AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- LK
Příspěvek#3378 » ned 22. pro 2024, 08:09
Mac.42 píše:LK píše:Vlastně ani nechci radu, jenom jsem si tu mírnou frustraci vypsal.
twist 1:7 je u kraťasů standard (snad s výjimkou toho Ziona, což je ale budget)
Strigu jsem neviděl, ale hádám, že to bude navoněný budget
Antreg asi nebude dobrá volba, pokud chceš šetřit váhu
Pokud ale chceš 12,5", pak Defendia nabízí za 32k Staga (což je rám od Aera, hlaveň BA, BCG nevím), nic lepšího v této třídě nenajdeš (leda z druhé ruky).
To vypada dobre. Nejak mi tohle uteklo. Snad jenom to kratke predpazbi mam s otaznikem, tam je treba zkusit grip.
https://www.defendia.cz/ar15-ar9/samona ... 5-223-rem/
- Sedek
Příspěvek#3379 » ned 22. pro 2024, 09:40
CzechJoker píše:Jenže on nekupuje novou, ale řeší opravu stávající formou výměny, což je legální způsob opravy. Imho by neměl potřebovat nové nákupko, ...
Reklamaci výměnou jsem zažil a takto to nefunguje, nákupko potřebuje nové. Původní zbraň převedl prodejce na sebe a veškeré povolení zaniká. Vlastně mi i oficiálně vrátil peníze a nový kus jsem kupoval jako novou zbraň, na nové nákupko.
-
JZFireworks - Příspěvky: 197
- JZFireworks
Příspěvek#3380 » ned 22. pro 2024, 10:34
Klicky:
https://youtube.com/shorts/nfLYcIu9qsw?si=g7hUhL7QVWWbjvgz
Nejsem si teda úplně jistý, zda dělá moje spoušť to samé ale vypadá to podobně
Kladivo natažené částečně > při stisku spoustě jen lehce doklepne.
https://youtube.com/shorts/nfLYcIu9qsw?si=g7hUhL7QVWWbjvgz
Nejsem si teda úplně jistý, zda dělá moje spoušť to samé ale vypadá to podobně

Kladivo natažené částečně > při stisku spoustě jen lehce doklepne.
- Klicky
Příspěvek#3381 » ned 22. pro 2024, 16:44
To co je na tom videu je "drop in trigger" a vypadá to, že nemá dotažený šrouby co ho tam drží. Hlavně jak říkáš, je divný že to začalo dělat teď...
Ty jsi to kladivo zkoumal jestli je natažený jen částečně? Mi přijde jako blbost, stejně se musí "zaseknout" ve stejný pozici, nebo vůbec... To mi spíš zní jako by třeba o něco "dřelo" při stisku spouště a tím neudeřilo zápalník dostatečnou silou...
Ty jsi to kladivo zkoumal jestli je natažený jen částečně? Mi přijde jako blbost, stejně se musí "zaseknout" ve stejný pozici, nebo vůbec... To mi spíš zní jako by třeba o něco "dřelo" při stisku spouště a tím neudeřilo zápalník dostatečnou silou...
-
- JZFireworks
Příspěvek#3382 » ned 22. pro 2024, 17:27
Zkoumal jsem spoušťák a žádný sroubky tam nemám co by se dali dotáhnout (když nepočítám anti walk piny).
Jediný co jsem zkoušel - když natahnu kladivo - zmacknu spoušť a pridrzuji kladivo(pomalu ho nechám dojet) tak se zasekne na té pozici pár milimetrů před koncem - dalším stiskem doklepne až dokonce.
Když kladivo nijak nedržím a nechám normálně klepnout(samozřejmě o prst, ne do loweru) tak se mi to nikdy nestalo že by nedojel až dokonce.
Mohlo to být souhra zima + špína + málo oleje(respektive mazal jsem to jen při instalaci, lehce)?
Jediný co jsem zkoušel - když natahnu kladivo - zmacknu spoušť a pridrzuji kladivo(pomalu ho nechám dojet) tak se zasekne na té pozici pár milimetrů před koncem - dalším stiskem doklepne až dokonce.
Když kladivo nijak nedržím a nechám normálně klepnout(samozřejmě o prst, ne do loweru) tak se mi to nikdy nestalo že by nedojel až dokonce.
Mohlo to být souhra zima + špína + málo oleje(respektive mazal jsem to jen při instalaci, lehce)?

- Klicky
Příspěvek#3383 » ned 22. pro 2024, 18:05
Jo takhle! ono ti to kladivo nedojede, ne že si úplně nelehne.
Jako mohlo by, já nevím co máš v tom loweru za bordel xD. A přiznám se, že lower jsem nikdy nerozdělával, ale na youtubu je všechno... kouknul bych na nějakej tutorial rozebrání a složení, a prozkoumal ten bicí mechanismus.
Jako mohlo by, já nevím co máš v tom loweru za bordel xD. A přiznám se, že lower jsem nikdy nerozdělával, ale na youtubu je všechno... kouknul bych na nějakej tutorial rozebrání a složení, a prozkoumal ten bicí mechanismus.
-
- JZFireworks
Příspěvek#3384 » ned 22. pro 2024, 18:23
Lower jsem rozebral, a vše vyčistil ale nerekl bych že tam bylo nějak moc bordelu. 
Kdyby tam aspoň byl bordel typu zrnka nespaleneho prachu tak bych chápal že to muže dělat závady
Každopádně zítra jdu zkusit, zda to blbne nebo ne
Podmínky stejné nebudou, nesehnal jsem venkovní střelnici

Kdyby tam aspoň byl bordel typu zrnka nespaleneho prachu tak bych chápal že to muže dělat závady

Každopádně zítra jdu zkusit, zda to blbne nebo ne

Podmínky stejné nebudou, nesehnal jsem venkovní střelnici

- Killing joke
- Killing joke
Příspěvek#3385 » pon 23. pro 2024, 08:09
Taky můžu doporučit Stag. Chtěl jsem 12,5", ale 10,5" Enhanced Duty SBR je za 24k a delší za 32k.
No u nás to tak funguje. U vás samozřejmě může být jinak.
CzechJoker píše:Jenže on nekupuje novou, ale řeší opravu stávající formou výměny, což je legální způsob opravy. Imho by neměl potřebovat nové nákupko, ale možná zaplatí za vydání nového průkazu zbraně, což by měl doložit bumážkou od prodejce (potvrzení o opravě výměnou za nové zboží). Ale měl by se k tou asi vyjádřit OSZBM.
No u nás to tak funguje. U vás samozřejmě může být jinak.
- garruscz
Příspěvek#3387 » pon 30. pro 2024, 12:03
Vždy, když jsem si kupoval zbraně, tak jsem se jako první díval na cenu. Koupit to nejlevnější, aby to střílelo, pokud možno dopředu a mělo to drážky v hlavni (napsáno s nadsázkou). Kupovat to vždy levné není vždy dobrá cesta. Když jsem se trošku finančně zmátořil, koupil jsem si kvalitní pistoli a byl jsem o level výše. Najednou vše funguje, dostavily se i výsledky. Proč to píši? Chci si koupit AR15, plynovku. A ze svých chyb jsem se poučil a dívám se na lepší kousky. Kupovat si Norinco a potom draze dodělávat ke svému obrazu fakt nechci, Fábie s 2 litrovým motorem bude pořád Fábie, jenom lepší. Doveze vás z bodu A do bodu B, ale stejně to lepší jet třeba v Audi.
Člověk by řekl, že výběr bude velký, ale……
DDM – dobrý, ale tady by slušela cenovka o -10tis níže.
BCM – taky dobrý, ale narazil jsem na tento článek: https://zbrane.habresto.cz/blog/dd-vs-bcm/
No a tam mi chybí dokončená myšlenka – jakou by si autor koupil?
Schmeisser – asi stejně jako DDM, cena nastřelená.
JP a V-AR – už jsou asi moc nad můj limit. Chtěl jsem se dostat okolo 50tis Kč.
Perun Striga – asi good puška, ale nikde jsem nenašel recenze. Vadí mi tam twist 1:9, může být problém s 69grs střelivem!?
No hlaveň tak mezi 12,5“ - 14,75“.
Uniká mi něco, co by mohlo být fakt dobrý. Třeba i z bazaru.
Člověk by řekl, že výběr bude velký, ale……
BCM – taky dobrý, ale narazil jsem na tento článek: https://zbrane.habresto.cz/blog/dd-vs-bcm/
Perun Striga – asi good puška, ale nikde jsem nenašel recenze. Vadí mi tam twist 1:9, může být problém s 69grs střelivem!?
- tom
Příspěvek#3388 » pon 30. pro 2024, 12:49
Nevím jak Striga ale std. Perun 1/9 mi s originálama SB 5.56 69 Sierrama HPBT střílel sub MOA.
Nicméně je u mě Striga s tím co nabízí jen naleštěnej std Perun. Ale pravda i ten std Perun potřeboval nejdřív trochu péče aby fungoval, a teď mi začal střílet i levnejma LOS střelama sub MOA.
Nicméně je u mě Striga s tím co nabízí jen naleštěnej std Perun. Ale pravda i ten std Perun potřeboval nejdřív trochu péče aby fungoval, a teď mi začal střílet i levnejma LOS střelama sub MOA.
- izerS18
- Mac.42
Příspěvek#3390 » pon 30. pro 2024, 16:12
garruscz píše:A ze svých chyb jsem se poučil a dívám se na lepší kousky.
Nechápu, jak můžeš napsat, že se díváš na lepší kousky, a pak nasypat Peruna s JP do jednoho pytle...
...dále, sokar se vyjádřil docela jasně = v poslední větě píše, že by nekoupil ani jednu (a celý zbytek článku je vysvětlování, že na tom vůbec nesejde, pokud nemáš extra prioritu na nějakém detailu, který je lehoučce odlišný)
A jinak, levná kvalitní puška je třeba Aero nebo i ten Stag.
DDM, BCM jsou o třídu výše, Schmeisser, ADC, Faxon, a nevím co ještě jsou o třídu níže, ale nejspíše to vůbec nepoznáš.
JP je dost speciální živočich a pokud Ti nebude vyhovovat Patrol (který je dost odlišný od všech výše zmíněných), tak to bude ranec - prostě puška na sport.
Perun je budget, ale snaží se pokrýt i zajímavé segmenty, třeba na 16" v rifle-gas jsem zvědav.
...jo a pochybuju, že budeš ochotný to krmit něčím jiným, než 55gr. takže 1:9 asi bude spíše výhoda - leda bys prohlásil 1:8 jako ultimátní kriterium.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí