Walther PDP

Glock a spol.


meconium
Příspěvky: 40

Příspěvek#451 » sob 15. led 2022, 22:21

nasucho bez jakehokoliv naboje je taky ne-dobre?



KapitánPacička
Příspěvky: 301

Příspěvek#452 » sob 15. led 2022, 23:08

Je treba si uvedomit, kolik vykoukne hrot zapalniku u primobeznych pistoli, ven ze zaveru.
Je to odhadem +- 0,6 - 0,7mm. Na odpaleni ostre zapalky to staci, ale pokud takto malo vycuhujici hlavicka zapalniku narazi do susilky, at se jedna o susilku odpruzenou, nebo s gumovou falesnou zapalkou. Tak odhadem po 100 cvaknuti, uz v miste uderu "zapalky" se udela silny dulek, ktery uz nestaci na to, aby zastavil zapalnik pri spusteni.
Zapalnik potom uz klepe do luzka zaveru, teda do zaveru samotneho, jako bychom zadnou susilku nepouzivaly...

Takze je potom otazkou, v jake je kondici a jak je samotny zapalnik navrzeny. Tak ci tak, prasknuti zapalniku hrozi, kdyz budeme susit a susit.
Pripadne u Glocku, hrozi poskozeni samotneho zaveru, kdy zapalnik prezije, ale poskodi luzko zaveru...



Eagg
Příspěvky: 497

Příspěvek#453 » sob 15. led 2022, 23:13

Jeste na jeednom fore psal jeden clen ze cely udernik bol "prepaleny" pri samotnom spracovani, ci kaleni? Velmi som tomu prekladu nerozumel, ale ve vysledku jde o to ze je pak hodne oslabeny uz od vyroby. A vypada to takhle pak
Obrázek

Obrázek

Ja sem se na svuj jeste nedival takze nevym ci je v takovem stavu. Podivam a sfotim ho. Teda nejdriv si musim najit video jak se to rozebira ;)
edit: " tak rozebirat to teda nebudu, dam to na reklamaci jak mi psal Kapitan v SZ "
Nebo se skusim domluvit s prodejnou ci se to vyresi preplatenim samotneho uderniku s tym ze si ho vymenim sam , nebo kdyz na tom budu trvat tak ho necham vymenit zbrojare kuli zaruce a proplati mi to" neviem. uvidim v pondeli budu mudrejsi.


Honzajan a jak to myslis s tou udernikovou sachtou?
Naposledy upravil(a) Eagg dne sob 15. led 2022, 23:25, celkem upraveno 3 x.



Eagg
Příspěvky: 497

Příspěvek#454 » sob 15. led 2022, 23:17

KapitánPacička
Takze kdyz budu dal susit treba leizrovym nabojem s novym udernikem, tak se to stane zase? Ze praskne zapalnik?

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#455 » ned 16. led 2022, 03:51

Pacičko, a proč by měl po kontaktu s čelem šachty udernik/zápalník prasknout a upadnout zrovna kousek co do ní nenaráží? Osobně to vidím na překalený díl, případně nevhodnou konstrukci.
Třeba se pletu, ale v pořádku to dle mě není..



STOUPA 666
Příspěvky: 103

Příspěvek#456 » ned 16. led 2022, 06:33

Někde psali o horší výstupní kontrole,nevím co si pod tím představit,nebo jakej to má vliv. Je mi jasný že kladnej vliv to není.



bbobb
Příspěvky: 352

Příspěvek#457 » ned 16. led 2022, 08:27

McFly píše:Pacičko, a proč by měl po kontaktu s čelem šachty udernik/zápalník prasknout a upadnout zrovna kousek co do ní nenaráží?


Vzpomnel jsem si na tohle video, konkretni mozny 'jev' vysvetleny v tuhle chvili: https://youtu.be/oYy1UKJ0uBI?t=303
Na kolik je to realita nevim.

Jinak pokud Eagg casto susi i tim laserem, ktery se mu zapina, tak ma ocividne kombinaci vytriskanych susilek i neceho, do ceho to porad mlati.

S tim dulkem v susilce teda nevim. Nemeril jsem to, ale podle mne tam te mosazi neni tolik, aby to po par ranach mlatilo na prazdni. Udela se tam dulek a zbytek uz jde do pruziny.
Takhle si to predstavuju jak a chovani susilky v revolverech, do kterych vidim, mi to potvrzuje (se zapalnikem vepredu se ta v horni komore ani nehne).

Jinak abychom nebyli totalne OT, tak PDP uz sice nesusim, ale nejakych 1000+ kombinaci skolni naboj / prazdne z ni urcite mam, takze to neni vylozene nejaka PDP specificka design chyba (nemluve o tom, ze je ti uvnitr stejny jako PPQ).



JirkaCV
Příspěvky: 1483

Příspěvek#458 » ned 16. led 2022, 09:26

Selský rozum mi říká, že u strikerů by to mělo něco vydržet. Nebo to odkládáte natažený?



Eagg
Příspěvky: 497

Příspěvek#459 » ned 16. led 2022, 12:21

Tak sem to rozebral. Diki JirkaCV.
a vypada to takhle.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Prekalene to je ci ne? Nejak to nevidim
ale nevypada zeby mnel skvrny na materialu
Obrázek
Obrázek



KapitánPacička
Příspěvky: 301

Příspěvek#460 » ned 16. led 2022, 15:48

McFly: Nejsem sice vedec, ale kazda kalena soucastka je nachylna k prasknuti, prave v jejim nejslabsim miste. Ono pri tom cvakani dochazi k vibraci, ktera se spoji zaroven se setrvacnosti. Tak jako posilal video "bbobb".
Faktem je, ze ten zapalnik musi byt kaleny na vysokou pevnost, takze vzrusta jeho krehkost. A kdyz uvazime ze mel nacvakane vice tisic, tak to muze dopadnout, jak to dopadlo.
O tomhle vedi v CZUB hodne :twisted: Napr. CZ 52,82...

Oznacil jsem fotku onoho zapalniku, kde jsou jasne viditelne stopy = pulmesice, kam zapalnik narazi a tim potvrzuje moji domenku. Ze susilka nezvladne velikou porci suseni. A po chvilce pouzivani, je vlastne nefunkcni.
F.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Eagg
Příspěvky: 497

Příspěvek#461 » ned 16. led 2022, 16:35

KapitánPacička skutecne je to tak jak pises.
S dovolenim sem si tu foto vic priblizil aby bolo videt. Ta tva je ponekud mala.
Obrázek

A ako sa teda tomu branit? Kdyz vemu xe susilka stoji 50 kc. A kazdych 100 cvaknuti dat tam novou (coz 100vka cvaknuti mam behem 30 minut mirene strelby) tak se pak susilky neoplati vubec porizovat.

Muzu jeste udelat to, ze kdyz pride novej udernik tak prilozenim k duliku zapalky pouzivanych susilek (nemam jenom jednu ale vic) zistim ci je jeste medzera medzi zapalkou a tou rozsirenou casti samotneho udernika. Zistim tak jestli ta susilka plnila svuj ucel. Ale podle vseho neplnila coz si aj dokazal tym obrazkem.



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#462 » ned 16. led 2022, 16:40

Doteraz som netusil ako udernik z PDP vyzera. Videl som uderniky z kadecoho, ale komplikovanejsi tvar nic z toho nemalo.



Eagg
Příspěvky: 497

Příspěvek#463 » ned 16. led 2022, 16:48

MRBLUE ja sem si myslel ze ta plocha cast je zlomena oproti te valcovite z druhe pulstrany obvodu. Pravdepodobne o tu plochu cast (ten vystupek) se zachytava prave pojistka aby to bolo jistene proti nechtenemu vystrelu, az kym nedojde k zmacknuti pojistky udernika. Jinak si nevym vysvetlit proc to tam je



KapitánPacička
Příspěvky: 301

Příspěvek#464 » ned 16. led 2022, 16:53

Eagg: Jak jsem psal v ZS, uvidis jak ti dopadne reklamace. Kdyby jsi ji oddalil a ted zakoupil novy zapalnik. Tak stary ti bude lezet v supliku. A to by se dalo zmenit :mrgreen: Reknes si, treba 1x v tydnu, ze budes susit, tak proste vykuchas novy zapalnik ze zbrane a namontujes onen praskly. A muuuzes susit a susit i bez susilky :twisted: Hlavne potom nezapomenou zase namontovat ten dobry zapalnik, aby jsi se nahodou nedivil, ze zbran nefunguje.
Ovsem tohle je uz takova myslenka trosku z legrace. Ale kdyz mas zrovna susici obdobi, tak to treba bude i pouzitelne. Jen bych to suseni celkove neprehanel, ono ten zapalnik tak ci tak, porad narazi do vnitrku luzka zaveru.

Kazdy mel tu dobu, kdy susil a susil, ale casem ho to preslo a prisel na to, ze je lepsi strilet a strilet a jen obcas susit :mrgreen:

edit: Jestli te zajima, jak funguje pojistka zapalniku, staci ji taky vymontovat a prilozit z boku na ten zapalnik a hned budes mit jasno. Jak to cele funguje.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#465 » pon 17. led 2022, 10:11

Ale i bez spicky uderniku dostava zabrat zaver.
Resim to ustrihnutim maleho gumoveho valecku o delce zhruba 3-5mm dle zbrane z o-krouzku. Prumer tak, aby rozumne vyplnil kanal uderniku. Pro zbrane s plne predepnutym udernikem je tato metoda jeste lip pouzitelna nez pro castecne predepnute spoustaky(Glock).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů