Optic a svítilny s laserem

Připomínky k los.zbranekvalitne.cz


Hmyzis
Příspěvky: 14

Příspěvek#1 » čtv 21. led 2021, 13:35

Zdravím,
mám dotaz ohledně kategorie Optik - přečetl jsem pravidla a dají se (podle mě) vyložit dvěma způsoby...
"5. Optik (Opt) - "Libovolná krátká zbraň spadající do některé z divizí Pistole........., která je vybavena laserovým zaměřovačem nebo kolimátorem." - tzn. že tady bych to pochopil tak, že už jen to, že mám laser na zbrani (i když ho nepoužívám), tak spadám do kategorie Optik?

ALE! Bod 7 zase říká:
"Použití kolimátorů a laserových zaměřovačů (včetně svítilen kombinovaných s laserovými zaměřovači) je povolené pouze v divizi Optik, ve zbývajících divizích je zakázané" - tedy tady to chápu tak, že tam kombinovanou svítilnu mít můžu, ale nesmím použít laser....

Může mi někdo kompetentní říct jak to tedy bude...? Chci si koupit kombinovanou svítilnu na zbraň, ale střílet divizi Pi - nemám zájem o divizi Optik a sundavat před každými závody se mi vážně nechce... ;) Je tedy možné mít na zbrani kombinovanou svítilnu s laserem a střílet divizi PI, pokud budu mít svítilnu přepnutou do módu "pouze světlo" popřípadě ji nebudu zapínat vůbec?

Děkuji. :)



Tomak
Příspěvky: 246

Příspěvek#2 » pát 22. led 2021, 10:46

Řešilo už se to v pravidlech tady myslím. Prostě dokud nezapneš laser, NEJSI Optik.



Hmyzis
Příspěvky: 14

Příspěvek#3 » pát 22. led 2021, 16:21

Super - díky za odpověď - Pakliže se to řešilo (asi jsem přehlédl), tak bych potřeboval další radu - a to jak se smaže tohle téma... :-) :D

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti