Věcné záměry pravidel od roku 2023

Moderátor: LOS vedení

Jarda.Jezek

Příspěvek#76 » stř 24. kvě 2023, 18:53

Šířka bude ve všech kategoriích bez omezení?

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#77 » úte 30. kvě 2023, 15:30

Jarda.Jezek píše:Šířka bude ve všech kategoriích bez omezení?

V návrhu je 5cm pro Pi, 4cm pro KPi a MPi

Jarda.Jezek

Příspěvek#78 » úte 30. kvě 2023, 18:51

Tak šířka asi je v pohodě.

Tomak

Příspěvek#79 » čtv 5. úno 2026, 19:57

Díky stylu proběhnuvší registrace do Lišova na 7.3. bych si dovolil navrhnout změnu pravidel, možná spíš zavedení pravidla nového.

Na jedno jméno je v jednom závodě povolena pouze jedna registrace do závodu a jedna mimo závod.

Odůvodnění: více registrací na jedno jméno brání dalším zájemcům v účasti na závodě.
Nechápu, proč se konkrétně Ježek registroval 4x a ani ne ve čtyřech různých divizích.
Nenašel jsem vhodné téma, dávám to sem

Grimpo

Příspěvek#80 » pát 6. úno 2026, 08:11

Asi ne kazdy muze mit moznost byt primo na startu (registrace) zakleknuty ve startovnich blocich (nejaky doktor napriklad, nebo hasic, vojak, policista...), a tak mu kamarad zajisti misto ve stejnem squadu?

Snazim se vzdycky hledat tu moznost, ktera to vysvetluje laskavejsim zpusobem, ale mozna jsem jen naivni.

Ja bych to tedy udelal, kdyby me kamarad pozadal. A pak by jsme si to s organizatorem doladili v postprodukci.

kolombo

Příspěvek#81 » pát 6. úno 2026, 09:13

Hele, a není nejlepší zeptat se přímo Jardy, jak to myslel?

Tomak

Příspěvek#82 » pát 6. úno 2026, 11:51

Já bych chápal jedno místo navíc, ale 4x? Ono už se to projevilo ve větší míře i při registraci na MČR a Antares Walking Dead. Je to takovej blbej nešvar. On kámoš byl na registraci včas, ale díky těmto manýrům se nedostal...

Grimpo - jo, já bych to taky udělal pro jednoho člověka v jednom sq. Kdybych teda nechtěl s něčím střílet MZ :D . To by měl smůlu :lol: Ale víckrát a v různých sq?

Hromadu lidí být na začátku registrace nestíhá, nebo zapomene. Já už si taky řídím budíka :lol: . Dřív jsem taky nestíhal, nebo zapomněl. Ale to je moje blbost.
Tuhle praktiku nepovažuju vůči ostatním za slušnou. To je jak slavná česká rezervace lehátek na plážích a u bazénů...

Jarda.Jezek

Příspěvek#83 » sob 7. úno 2026, 09:12

To je těžký, no. Každý se musí nějak přizpůsobit systému, jaký je. Slyšel jsem i o případech, kdy je použit automatizovaný skript, aby si účastník zajistil místa bez toho, že by musel mít budíka a být předem připraven s vyhrazeným časem u počítače. Píšu výkřiky na fórum, že se mi to nelíbí a má se to zakázat?

Zbyněk i Míra to tu napsali jasně. Když něco nechápeš, můžeš se zeptat. Když se zeptáš hezky, možná dostaneš odpověď. Ani nejlepší odpovědí nelze zajistit, že to pak chápat začneš.

Takže ano, zaregistroval jsem čtyři místa. V různých squadech ze dvou důvodů.

Prvně nebyly všechny pro mě. Ačkoliv jsem je registroval na mobilu při vystupování z tramvaje do vozovky, tedy za zvlášť stížených podmínek, místo ocenění, jak dobře jsem to zvládl, tu čtu výčitky. Já je necítím. V tu chvíli mělo plno jiných účastníků zaregistrovány taky třeba tři místa (možná i čtyři, nevím, ale trojitých bylo hodně).

Druhak dvě místa si opravdu zastřílím sám. Když už tam budu vážit tu cestu a čas, tak si dopoledne zastřílím závodně malou pistoli a odpoledne velkou optiku. Proč ne v jednom squadu? No protože jsou squady malé, odsýpá to rychle a nechci neustále přehazovat kompletní výbavu a střídavě hmatat na velmi rozdílné zbraně (malinký striker vs veliká kohoutovka s kolimem s úplně jinými požadavky na průchod sitaucemi z důvodů rozdílného přebíjení). Dokonce se může povést si druhé kolo odstřílet ve zrychleném režimu v polední přestávce, čímž ušetřím časy čekání všech odpoledních střelců, takže závod skončí dřív. Takže moje registrace v různých squadech prosípívá nejen mně, ale i všem ostatním závodníkům.

Rád bych věděl, jak se principiálně liší registrace v zastoupení od registrace přímé.

Jestli se ti to nelíbí, můžeš tu chtít zaručené místo do pravidel. Pak si ale řekněme, že takových, jako ty, je třeba 300, zatímco závod má kapacitu třeba 60. Jak chceš všem zaručit, že se dostanou? Možností vidím hned víc. Zdražit startovné, aby se poptávka potkala s nabídkou. Jednoduše odpadnou ti, co na to nemají. Nebo oddělit registrace od zápisů. Nechat registrovat každého a pro zápis vybrat podle výkonnosti jen ty nejlepší. Opět odpadou ti, co na to nemají. To by také byla svým způsobem spravelnost. Nebo ne?

Holt, nestačí jen rychle a přesně střílet. Je potřeba i rychle a přesně klikat. Když já to při vystupování z tramvaje na mobilu zvládnu včas 4x, tak ty bys to aspoň jednou taky jistě zvládnul.

Jo, a pokud budeš psát další příspěvek, prosím, začni tím, že se představíš, abychom věděli, s kým se vůbec bavíme, když už tím trávíme ten čas. Tuhle praktiku zase já považuji vůči ostatním za slušnou.

edit: Tak už jméno vím a vidím, že ses zapsat stihl. Tedy žádný problém. Na závodě můžeme dát řeč, jestli ještě bude potřeba něco detailněji dovysvětlit.

Zpět na