Nákupní povolení
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1115
- Jarda.Jezek
Příspěvek#3153 » stř 13. lis 2024, 16:38
Sice nevím, jak to souvisí s nákupním povolením, ale otázka tu padla, tak se sluší odpovědět. Stavebnictví rozumějí nejlépe ti, kteří na tom vydělávají. Tj developeři a stavební firmy. Ti možná jako jediní vědí naprosto přesně, co má být ve stavebním zákoně.
Vzhledem k tomu, že jsme před pár lety obrečeli rozsudek evropského soudu, který nám nařídil implementovat do zákonu o zbraních evropskou směrnici, z čehož se možná odvíjí naše legislativní potíže v této oblasti, napadlo mě, že když evropská komise argumentuje tím, že regulace zbraní není regulací na úseku vnitřní bezpečnosti ale na úseku obchodu, ponechat zákon o zbraních jen pro oblast, které se podle evropské unie týkat má, a ostatní aspekty civilního ozbrojování řešit jinými zákony, jak ostatně vidíme u myslivců, nebo u stanovených záloh.
Tedy, hodil by se zákon o obraně se zbraní, o sportovní střelbě či o sběratelství a podobně dle potřeby, přičemž všechny tyto speciální zákony by již čistě v režimu vnitřní bezpečnosti neupravovaly obchod se zbraněmi, ale zvláštní případy, které by opravňovaly nabývat, držet a nosit zbraně.
Jasně, je to tříštění, ale mohli bychom to díky tomu funkčně narovnat do dřívějších jednoduchých a jasných pravidel bez vlivu evropské unie.
Tak snad jsem se vrátil do tématu a nebudu peskován.
Vzhledem k tomu, že jsme před pár lety obrečeli rozsudek evropského soudu, který nám nařídil implementovat do zákonu o zbraních evropskou směrnici, z čehož se možná odvíjí naše legislativní potíže v této oblasti, napadlo mě, že když evropská komise argumentuje tím, že regulace zbraní není regulací na úseku vnitřní bezpečnosti ale na úseku obchodu, ponechat zákon o zbraních jen pro oblast, které se podle evropské unie týkat má, a ostatní aspekty civilního ozbrojování řešit jinými zákony, jak ostatně vidíme u myslivců, nebo u stanovených záloh.
Tedy, hodil by se zákon o obraně se zbraní, o sportovní střelbě či o sběratelství a podobně dle potřeby, přičemž všechny tyto speciální zákony by již čistě v režimu vnitřní bezpečnosti neupravovaly obchod se zbraněmi, ale zvláštní případy, které by opravňovaly nabývat, držet a nosit zbraně.
Jasně, je to tříštění, ale mohli bychom to díky tomu funkčně narovnat do dřívějších jednoduchých a jasných pravidel bez vlivu evropské unie.
Tak snad jsem se vrátil do tématu a nebudu peskován.
- vvitty
Příspěvek#3154 » stř 13. lis 2024, 16:45
dan píše:Ale ma to pravni dusledky, ktere nemusi kazdy vitat. El. podpisem lze zvladnout i veci, ktere DS vyresit nelze a navic to je bez vedlejsich pravnich ucinku, ktere zrizeni DS prinasei. Ale to si samozrejme musi kazdy posoudit sam.JirkaCV píše:Schránku FO si zřídíš jednoduše
S ohledem na pravni dusledky nezrizeni datove schranky - tedy spolehani na dorucovani pisemnosti organem zvanym Ceska Posta se stanovenou fikci doruceni - vyhody spise prevazuji. Ale souhlasim s tim ze to ma nektere dusledky se kterymi je treba pocitat.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#3157 » stř 13. lis 2024, 21:02
Já už se k tomu nevyjadřuju. Chtěl jsem vědět, zda tato datová schránka lze použít pro žádost o nákupní povolení, a zdá se, že by měla. Až budu chtít další bambitku, tak to zkusím.
Na elektronické autorizační razítko a digitální stavební řízení jsi mě odvedl ty Tak jasně, nechme už komoru komorou
Na elektronické autorizační razítko a digitální stavební řízení jsi mě odvedl ty Tak jasně, nechme už komoru komorou
- kolombo
- Tomak
Příspěvek#3159 » čtv 14. lis 2024, 13:47
Petr z Braníka - můžeš ji používat i osobně. Nebo spíš pro osobní účely. Taky jsem o DS nestál, bohužel mi byla jako OSVČ zřízena. Tak jsem ji po skoro roce ignorování zkusil ze zvědavosti včera použít pro podání žádosti o nákupní povolení a výsledek je ten, že mi asi za tři hodiny povolení přišlo. Je to teda asi o dvě hodiny a padesát minut déle, než kdybych na útvar zašel osobně, ale co už . Času teď tolik není a aspoň vím, že to funguje. Příště doufám, že bude víc volna a budu moct povolení řešit osobně, protože mi nevadí osobní a lidské jednání a rád dámy u nás na oddělení pozdravím a pokecám si. Takže prostě můžeš
- Murphy
- dan
Příspěvek#3161 » čtv 14. lis 2024, 14:49
a) maji na to 30 dnu, muze u nich byt nekdo marod, nebo muze probihat nejaka kontrolni akce, ktera je zamestnava
b) ano, muze se stat, ze pozadavek z podatelny na prislusne oddeleni nedoputuje. Overit bys to mohl bud' telefonatem na prislusne OSZBM nebo dotazem na podatelne, ale je otazka, jestli je nerozladi, ze je prudis takhle brzo po podani
b) ano, muze se stat, ze pozadavek z podatelny na prislusne oddeleni nedoputuje. Overit bys to mohl bud' telefonatem na prislusne OSZBM nebo dotazem na podatelne, ale je otazka, jestli je nerozladi, ze je prudis takhle brzo po podani
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí