dovoz holsteru z USA

verklu

Příspěvek#1 » čtv 28. lis 2024, 18:51

Zdravím ve spolek, rozhodla se, že si udělám radost a objednám si z USA Phlster Enigmu i s holsterem. Ovšem navzdory tomu, že to není zbraň, ani část zbraně apod. nemohu najít žádnou společnost, která by to do ČR přeposlala. Buď mají přímo na stránkách, že doplňky zbraní nevozí (např. Shipito) nebo na přímý dotaz odpoví, že ne. (Mám podezření, že uvidí ve větě slovo "zbraň" a automaticky píšou "ne". Máte někdo nápad, jak to k nám dostat? Pokud jsem to pochopila správně, neměl by to být problém, protože ITAR se holsterů netýká, ovšem realita je jíná. Za nápady děkuji.

Střelec

Příspěvek#2 » čtv 28. lis 2024, 19:14

Z USA jsem objednával několik pouzder a nikdy neměl problém poslat přímo výrobce, pokud nenabízel zaslání automaticky, tak se dalo domluvit.

verklu

Příspěvek#3 » čtv 28. lis 2024, 19:22

Phlster má na stránkách, že to řeší přes dealery, ale jaksi tam žádné konkrétní nemají. Do zahraničí neposílají...

marinakus

Příspěvek#4 » čtv 28. lis 2024, 19:45

Co Brownells?

risa2000

Příspěvek#5 » čtv 28. lis 2024, 21:39

verklu: Několik pouzder na CZ P-01 jsem dovezl přes usa-balik.cz. Tehdy jsem to s nimi řešil, protože jsem napřed chtěl, aby to poslali po DHL a oni mi poradili, ať se napřed zeptám v DHL, že by s tím mohly být problémy.

Jak se pak ukázalo byly, a to v podstatě u všech spedičních služeb. Vozit cokoliv, co má v názvu gun, je proti jejich přesvědčení. Jediný, kdo to zvládne poslat z US je USPS (US Postal Service), ale tu většinou přeposílači nepoužívají, takže jediná možnost, jak to přes USPS poslat je, že ti to pošle rovnou ten obchod.

Nicméně, usa-balík.cz má ještě jednu cestu, kontejnerovou dopravu. Je to trochu hardcore, protože nevíš, kdy ti to přesně dojde, ale tímhle mi ty pouzdra tehdy přišly.

v.k.

Příspěvek#6 » čtv 28. lis 2024, 21:56

Z U.S. jsem nakupoval pouzdra i jine zbranove prislusenstvi mockrat pres eBay (DeSantis, Fobus, Galco,..), bud First Class Package (USPS) a nebo Global Shipping Program (Fedex, UPS). Vzdy bez problemu, proclene podle pravdy. Zkus pohledat jestli to co chces taky na eBay neprodavaji.

Zpět na