Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- fixfokus
Příspěvek#481 » stř 18. zář 2013, 06:53
Tak on trezor samozřejmě není jediný prvek zabezpečení proti dětem. I kdyby našli klíče a podařilo se jim trezor otevřít, museli by ještě najít náboje, museli by je správně nabít do zásobníku, zásobník správně vložit do pistole a natáhnout závěr. Vzhledem k tomu, že žádnou z činností nikdy neviděli, troufám si říct, že zbraň je zabezpečená dostatečně (ano, 100procentně zabezpečená nebude nikdy, já vím). Hlavně nevědí, že doma ta pistole vůbec je, a tedy po ní nijak nepátrají. Trezor je pro ně jen další kousek nábytku, nezajímavá černá škaltule. Krabice s čokoládou je mnohem atraktivnější 

-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#482 » stř 18. zář 2013, 12:46
fixfocus: Ty asi nemas deti co? Kdyz vidim jak muj syn pristupuje ke zkoumani novych veci, tak to co ho deli od nechteneho vystrelu z pistole je, krome zamceneho trezoru, jen dostatecna sila na natazeni zaveru. Coz je jen otazka casu. Jeho metoda "pokus omyl" je naprosto uzasna 

- alesP
Příspěvek#483 » stř 18. zář 2013, 14:05
Jen douška pro ostatní: kotvil jsem teď pomocí chemické kotvy v ložnici - kotvu jsem nějak moc nevybíral - vzal jsem co měli na krámě, pěkně jsem zakotvil a pak jsme týden spali u zcela otevřeného okna jinak bychom tam přes "toxic" smard nemohli vydržet. Tak raději volte kotvu bez styrenu.
- fixfokus
- Miloš P.
Příspěvek#485 » stř 18. zář 2013, 17:09
Dík za radu.
myslím že asi zůstanu u MINI-4 pro mojí potřebu max 2 krátké to stačí
+ má i 1 uzamčenou shránku uvnitř.
certifikace je taky dobrá.
snad se mi podaří najít podobný s plovoucím zámkem .
http://www.safes.cz/Specialni---na-krat ... ane-MINI-4
myslím že asi zůstanu u MINI-4 pro mojí potřebu max 2 krátké to stačí
+ má i 1 uzamčenou shránku uvnitř.
certifikace je taky dobrá.
snad se mi podaří najít podobný s plovoucím zámkem .
http://www.safes.cz/Specialni---na-krat ... ane-MINI-4
- ondrash
Příspěvek#486 » sob 21. zář 2013, 14:43
Chystám se k zabezpečení zbraně v "první instanci" - zamknutí kufru. Jaké zámky používáte?
Smyslem je zabránit možnosti okamžitýho přístupu. Má smysl kupovat lepší visací zámek než FABku vzhledem k tomu, že kufry od výrobce jsou stejně snadno rozbitný?
Zároveň mě napadlo uložit zbraň do kufru rozebranou a nekompletní a třeba závěr schovat jinam.
Ocením i jiné fígle pro základní/levné zabezpečení.
Díky.
Smyslem je zabránit možnosti okamžitýho přístupu. Má smysl kupovat lepší visací zámek než FABku vzhledem k tomu, že kufry od výrobce jsou stejně snadno rozbitný?
Zároveň mě napadlo uložit zbraň do kufru rozebranou a nekompletní a třeba závěr schovat jinam.
Ocením i jiné fígle pro základní/levné zabezpečení.
Díky.
- nico
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#488 » pon 23. zář 2013, 10:11
Mno, takže názory v naší domácnosti na trezor se mění jako tuzemské počasí a aktuální verze je ta, že trezor do obytné místnosti NO WAY! A nejspíše se to ani nezmění. Nebudu tady popisovat, proč a ani jaká diskuze až hádka se kolem toho strhla. Prostě to tak je a v rámci zachování dobrých rodinných vztahů se s tím musím vypořádat. Takže varianta B zní dát trezor do sklepa. To je samozřejmě spojené s několika nevýhodami (kromě nákladů navíc). Hned ta první je nabíledni – dosažitelnost zbraně v případě nutnosti jejího použití v baráku. Původní plán byl jasný, nyní to budu muset vyřešit tak, že jedna krátká prostě bude někde uložena tak, aby byla „po ruce“. Napadá mně něco od GunVaultu:
http://www.mujnuz.cz/pro-strelce/skrine-na-zbrane/
Nejvíce se mi líbí tahle:
http://www.mujnuz.cz/pro-strelce/skrine ... -gun-safe/
Nemá to nahradit trezor a při delší nepřítomnosti budou samozřejmě všechny zbraně v trezoru. Má to umožnit mít zbraň v dosahu a současně ji ochránit před zvědavými návštěvami, rodinnými příslušníky a eventuálními dětmi.
Máte někdo s nějakou takovou schránkou zkušenosti?
Druhá nevýhoda trezoru ve sklepě – teplota. Ta se tam během roku pohybuje od nějakých 25 stupňů v tom největším hicu až po 12 – 13 stupňů v době, kdy je venku mínus 20. Jde mi o to, zda má někdo zkušenosti s tím, do jaké míry trezory od Jinovy či Safetronics izolují tepelně a zda ty teploty, zejména v zimě, nemohou zbraním škodit? Další věc je samozřejmě změna teploty, například, když si vezmu v zimě zbraně do pokoje (kde je 22 – 23 stupňů) na vyčištění a pak je dám do trezoru ve sklepě, kde je těch 12 – 13. Nepovede ten teplotní výkyv ke srážení vlhkosti a následnému reznutí?
http://www.mujnuz.cz/pro-strelce/skrine-na-zbrane/
Nejvíce se mi líbí tahle:
http://www.mujnuz.cz/pro-strelce/skrine ... -gun-safe/
Nemá to nahradit trezor a při delší nepřítomnosti budou samozřejmě všechny zbraně v trezoru. Má to umožnit mít zbraň v dosahu a současně ji ochránit před zvědavými návštěvami, rodinnými příslušníky a eventuálními dětmi.
Máte někdo s nějakou takovou schránkou zkušenosti?
Druhá nevýhoda trezoru ve sklepě – teplota. Ta se tam během roku pohybuje od nějakých 25 stupňů v tom největším hicu až po 12 – 13 stupňů v době, kdy je venku mínus 20. Jde mi o to, zda má někdo zkušenosti s tím, do jaké míry trezory od Jinovy či Safetronics izolují tepelně a zda ty teploty, zejména v zimě, nemohou zbraním škodit? Další věc je samozřejmě změna teploty, například, když si vezmu v zimě zbraně do pokoje (kde je 22 – 23 stupňů) na vyčištění a pak je dám do trezoru ve sklepě, kde je těch 12 – 13. Nepovede ten teplotní výkyv ke srážení vlhkosti a následnému reznutí?
- fixfokus
Příspěvek#489 » pon 23. zář 2013, 10:27
Nízká teplota zbraním neublíží, horší to může být s vlhkostí. Je to nový nebo starý dům? Sklep je suchý nebo vlhký? Proti vlhkosti by mohlo pomoct zatěsnění dveří trezoru a instalace nějakého pytlíku s nějakým pohlcovačem vody (silikagel...).
Ještě mě napadá, pokud jde o zabezpečení proti dětem, ve sklepě se mi to zdá horší. Pokud se tam děti dostanou, přijdeš na to hůř než když bude trezor v obytných místnostech (= pod dohledem).
Ještě mě napadá, pokud jde o zabezpečení proti dětem, ve sklepě se mi to zdá horší. Pokud se tam děti dostanou, přijdeš na to hůř než když bude trezor v obytných místnostech (= pod dohledem).
-
- jinda voyer
Příspěvek#490 » pon 23. zář 2013, 10:35
Dům je cca 40 let starý. Ta místnost, kde bych trezor dal, je ještě ta z těch teplejších (neb hned ve vedlejší je kotel) a je v ní koberec, nábytek a malá posilovna. Tak cca horního půl metru vyčuhuje nad povrch země. Vlhko tam moc není, ani žádná ventilace ven, takže z tohoto pohledu snad pohoda. To zatěsnění dělají dodavatelé, nebo myslíš domorobo? Silikagel je dobrý nápad, díky!
Nene, tohle není problém. Jednak, děti zatím nejsou a ani nejsou v plánu. A druhak, i kdyby by byly, tak do sklepa je to po dvojích dlouhých schodech, vypínač světla je 180cm vysoko a hlavně, bude tam trezor o váze čtvrt tuny s elektronickým zámkem
Nene, tohle není problém. Jednak, děti zatím nejsou a ani nejsou v plánu. A druhak, i kdyby by byly, tak do sklepa je to po dvojích dlouhých schodech, vypínač světla je 180cm vysoko a hlavně, bude tam trezor o váze čtvrt tuny s elektronickým zámkem

- fixfokus
Příspěvek#491 » pon 23. zář 2013, 11:09
Zatěsnění jsem myslel takovou tu samolepicí gumičku, co se koupí v metráži, ale pokud by to dělal výrobce, tím líp. Ale pokud je to jak píšeš, možná by to nebylo zapotřebí. Když je tam posilovna, reznou ti tam činky, nebo nějaký jiný železný věci? Pokud ne, neřešil bych to.
-
- jinda voyer
Příspěvek#492 » pon 23. zář 2013, 12:25
Jo tohle, tak s tím zkušenost nemám
No je fakt, že tam je stojan, tyče, kotouče, lavička, rotoped, zahradní nábytek s ocelovými částmi a nerezne z toho nic...tak by to snad mohlo být OK. Nicméně žádnou z těch věcí si neberu v zimě do vytopeného pokoje, abych ji tam následně odnesl zpátky...to si myslím, že problém být mohl, ta vlhkost, která vznikne po přemístění ocelové zbraně z tepla do chladna...

No je fakt, že tam je stojan, tyče, kotouče, lavička, rotoped, zahradní nábytek s ocelovými částmi a nerezne z toho nic...tak by to snad mohlo být OK. Nicméně žádnou z těch věcí si neberu v zimě do vytopeného pokoje, abych ji tam následně odnesl zpátky...to si myslím, že problém být mohl, ta vlhkost, která vznikne po přemístění ocelové zbraně z tepla do chladna...

- fixfokus
- vovec
Příspěvek#495 » pon 23. zář 2013, 16:17
No řešil jsem podobný problém, uvedu část odpovědi kterou jsem dostal od Jinovy ohledně vlhkosti.
Jinova, s.r.o.:
...
Trezor má mezi pláštěm a dveřmi těsnění, které by zamezilo pronikání vlhkosti. Žádné zámky, ale nejsou dělané jako odolné vlhkosti. Voda by nejvíce asi pronikala do klíčové dírky a ani elektronice by nedělala dobře. Jako nejmenší zlo bych tedy viděl kombinační číselník.
Žádný trezor na trhu není dělaný jako odolný vlhkosti. To prostě není možné, voda se pohybuje všemi směry a je horší než oheň.
Lakování trezoru je prováděno kvalitně bez vynechaných míst, ale zaručit Vám odolnost vlhkosti nemůžeme. Používá se kvalitní dvousložková strukturální barva s příměsí pryskyřice pro vyšší odolnost.
Myslím, že vysoušecí pytlíky (silikagel, Jinova má přímo v nabídce - pozn. vovec) jsou spíše na dlouhodobou nižší vlhkost. Dovnitř trezoru by se určitě hodili, ale zámky budou trpět.
...
Tak snad to pomůže...
Jinova, s.r.o.:
...
Trezor má mezi pláštěm a dveřmi těsnění, které by zamezilo pronikání vlhkosti. Žádné zámky, ale nejsou dělané jako odolné vlhkosti. Voda by nejvíce asi pronikala do klíčové dírky a ani elektronice by nedělala dobře. Jako nejmenší zlo bych tedy viděl kombinační číselník.
Žádný trezor na trhu není dělaný jako odolný vlhkosti. To prostě není možné, voda se pohybuje všemi směry a je horší než oheň.
Lakování trezoru je prováděno kvalitně bez vynechaných míst, ale zaručit Vám odolnost vlhkosti nemůžeme. Používá se kvalitní dvousložková strukturální barva s příměsí pryskyřice pro vyšší odolnost.
Myslím, že vysoušecí pytlíky (silikagel, Jinova má přímo v nabídce - pozn. vovec) jsou spíše na dlouhodobou nižší vlhkost. Dovnitř trezoru by se určitě hodili, ale zámky budou trpět.
...
Tak snad to pomůže...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva