem si ho před 1.7.2014 jako nemyslivec udělat nemohl"

Děkuji za vysvětlení.

wigum

Příspěvek#2047 » sob 5. pro 2015, 19:09

Specík píše:Jak je to nyní, můžu si C udělat, nebo pouze pokud mám lovecký lístek ? Byl jsem na tom, že nemůžu.

Ale zmátlo mě: ,,C po mě nikdo nechtěl a ani jsem si ho před 1.7.2014 jako nemyslivec udělat nemohl"

Děkuji za vysvětlení.

Do 1.7.2014 než začala platit novela, jsi ho bez loveckého lístku nedostal. Dnes můžeš C udělat i bez loveckého lístku.

r626

Příspěvek#2048 » ned 6. pro 2015, 20:15

zdravim, muzu mit jednu technickou?
jak je pri zkousce spravne preruseni strelby?
vyndat zasobnik, zahodit nabojnici zatazenim zaveru dozadu..

a ?

stale mirit na terc, prst mimo spoust..

a neodkladat zbran?
rana jistoty?

diky za rady..

Caroprd111

Příspěvek#2049 » ned 6. pro 2015, 20:39

Osobně bych vyndal zásobník, vyhodil náboj z komory (hlavně ho pak nehledat po zemi) a pak ještě znovu zkontrolovat komoru. Při tomto samozřejmě prst mimo spoušť a mířit do bezpečného prostoru. Na ránu jistoty je třeba se předem optat komisaře, zda ji vyžaduje, můj nevyžadoval, ale v praxi ji dělám, mnohokrát jsem si ověřil, jak je to důležité... A nakonec je možné odložit zbraň.

r626

Příspěvek#2050 » ned 6. pro 2015, 20:52

nevim do jake miry muzu behem toho komunikovat s komisarem, nicmene tu ranu jistoty je asi nutne overit jeste pred zapocetim zkousky.. nebo?
nevim jestli odlozit zbran bez toho aniz by mi to komisar rekl.. radeji bych ji porad drzel dokud nerekne "odlozit zbran" .. ?

marinakus

Příspěvek#2051 » ned 6. pro 2015, 21:08

komunikace není na škodu nikdy.... určitě je to lepší než něco udělat bezhlavě a čekat jaká bude reakce

r626

Příspěvek#2052 » ned 6. pro 2015, 21:31

stalo se nekomu ze pri prvotni kontrole zbrane zda neni v nabitem stavu byly v zasobniku naboje?
pokud jo, muzu zasobnik odlozit, zkontrolovat zbran, potom ji polozit a nasledne vyndat naboje ze zasobniku a pak ho zastrcit do pistole, nebo nesmim zbran vubec polozit a vystrkat naboje ze zasobniku palcem v mem pripade leve ruky s tim ze drzim pistol porad v prave a mirim do bezpecneho prostoru?

protoze ten KOMENDA v te knizce uvadi, ze je nemuzu dat do zbrane zasobnik s nabojema, ale nikde se tam neuvadi, ze behem te kontoly muzu odlozit zbran a naboje vyndat. Odlozeni zbrane je az jako posledni ukon, ale uz se zasobnikem v pistoli..

uz jsem z toho gumovej :-(

marinakus

Příspěvek#2053 » ned 6. pro 2015, 21:44

Byl jsi nekde na kurzu? Tam by ti vse toto meli vysvetlit a nechat te to vyzkouset v praxi. I tady se nechaji odpovedi na tvoje otazky najit, staci hledat.

jamira

Příspěvek#2054 » ned 6. pro 2015, 21:45

Čemu říkáš "prvotní kontrola zbraně" ? Tomu, že když jdeš při praktické zkoušce na palebnou čáru/do boxu k pultíku, kde na pultíku leží zbraň v nedefinovaném stavu ?

r626

Příspěvek#2055 » ned 6. pro 2015, 21:56

ano presne tak.. kdyz prijdu k nezname zbrani...

na kurzu jsem nebyl.. domnivam se, ze stejne v konecnem dusledku zalezi na zk. komisari, na cem baziruje.. celt jsem i o tom jak nekdo byl vyhozen ze pri rozborce kouknul do hlavne a o minutu pozdeji pri zborce nekouknul..

jen me zajima nejaky radoby "oficielni" postup.. jestli polozeni zbrane neni hrubou chybou pokud jsem kouknul do komory ze tam neni naboj a chci nasledne obouruc vyndat naboje ze zasobniku..

Zpět na