Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- HawkCZ
- MilanoX
Příspěvek#1982 » stř 25. lis 2015, 12:54
ZOZ 24.11. Olomouc, střelnice Cholina. Pan komisař i dozorující pánové od policie byli úplně v pohodě, žádné stresování, žádné zákeřnosti. Z 25-ti přišlo 22. Teoretickou částí prošli všichni, praktickou také všichni, na střelbě neprošli dva. Prostě na Hané roste dobrej oddíl
.
U skupin ABE jsem dělal rozborku CZ 83 a malorážky + předvedení bezpečné manipulace s brokovnicí (nemávat hlavněma při lámání/zavírání). Střelba z krátké zbraně.
Velký dík autorům tohoto serveru a mobilní aplikace za pomoc při přípravě.

U skupin ABE jsem dělal rozborku CZ 83 a malorážky + předvedení bezpečné manipulace s brokovnicí (nemávat hlavněma při lámání/zavírání). Střelba z krátké zbraně.
Velký dík autorům tohoto serveru a mobilní aplikace za pomoc při přípravě.
-
Itsmy@seznam.cz - Příspěvky: 1
- Itsmy@seznam.cz
Příspěvek#1983 » stř 25. lis 2015, 23:28
ZOZ 25.11. Praha, střelnice AVIM
Pár čerstvých dojmů.
Komisař Martin Potocký. Zkoušky dělalo asi 20 lidí z toho 3 civilové a ostatní byli adepti k městské policii.
Testy neudělali 3 lidi (ženy od MP) Pak šli na manipulaci 2 opravkáři a oba vyletěli (nevim za co)
Pak šli na řadu civilové a po jednom si nás volali na manipulaci, všechny pokyny v klidu vysvětleny.
Manipulace pouze s pistolí ČZ nevim typ.
Hlavně mířit do bezp. prostoru, kontrola zbraně. Dále Závady a jejich odstranění. Rozborka, sborka (nemuseli jsme mluvit). Dále dotaz na bezpečnostní prvky na zbrani. Pojistka, blokátor úderníku, bezpečnostní ozub a popsat jejich funkci.
Vyžadoval vždy ránu jistoty.
Pak střelba,ne moc jistá, ale na to se historie neptá
Všichni civilové udělali, ostatní nevim.
Doporučuji všem uchazečům mít opravdu perfektně naučené testy a zrovna ty nejzáludnější, protože si je určitě vytáhnete a každý má jiný test, takže na opisování zapomente
Manipulaci se z videí na youtube nenaučíte..chce si to všechno osahat a být si jistý, pak uděláte.
Jinak díky tomuto webu za kvalitně zpracované tréninkové otázky, jinak bych to asi nedal.
Pár čerstvých dojmů.
Komisař Martin Potocký. Zkoušky dělalo asi 20 lidí z toho 3 civilové a ostatní byli adepti k městské policii.
Testy neudělali 3 lidi (ženy od MP) Pak šli na manipulaci 2 opravkáři a oba vyletěli (nevim za co)
Pak šli na řadu civilové a po jednom si nás volali na manipulaci, všechny pokyny v klidu vysvětleny.
Manipulace pouze s pistolí ČZ nevim typ.
Hlavně mířit do bezp. prostoru, kontrola zbraně. Dále Závady a jejich odstranění. Rozborka, sborka (nemuseli jsme mluvit). Dále dotaz na bezpečnostní prvky na zbrani. Pojistka, blokátor úderníku, bezpečnostní ozub a popsat jejich funkci.
Vyžadoval vždy ránu jistoty.
Pak střelba,ne moc jistá, ale na to se historie neptá

Všichni civilové udělali, ostatní nevim.
Doporučuji všem uchazečům mít opravdu perfektně naučené testy a zrovna ty nejzáludnější, protože si je určitě vytáhnete a každý má jiný test, takže na opisování zapomente

Manipulaci se z videí na youtube nenaučíte..chce si to všechno osahat a být si jistý, pak uděláte.
Jinak díky tomuto webu za kvalitně zpracované tréninkové otázky, jinak bych to asi nedal.
-
laurel_31299 - Příspěvky: 63
- laurel_31299
Příspěvek#1986 » čtv 26. lis 2015, 14:11
ZOZ 26.11 střelnice Manušice u České Lípy
Také pár hodně čerstvých dojmů.
Komisař Bc. Martin Panuška - prý je to kat, ale dnes na mne působil velice pohodovým dojmem.
16 lidí u testů - prošlo 15.
U střeleb jsem byl 3-tí. Pro A,B,E chtěl jen střelbu z krátký (vše v černým a rozsahu 2x8 3x10)
Jinak vše jako jinde. Hlavní bezpečnost. Řekl, co očekává, co nepromine atp. Ač správce střelnice mrmlal, chtěl i ránu jistotu.
Děkuji moc serveru zbraneonline za apku a info, které mi pomohli k úspěšnému ZOZ.
Také pár hodně čerstvých dojmů.
Komisař Bc. Martin Panuška - prý je to kat, ale dnes na mne působil velice pohodovým dojmem.
16 lidí u testů - prošlo 15.
U střeleb jsem byl 3-tí. Pro A,B,E chtěl jen střelbu z krátký (vše v černým a rozsahu 2x8 3x10)
Jinak vše jako jinde. Hlavní bezpečnost. Řekl, co očekává, co nepromine atp. Ač správce střelnice mrmlal, chtěl i ránu jistotu.
Děkuji moc serveru zbraneonline za apku a info, které mi pomohli k úspěšnému ZOZ.
- relaxos
Příspěvek#1987 » úte 1. pro 2015, 15:11
Dobrý den,
Rád bych poprosil o Váš názor nebo radu, jelikož mě čeká ZOZ.
Chodil jsem na střelnici a taky prošel i přípravou na střelnici na které tu ZOZ budu dělat.
Pročítal jsem i toto vlákno co mě může potkat na zkoušce, což mě hodně pomohlo ale zjistil jsem
že v některých věcech záleží hlavně na komisaři, co vyžaduje, např.ať už rána jistoty nebo vypouštění přes palec.
I na střelnici občas zazněl tento argument že záleží na komisaři a tak si nejsem jisty v téhle věci.
Když komisař na střeleckém stanovišti zavelí "5 ran nabíjet"
vezmu pistoli, provedu kontrolu zbraně tak že, vytáhnu zásobník,
zkontroluji nábojovou komoru, a dotaz:
můžu odložit zbraň abych mohl napáskovat zásobník?
nebo je potřeba před odložením dát ránu jistoty nebo případně vypustit kohout?
Na střelnici mě bylo řečeno že před samotnou střelbou po kontrole zbraně(komory) už není třeba vypouštět kokout do přední polohy a můžu napáskovat zásobník.
Předem děkuji za vaše názory.
Rád bych poprosil o Váš názor nebo radu, jelikož mě čeká ZOZ.
Chodil jsem na střelnici a taky prošel i přípravou na střelnici na které tu ZOZ budu dělat.
Pročítal jsem i toto vlákno co mě může potkat na zkoušce, což mě hodně pomohlo ale zjistil jsem
že v některých věcech záleží hlavně na komisaři, co vyžaduje, např.ať už rána jistoty nebo vypouštění přes palec.
I na střelnici občas zazněl tento argument že záleží na komisaři a tak si nejsem jisty v téhle věci.
Když komisař na střeleckém stanovišti zavelí "5 ran nabíjet"
vezmu pistoli, provedu kontrolu zbraně tak že, vytáhnu zásobník,
zkontroluji nábojovou komoru, a dotaz:
můžu odložit zbraň abych mohl napáskovat zásobník?
nebo je potřeba před odložením dát ránu jistoty nebo případně vypustit kohout?
Na střelnici mě bylo řečeno že před samotnou střelbou po kontrole zbraně(komory) už není třeba vypouštět kokout do přední polohy a můžu napáskovat zásobník.
Předem děkuji za vaše názory.
- HawkCZ
- Rough boy
Příspěvek#1990 » úte 1. pro 2015, 15:53
Relaxos: Po vytažení zásobníku se vźdy nezapomeň pohledem přesvědčit, že je prázdný, při manipulaci je v zásobníku občas nastražený školní náboj a pokud provedeš rozborku bez vypáskování, tak Tě vyhodí. Na palpostu i při manipulaci bych udělal kontrolu i s ránou jistoty. On komisař, pokud ránu jistoty nebude chtít, tak to na začátku zkoušek řekne, neboj.
- relaxos
Příspěvek#1991 » úte 1. pro 2015, 16:01
To bych byl rád kdyby jsme dostali komisaře, který nám na začátku řekne nebo nastíní co vyžaduje, případně co neodpouští, tak jak to tu píše většina co už ZOZ prošli.
Každopádně asi tu ránu jistoty nebo vypouštění kohoutu pro jistotu dám, pokud si na začátku zkoušky neřekne, než kdybych měl vyletět protože by se komisaři nelíbilo že jsem zrovna tohle opomenul.
Každopádně asi tu ránu jistoty nebo vypouštění kohoutu pro jistotu dám, pokud si na začátku zkoušky neřekne, než kdybych měl vyletět protože by se komisaři nelíbilo že jsem zrovna tohle opomenul.
- Lynx
Příspěvek#1992 » úte 1. pro 2015, 17:43
Pokud si nebudeš jistý, co chce, zeptej se. Ale zeptej se předem, ideálně v okamžiku, kdy ti dá povel (nezapomínej přitom na bezpečnost, tj. např. žádné otáčení se zbraní). Jen je potřeba, aby bylo jasné, na co se ptáš, že nevyzvídáš jak máš vlastně manipulovat se zbraní.
- wigum
Příspěvek#1993 » úte 1. pro 2015, 19:24
relaxos píše:...
Nám komisař jasně vysvětlil, co bude po jakém povelu následovat a co se udělá se zbraní po střelbě. Konkrétně to bylo na povel 3 nebo 5 ran nabíjet, napáskovat zásobník, vrazit do zbraně, natáhnout závěr a s prstem mimo spoušť čekat na povel 3/5 ran pálit. Po ukončení střelby ukázat komoru a zásobník, na povel vidím odložte zbraň, závěr dopředu, rána jistoty a položit zbraň.
To vše zaznělo před připuštěním ke střelbě po úspěšné manipulaci, pro každého adepta zvlášť. Stejně jako, to, že před samotnou střelbou se již nebude provádět kontrola zbraně.
- marinakus
- relaxos
Příspěvek#1995 » úte 1. pro 2015, 20:48
Wigum: To by bylo ideální, kdyby to takhle komisař vysvětlil, správce střelnice nám říkal že se jich tam na zkouškách střídá 10 až 15 těch komisřů tak uvidím, taky správce říkal že už má odkoukáno co a jak který komisař chce tak snad taky poradí na co si dát pozor, kdyby si komisař neřekl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí