Vhodnost LOS pro velmi svátečního střelce

Moderátor: LOS vedení

Carloss

Příspěvek#1 » úte 27. pro 2011, 23:50

Ahoj,
Tak na to koukám, čtu, prohlížím... a moc se mi to líbí. Leč... v takových situacích se nevyskytuji, trénovat situace samotnýmu se mi nechce (taky kde a jak)... tak mě napadlo, je to vhodné i pro takové embryo, jako jsem já? Nejdřív bych se chtěl kouknout osobně, pak třeba jen tak se zapojit... Na čase mi, aspoň pro začátek, moc nesejde, ale aspoň nějak lépe ovládat prodlouženou ruku se mi chce. Jde mi hlavně o to, abych jednak nikoho nemohl začátecnickou neohrabaností nikoho ohrozit a jednak o to, abych ze stejného důvodu nevypadal jako úplný ňouma. To, že já osobně si myslím, že se chovaám bezpečně asi ještě nutně nem,usí znamenat, že to tak skutečně je.

Taky mě tak napadlo... nevím jestli existují nějaká pravidla pro přípravu situací, ale co takhle připravit i situaci s povinností použití záložní zbraně? Získalo by to na akčnosti, atraktivitě... Samozřejmě... co na to bezpečnost...

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » stř 28. pro 2011, 00:02

Zde jsou pravidla: http://los.zbranekvalitne.cz/data/los/p ... s_2011.pdf

Zde jsou termíny známých LOSů v tomto roce: http://los.zbranekvalitne.cz/

Většina na to jde tak, že se jednou jede podívat co a jak a podruhé jdou do toho. Když rozhodčím řekneš, že je to tvůj první závod tak Ti poradí a bude na tebe dávat zvýšený pozor. Každopádně se vyplatí znát pravidla. Školení jednou pořádané v Táboře CMKáčkem mělo úspěch, ale jestli bude někdy opakování se neví :(
V podstatě na tom nic není, stačí dodržovat zásady bezpečnosti a nestresovat se časomírou. Podívej se na fotky a videa ať víš aspoň zhruba o co jde.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » stř 28. pro 2011, 00:03

Častá otázka, jednoduchá odpověď. Pokud máš zájem a umíš se zbraní bezpečně zacházet (tj. máš základní bezpečnostní návyky typu prst mimo spoušť dokud nemířím na terč a nemíním střílet či mířit se zbraní stále jen bezpečným směrem), pak prostě přijeď a vyzkoušej si to! Stačí rozhodčímu říct, že jsi začátečník a on s tebou znovu vše detailně projde - není třeba se za začátečnictví stydět, každý jsme to jednou stříleli poprvé (i autoři disciplíny ;) ). Pokud dodržíš základní bezpečnostní pravidla a budeš se řídit pokyny rozhodčího (tj. se zbraní dělat jen to, co ti on(a) řekne), tak bude vše v pořádku a sám uvidíš, že se nebylo čeho bát.

Ad záložní zbraň - byly už párkrát závody, kde byly situace s druhou zbraní (ať už s vlastní či "erární" pro všechny stejnou). Pochopitelně to ale vyžaduje zvýšené nároky na bezpečnost, organizaci i hodnocení, proto nejsou časté a na pohárovkách se prakticky nevyskytují. Ovšem na klubových závodech se fantazii (v rámci bezpečnosti) meze nekladou!

Carloss

Příspěvek#4 » stř 28. pro 2011, 00:31

Děkuji, Tak nějak jsem si představoval odpověď. I pravidla jsem už četl. :-) Sice netuším, jak na tom budu s časem, ale snad mi vyjde se aspoň zajet mrknout... :-) Vcelku se mi to líbí... Jak na vás koukám... :-D

Carloss

Příspěvek#5 » stř 28. pro 2011, 01:12

Jsem se ještě dočetl o LOSíku. Nebylo by vhodné tím projít?

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » stř 28. pro 2011, 11:58

Jestli je vhodné tím projít nevím, každopádně se - pokud vím - nekonal už léta.

kuba

Příspěvek#7 » stř 28. pro 2011, 17:23

nebudte srabi, ja na prvni jel sam a nikoho neznal a ono poznas :) je tam vcelku dobra komunita, vzdycky se da nekoho doptat co a jak :)

spike-cz

Příspěvek#8 » čtv 29. pro 2011, 10:17

Spíš to je o tom, že když chci, pojedu na nejbližší LOS 100km a nerad bych hned dostal DQ třeba kvůli pitomině. Pak je zážitek nedobrej. Radši nejdřív co nejvíc informací, pak účast.
Třeba z práce jsem zvyklej po jistotě zbraně ukázat komoru a mířit do cíl. prostoru 45° nahoru, někde se to prý nesmí, tak mě vylejou?
Není to o srabech, ale většina prostě neví, co může čekat.. a tohle je možná už od tématu, tak sorry.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » čtv 29. pro 2011, 13:22

Když si pročteš pravidla a budeš se zbraní manipulovat jen dle pokynů pořadatelů respektive rozhodčího na dané stage, není důvod abys dostal DQ.

Míření 45° nahoru opravdu mnohde není vhodné, nicméně při úvodním brífinku (fuj to je hnusný slovo) by se mělo jasně říct, jaké jsou na dané střelnici bezpečné úhly (obvykle se jako horní mez bere horní hrana valu).
Nicméně pokud budeš mířit zbraní s otevřeným závěrem lehce vzhůru nad val a před spuštěním závěru a ránou jistoty sklopíš zase směrem k terčům, pochybuji, že bys za to dostal rovnou DQ.

Carloss

Příspěvek#10 » čtv 29. pro 2011, 17:27

Bezpečnost je vcelku jasná. To není moc o čem... Jde spíš o tu zažitost návyků. Střelba někde ze stavu je přeci jen něco jiného. A druhá věc.. přeci jen... abych tak řekl mimo soutěž... s nápovědou... :-D

kuba

Příspěvek#11 » čtv 29. pro 2011, 18:18

jestli tam jedes s ambicema ze jsi nejlepsi a ze na prvni zavody musis vyhrat tak to dq asi dostanes:-) pokud to jedes zkusit budes vsehcno delat hezky pomalu aby jsi zjistil co a jak :) navic reknes ze jsi zacatecnik a pokud se neotocis proti lidem s kverem tak ti malodko krom adise (timto ho zdravim :-D) asi neda :)

spike-cz

Příspěvek#12 » čtv 29. pro 2011, 19:25

Jasně že jsem nejlepší. Bond pro mne není soupeř. :lol:
Rozumnej člověk se nejdřív rozhlídne a pak teprve "závodí". Tímto kdyby někdy někdo kolem mojeho místa bydliště jel soutěžit, rád se přidám jako zavazadlo nebo řidič..

Carloss

Příspěvek#13 » čtv 29. pro 2011, 19:52

Ön Ti to Čak vysvětlí... :-D

PaF

Příspěvek#14 » úte 17. led 2012, 22:32

V Brne zacneme pravidelne strilet LOSiky od unora.Nevim ale, odkud jsi. Informace budou na www.gunlex.cz.

Vsw

Příspěvek#15 » stř 18. led 2012, 12:31

Vzhledem k uzavrenosti fora LEXu pro necleny, prosim hodte pak prosim nekdo info i sem.

Zpět na