Zbrojní průkaz C - má smysl?

jezekif

Příspěvek#31 » sob 7. srp 2021, 05:44

Střelby z kozlice se netřeba obávat (naopak je to oproti dvojce lehčí) a její rozborka taky není obtížnější než u dvojky. A před zkouškou už se, pokud se nic nezměnilo, nedá měnit na jaké skupiny se hlásíš. Jde pokud si to dobře pamatuji pak jen při žádosti o vydání nepožádat o všechny, nebo požádat až po nějaké době, nejdéle však do roka od zkoušek.

Piggy

Příspěvek#32 » sob 7. srp 2021, 05:55

kolemjdoucí píše:v budoucnu se dá předpokládat, že s novelou ZOZ ti C spadne samo do klína (pokud budeš mít B nebo A).
Technická: pokud nebudeš mít A ani B, ale budeš mít E nebo D, mělo by ti spadnout do klína A+B+C.
rumburak18 píše:případný problém se zdravotní způsobilostí za pět nebo více let odteď při rozšířování ZP (v době, kdy ti ve věcech vězí desetitisíce).
Já vím, jsme všichni zdraví, ale třeba s takovým zrakem to jde někdy rychle, to se člověk ani nenadá.
Technická: pokud nesplníš zdravotní způsobilost na C, seberou ti i D/E.

cabalero

Příspěvek#33 » sob 7. srp 2021, 06:07

.

rumburak18

Příspěvek#34 » sob 7. srp 2021, 14:29

@Piggy: no proto jsem to psal, že bych to udělal rovnou :) může být rozdíl nepřečíst tabuli na nějaké prevenci a nepřečíst při vyřizování způsobilosti na dodatečné C.
Radši všechny skupiny dokud je platné zdravko v kapse.

JirkaCV

Příspěvek#35 » pon 9. srp 2021, 12:04

Zdravotní způsobilost určuje vyhláška 493/2002 Sb.

V příloze 1, Část II oddíl 1 je jako důvod k vyloučení zdravotní způsobilosti uvedeno:

snížení zrakové ostrosti pod 6/12 na každém oku zvlášť po korekci

Pro ty, kteří vidí pouze na jedno oko (můj případ):
snížení zrakové ostrosti nedosahující snížení zrakové ostrosti podle oddílu 1, přičemž jednookost se připouští, je-li na zbývajícím oku zraková ostrost 6/6 s korekcí

V obou případech tedy můžete při zkoušce zraku nasadit brýle.

Zraková ostrost zde.

Zpět na