SVAZARMOSAURUS

marinakus

Příspěvek#61 » stř 4. kvě 2016, 18:06

Nebyl jsem u toho. Sám jsem vyhodil i vyhodit pomohl. Když někdo nechce rozumět dobře míněné domluvě ohledně bezpečnosti, nemá na střelnici co dělat. Stejně tak, pokud si vykládá zákon podle svého. Svazarmosauři střílí většinou na svojí klubové střelnici a pak na závodech, kde se střídají o místa na bedně. ;)

Drvoštěp

Příspěvek#62 » stř 4. kvě 2016, 18:10

Já to myslel tak že jsi byl u toho, když někoho museli umravnit, né že vykopli Tebe!!!

Rough boy

Příspěvek#63 » stř 4. kvě 2016, 18:16

Teď jsem si představil, jakej má asi Svazarmosaurus postoj, když doma přivrtává poličku nebo když si štípe lístek v tramvaji. Musím tu techniku vyzkoušet.

marinakus

Příspěvek#64 » stř 4. kvě 2016, 18:16

Drvoštěp : ??? :shock:

Drvoštěp

Příspěvek#65 » stř 4. kvě 2016, 18:21

Mari píšeš: "Nebyl jsem u toho. Sám jsem vyhodil i vyhodit pomohl...." TAK BYL!!! Ne jako vyhozenec ale vyhoditel!

marinakus

Příspěvek#66 » stř 4. kvě 2016, 18:22

Jako jeden ze správců střelnice, ikdyž tuto funkci moc nevyužívám, asi jako vyhozenec ne.

jaro.63

Příspěvek#67 » stř 4. kvě 2016, 18:59

Mohli byste upřesnit od jakého věku se označuje střelec svazarmosaurus. Nemám v tom jasno, ale podle mého jsou to všichni, kteří už začali střílet hodně dávno v minulém století a na rukávu měli červenou pásku PSVB nebo LM. Ti jediní v té době měli povolení mít zbraň (samozřejmě ještě prověření myslivci) a mohli se tak dobře naučit střílet, jak v některých příspěvcích píšete.

marinakus

Příspěvek#68 » stř 4. kvě 2016, 19:03

A proč myslíš, že Drvoštěp vymyslel název "Svazarmosaurus" a ne třeba PSVBsaurus? Zkus se někde zeptat.

Drvoštěp

Příspěvek#69 » stř 4. kvě 2016, 19:13

Jaro fakt šíleně kecáš.... Střílet ve Svazarmu mohl KDOKOLI od 14 let bez zbrojáku a zadarmo. Byly to sekce sportovní střelby, střílelo se ze zbraní "Svazarmovských" ne soukromých. ZP jsi nepotřeboval ani na závody. Byla to líheň sportovních střelců. A prakticky v každé větší obci byla střelnice. Zeptej se Iloveguns! Bez potíží si za minutu vzpomene nejmíň na pět střelnic, které tenkrát fungovaly a dnes už neexistujou...

marinakus

Příspěvek#70 » stř 4. kvě 2016, 19:17

Stejně jako brokové střelnice mysliveckých sdružení. Ale to jsem mimo téma.

Drvoštěp

Příspěvek#71 » stř 4. kvě 2016, 19:23

Aniž bych nějak chtěl kritizovat soušasné poměry, konstatuji, že za totáče měla mládež možnost levně se vyblbnout nesrovnatelně větší než teď... Bezmotorové létání, parašutizmus, střelba, modelaření atd. atd.

marinakus

Příspěvek#72 » stř 4. kvě 2016, 19:28

A svazarmovská střelba třeba. :D Dotované státem a dostupné pro každého.

tuton

Příspěvek#73 » stř 4. kvě 2016, 19:46

Strelby se to moc netyka, ale nebyt svazarmosauru, uz by me asi nebavil parasutismus. To hlavne oni dokazou zorganizovat nejaky to dobrodruzny skakani na kulatacich. A kdyz o tom tak premejslim, dost z nich taky strili :-)

Pablo.gs

Příspěvek#74 » stř 4. kvě 2016, 20:02

jaro.63 píše:a na rukávu měli červenou pásku PSVB nebo LM. Ti jediní v té době měli povolení mít zbraň (samozřejmě ještě prověření myslivci) a mohli se tak dobře naučit střílet, jak v některých příspěvcích píšete.

Jen opravím historickou nepřesnost, PSVB měli žlutou pásku a zbraň nenosili. 8-) Kdyžtak mě opravte.

marinakus

Příspěvek#75 » stř 4. kvě 2016, 20:07

Pablo : Asi by měli mluvit ti, co pamatují, že? Tak proč by tě kdo opravoval? Svazarm nebyl o vlastnictví zbraně ale o sportovním střílení.

Zpět na