Otázky k průběhu zkoušky na zbrojní průkaz

PPrcekk

Příspěvek#1 » úte 26. čer 2012, 19:59

Dobrý den, rád bych se zeptal na pár otázek ohledně zkoušky na zbrojní průkaz. Jak je možné, že zkušební komisař může zkoušet z něčeho co není uvedeno v postupu ke zkoušce(jak na papíru, který se dává v rámci kurzu, ale i na těchto stránkách) a jestli je možné proti tomu podat nějaké odvolání nebo stížnost? Písemnou neřeším, ale první praktickou část. Jak je vidět tak existují i zkušební komisaří, kteří to nemají opravdu v hlavě vpořádku.

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » úte 26. čer 2012, 20:15

Co konkrétně bylo špatně?

Alcatraz

Příspěvek#3 » úte 26. čer 2012, 20:19

obcas se zepta na nejakou zaludnost, asi jako kdyz se v komisar v autoskole zepta, kam se leje chladici smes :) ale minimalne muzes u pristi zkousky pozadovat jineho komisare, jestli si chces na odboru delat zlou krev. Ale co chtel?

PPrcekk

Příspěvek#4 » úte 26. čer 2012, 20:27

Chtěl detaily, co se týká podrobného popisu ráže zbraní, a různé další zbytečné detaily......které v popisu praktické části zkoušku nejsou uvedeny a podrobné popisy ráže zbraní nejsou uvedeny ani v testech. Tam jsou jen popisy zbraní různých kategorií(délky, síla podle energie..atd.). Chápu, že člověk by to měl znát taky, ale není uvedeno u podmínek zkoušky, že je to povinná znalost.

Patrik
moderátor

Příspěvek#5 » úte 26. čer 2012, 20:29

Co jsi konkrétně nevěděl, že tě vyrazil ?

PPrcekk

Příspěvek#6 » úte 26. čer 2012, 20:31

Člověk se učí na to co má v pokynech ke zkoušce. Pak příjde takový zamindrákovaný a namachrovaný chlápek co si říká komisař a vyleje ze zkoušky 95% lidí, protože si vymýšlí, co chce on.....

Patrik
moderátor

Příspěvek#7 » úte 26. čer 2012, 20:34

Patrik píše:Co jsi konkrétně nevěděl, že tě vyrazil ?

PPrcekk

Příspěvek#8 » úte 26. čer 2012, 20:39

Vychytal mě na rážích zbraní, tak dlouho se vyptával, až jsem se do toho zamotal a byl jsem v prdeli! Učil jsem se všechno ostatní, popis druhů zbraním podle délky, způsobu střelby atd.....hlavní části, bezpečná manipulace...prostě vše co je napsané v podmínkách pro složení zkoušky.

Alcatraz

Příspěvek#9 » úte 26. čer 2012, 20:46

Rozdíl mezi "ráž" (průměr hlavně) a "ráže" jsem někde před zkouškou vyčetl. Že 9mm luger náboj nesmíš cpát do zbraně 9mm makarov sem taky věděl. Dokonce jsem po hledání i pochopil proč je brokovnice 12/ větší než brokovnice 20/. A nejvíc práce mi dala otázka jaký je rozdíl mezi pistolemi 9mm luger a 9mm para. Ale na tohle všechno sem musel narazit tady na těch stránkách, protože sem o tom předtím taky věděl úplně kulový.

Za záludnou otázku zamindrákovaného magora bych považoval třeba dotaz, jaké stoupaní vývrtu má ZKM451.

Alien

Příspěvek#10 » úte 26. čer 2012, 20:49

Já myslím, že se může ptát prakticky na všechno, co se zbraněmi souvisí. Když jsem to dělal já, tak se např. někoho ptal na druhy nábojů, rozdíly apod. a některý lidi fakt poměrně dusil (mě naštěstí nějakým zázrakem moc ne :).

PPrcekk

Příspěvek#11 » úte 26. čer 2012, 20:52

Nás bylo na zkoušce dnes 18...z toho se nás propsalo 12, a z těch nás 8 vyhodil. A to vyrazil někoho během minuty jen za to, že se naklonil nad zbraň...a byli jsme tam někteří i dvacet minut na té praktické - nepočítám střelby, tam jsme se ani nedostali.

Patrik
moderátor

Příspěvek#12 » úte 26. čer 2012, 20:57

Podle zákona o průběhu zkoušek odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu skupiny A až E předpis č. 315/2011 Sb.

a

Vyhlášky Ministerstva vnitra o provedení některých ustanovení zákona o zbraních
předpis č. 384/2002 Sb.

§ 2
ČÁST TŘETÍ - ZKOUŠKY ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI
Díl 1 - Zkouška odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu
§ 3 - Obsahová náplň teoretické části zkoušky
§ 4 - Obsahová náplň praktické části zkoušky

Komisař tě může vyrazit pouze za nedodržení bezpečné manipulace, obrátil bych se na oddělení kde jsi podával žádost o ZP s odvoláním.

Patrik
moderátor

Příspěvek#13 » úte 26. čer 2012, 20:58

Kde to bylo ?

PPrcekk

Příspěvek#14 » úte 26. čer 2012, 21:03

S bezpečnou manipulací jsem problém neměl....ale jednoduše mě vyrazil na tom co už jsem psal. To by jsme mohli podat odvolání skoro všichni z dneška, kromě těch co se samozřejmě nepropsali. Jenže dnes to chodí tak, že já odvolání podám a oni si na mně smlsnou u další zkoušky a budu v prdeli ještě jednou. Půjdu na opravnou a jestli to udělají znovu tak už to tak udělám.

PPrcekk

Příspěvek#15 » úte 26. čer 2012, 21:04

Bylo to dnes v Moravské třebové. Komisař se jmenoval Studený myslím.

Zpět na