Přebíjení .223 remington - samonabíjecí puška
- Karpec
Příspěvek#646 » stř 20. bře 2024, 09:51
Tomak píše:1. obávám se, že na to můžeš přijít pouze pokusem.
2. ne.Karpec píše:
1. Kde může být ta nejnižší hranice prachu že to laufem neprojde a přebije (střela by se sekla za plyn. kanálkem)
Tohle je trochu zvláštní úvaha...tohle prostě nechceme, aby se stalo a odpověď ničemu nepomůže. Jak jsem psal výše v bodě 1.
Pokusy dělat rozhodně nebudu, na to se mám rád .
Jak píše kolega výše, že u D073.4 je to snad 21grainu kdy to přebije. To je pro mě snad dostačující odpověď - puška nepřebije = problém , puška přebije = je to ok.
- izerS18
Příspěvek#648 » pon 1. dub 2024, 18:01
Nejlépe se mi dělá se vším, co není krimpovane, tedy GGG. To je děs. SB jsou zihane jako GGG, ale jen před prodejem znova čištěny , že prý civilní trh si žádá nabojnice vyleštěné... U přesně střelby jsem nikdy nepoznal dopad nabojnice. Vždy větší roli hrála střela a použití prachu.
- Héfaistos
Příspěvek#649 » pon 1. dub 2024, 20:48
JJ, mám to stejně. Na relativně přesnou střelbu mám v .223 kliku a chvilku mě trvalo, než jsem našel submoa kombinaci střely a navážky. Nábojnice pak nemá na přesnost prakticky žádný vliv - jde jen o to, aby se dobře přebíjela, takže vlastně to, co přede mnou už napsal izerS18.
Pozn.: Nábojnice nežíhám, jen si je třídím do skupin kolikrát která byla +- přebitá - a to hlavně kvůli zakracování, protože při prvním přebití nábojnici nejprve zakrátím na minimální povolenou délku a vím, kolik mi vydrží +- přebití, než se krček moc natáhne.
Pozn.: Nábojnice nežíhám, jen si je třídím do skupin kolikrát která byla +- přebitá - a to hlavně kvůli zakracování, protože při prvním přebití nábojnici nejprve zakrátím na minimální povolenou délku a vím, kolik mi vydrží +- přebití, než se krček moc natáhne.
- Grimpo
Příspěvek#650 » stř 3. dub 2024, 07:37
Zrovna nedavno jsem zkousel tri modely se stejnou strelou, stejnou navazkou. S&B .223+S&B zapalka, S&B .223 + CCI, GGG + CCI. Od kazdeho 2x po 5 ranach a vyslo mi z toho ze o neco lip mosaz S&B .223 nez GGG a co se zapalek tyce tak S&B vs CCI je to jedno jak druhy. S&B 5,56x45 pouzivam na kropeni. U .223 neziham. To radsi sahnu po "nove" hilzne.
- Erix
Příspěvek#652 » ned 28. črc 2024, 19:17
Zdar, nemá někdo info ohledně zkrácených verzí .223? Tuším, že to v Americe nazývají jako Wildcat nebo Mamba střelivo. Zajímá mě to čistě ze studijního hlediska, takže pokud někdo má třeba něco v nějaké moudré knize, budu rád. Něco sem našel zde ( https://mdws.forumchitchat.com/post/223-short-7800431 ) , takže nějaký matroš na čtení mám, ale třeba je ještě něco.
- tom
Příspěvek#653 » pon 9. zář 2024, 15:32
Jaký vybrat prach od Vihtavuori do samonabiječky 14,5" 1/9 pod střelu 69 Sierra HPBT, přebíjeno nejen na přesnost ale též na výkon. N135 nebo N140?
A ještě se zeptám jak je to s N530 a N540, dočetl jsem se mají oproti N135 a N140 větší výkon na množství prachu ale prej jsou háklivé na změnu teploty.
A ještě se zeptám jak je to s N530 a N540, dočetl jsem se mají oproti N135 a N140 větší výkon na množství prachu ale prej jsou háklivé na změnu teploty.
- tom
Příspěvek#655 » sob 14. zář 2024, 11:21
Jenom pro zajímavost, vzal jsem 10 sjednocenejch SB nábojnic 223 pečlivě odváženejch na stejnou hmotnost, a změřil vodou jejich vnitřní objem. Rozdíl v hmotnosti mezi krajníma byl 0,5gr.
Pak jsem vzal náhodně 10 nějakejch vojenskejch 5.56 s označením IK09 se zátravkama vyvrtanejma šejdrem, které měli po sjednocení různou hmotnost a změřil vnitřní objem. Rozdíl v hmotnosti mezi krajníma je 0,2gr.
No a nakonec jsem vzal 2ks SB nábojnice 223 mezi kterejma byl váhovej rozdíl 4,2gr. a po změření vnitřního objemu je mezi nima jen 0,3gr. rozdíl.
Jak je tohle možný???
Pak jsem vzal náhodně 10 nějakejch vojenskejch 5.56 s označením IK09 se zátravkama vyvrtanejma šejdrem, které měli po sjednocení různou hmotnost a změřil vnitřní objem. Rozdíl v hmotnosti mezi krajníma je 0,2gr.
No a nakonec jsem vzal 2ks SB nábojnice 223 mezi kterejma byl váhovej rozdíl 4,2gr. a po změření vnitřního objemu je mezi nima jen 0,3gr. rozdíl.
Jak je tohle možný???
- tom
- v.k.
- tom
- tomas fuk
Příspěvek#660 » ned 15. zář 2024, 10:34
Nikdy nevis, kde ten vahovy rozdil je. Muze byt ve dne nabojnice, hloubce drazky pro vytahovac, v sile krcku, Proto jsem prestal nabojnice rozvazovat do skupin, protoze je to zbytecne. A ani to nejde presne zmerit objemem vody. Tu dokazes do nabojnice dat jak do roviny, tak pod rovinu a predevsim nad rovinu. Tzv. na kopec. Resis kraviny. Cele rozvazovani nabojnic e jen placebo efekt, zes pro sestavu naboje udelal maximum. U nabojnic se musi predevsim pravidelne zihat krcky, zkracovat a upravovat zapalkove luzko.
Jinak Vihtu N-140 jsem pouzival. Ale pro jinou delku hlavne, strelu 77 gr, jiny twist. 20" a 1/7. Nejde vyhnat rychlost. Ramshot TAC je levnejsi a rychlost jde vyhnat nad maximum.
Jinak Vihtu N-140 jsem pouzival. Ale pro jinou delku hlavne, strelu 77 gr, jiny twist. 20" a 1/7. Nejde vyhnat rychlost. Ramshot TAC je levnejsi a rychlost jde vyhnat nad maximum.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí