Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- midlos
- MarK
Příspěvek#3 » stř 2. pro 2009, 20:48
Asi bys měl přesněji specifikovat, jaký trezor sháníš (pro které zbraně a kolik).
Základní pravidlo zní - kup radši větší, protože dle zkušenosti mnohých střelců bývá trezor typu "takový-nemůžu-nikdy-naplnit" příliš rychle malý
Já pořídil tento: http://www.trezorypraha.cz/ze10.html
Polovinu držáků a podstavců jsem sundal a namonotval tam poličky a oblepil jemným kobercem (šikovnému to bude určitě trvat chvíli, mně bez dílny a pořádného nářadí asi pět dnů ). Takže mám prostor pro pět dlouhých zbraní (byť moje jediná "dlouhá" je aktuálně krátká kosa, která ani nedosahuje k tomu opěrátku se sklopenou pažbou vleze i do té horní poličky ) a šest poliček pro krátké a příslušenství. Bylo to vedeno mimo jiné tím, že doma ve skříních už na ty věci nemám žádné místo a než přikupovat nějakou skříň (kterou bych stejně neměl kam dát), radši to dám pěkně na jedno místo do trezoru.
Kdyžtak někdy postnu fotku, až se dostanu dom.
Základní pravidlo zní - kup radši větší, protože dle zkušenosti mnohých střelců bývá trezor typu "takový-nemůžu-nikdy-naplnit" příliš rychle malý
Já pořídil tento: http://www.trezorypraha.cz/ze10.html
Polovinu držáků a podstavců jsem sundal a namonotval tam poličky a oblepil jemným kobercem (šikovnému to bude určitě trvat chvíli, mně bez dílny a pořádného nářadí asi pět dnů ). Takže mám prostor pro pět dlouhých zbraní (byť moje jediná "dlouhá" je aktuálně krátká kosa, která ani nedosahuje k tomu opěrátku se sklopenou pažbou vleze i do té horní poličky ) a šest poliček pro krátké a příslušenství. Bylo to vedeno mimo jiné tím, že doma ve skříních už na ty věci nemám žádné místo a než přikupovat nějakou skříň (kterou bych stejně neměl kam dát), radši to dám pěkně na jedno místo do trezoru.
Kdyžtak někdy postnu fotku, až se dostanu dom.
- midlos
Příspěvek#4 » stř 2. pro 2009, 20:49
Abych byl upřímný, nemám zbraň. Teda zatím.
ZP je jen otázkou času, ale už koukám a přemýšlím, kam ji asi dám.
No do šuplíku nočního stolku je to nepraktické a nebezpečné už vzhledem k dětem.
Mám na mysli něco pro krátké zbraně, tak max do počtu 2 - 3 kusů zatím.
No a cena ? Kolem 7 - 10 tisíc maximálně.
ZP je jen otázkou času, ale už koukám a přemýšlím, kam ji asi dám.
No do šuplíku nočního stolku je to nepraktické a nebezpečné už vzhledem k dětem.
Mám na mysli něco pro krátké zbraně, tak max do počtu 2 - 3 kusů zatím.
No a cena ? Kolem 7 - 10 tisíc maximálně.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 21:49, celkem upraveno 1 x.
- MarK
Příspěvek#5 » stř 2. pro 2009, 20:57
1) Pokud máš děcka, určitě to zabezpeč (zákon nezákon).
2) Pokud chceš dostát zákonu, nad dvě zbraně už potřebuješ trezor s certifikátem (trezory z OBI apod. obvykle toto nemají a hodí se spíš k zabezpečení <2 zbraní před dětmi apod.). Možností je dost, stačí kouknout po netu. Příkladem: ZT1 či LTS17M (a větší) apod. (to jsou pražské firmy, ale je toho po republice dost, stačí zagůůglit)
3) Popřemýšlej, jesli do budoucna plánuješ i dlouhé zbraně a zda nepotřebuješ trezor větší.
2) Pokud chceš dostát zákonu, nad dvě zbraně už potřebuješ trezor s certifikátem (trezory z OBI apod. obvykle toto nemají a hodí se spíš k zabezpečení <2 zbraní před dětmi apod.). Možností je dost, stačí kouknout po netu. Příkladem: ZT1 či LTS17M (a větší) apod. (to jsou pražské firmy, ale je toho po republice dost, stačí zagůůglit)
3) Popřemýšlej, jesli do budoucna plánuješ i dlouhé zbraně a zda nepotřebuješ trezor větší.
- Patrik
Příspěvek#6 » stř 2. pro 2009, 20:58
To ti bude stačit nějaký menší, podle částky kterou na to máš si můžeš vybírat - ne jen to nejlevnější, dále rozhodnout se pro způsob zamykání: klíč, číselník, elektronický. A podle toho kde bydlíš tak i způsob ukotvení k nemovitosti, v paneláku to bude o něco horší než v domku. Už jsem jeden trezor schovával i za obraz.
- midlos
- midlos
- midlos
Příspěvek#10 » pát 8. led 2010, 21:27
Tak už mám předběžně vybráno, mám to k nim cca 3 kilometry : http://www.civiskovo.cz/?p=productsList ... Name=Bezpečnostní-skříně-na-zbraně.
V pondělí jdu požádat o konání zkoušek v místě zaměstnání.
Doufám, že mi vyhoví.
V pondělí jdu požádat o konání zkoušek v místě zaměstnání.
Doufám, že mi vyhoví.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 21:50, celkem upraveno 1 x.
- Němec
Příspěvek#12 » sob 9. led 2010, 13:08
Možná zajímavá cena za skříň na zbraně, píší že u nás je certifikována na 2 dlouhé, ale je tam místo pro 5 kousků. Taky píšou, že mají dopravu do 24h zdarma. http://www.manutan.cz/skrine-na-zbrane_M885332.html
- golfík
Příspěvek#13 » sob 9. led 2010, 14:32
Přesně,jak to napsal Mark,radši větší a jeden,než mít čtyři malé a přemýšlet do kterého "chlívku" jsem naposledy zasunul tu kterou si chci zrovna vzít.Všechny mám ve sklepě,dva zazděný a dva přišroubovaný v polici na zdi.
Jeden na všechno to haranpádí je určitě lepší
Jeden na všechno to haranpádí je určitě lepší
- Dancek
Příspěvek#14 » ned 10. led 2010, 16:29
Věneček : Viděl jsem podobnou, ale podstatně levnější skříň na zbraně, prodavač mi dokonce ukazoval certifikát, že je schválena pro uložení dvou zbraní. Problém je v tom, že pro uložení do dvou zbraní žádný trezor ani skříň na zbraně nepotřebuješ, stačí zbraně "vhodně zabezpečit". Certifikát je tedy v takovém případě bezcenný a místo pro další tři zbraně můžeš využít pouze pro uložení do 500 ks nábojů.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí