Novela evropske smernice o zbranich
- morho
- mbem
Příspěvek#2057 » stř 24. kvě 2017, 14:20
Odmítnout registrovat nemůžou*. V těch nejdivočejších představách by mohli s odkazem na směrnici přestávat vydávat povolení (a soud by jim to mohl v duchu zásady přímého účinku podržet), ale jinak by měli jet podle platného zákona o zbraních.
Edit: * pokud jsou v pořádku čísla a technický stav.
Edit: * pokud jsou v pořádku čísla a technický stav.
- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#2059 » stř 24. kvě 2017, 14:32
K tomu "přestávat vydávat povolení" - na povolení přece neuvádíš, jestli jdeš kupovat konverzi z fullauto na samonabíjecí, nebo nějakou loveckou samonabíječku. Prostě jen "puška samonabíjecí" z nichž některé by měly být A, některé stále B. Tím pádem mi to přijde jako nesmysl. Leda by začalo PČR vyžadovat uvést typ. Což taky není jen tak nějak vymahatelné a donutitelné. Myslím, že to co píšeš by šlo v případě nařízení, ne směrnice.
edit: Lynx byl rychlejší
edit: Lynx byl rychlejší

-
blacknocturno - Příspěvky: 557
- blacknocturno
Příspěvek#2060 » stř 24. kvě 2017, 14:34
Také bude zajímavé jak to bude s těmi zásobníky ve výše citovaném odstavci se hovoří o zbraních nikoli o zásobnících,ale předpokládám že když se bude grandfathering vztahovat na zakázané zbraně téměř hromadného ničení tak by se měl vztahovat i na kus plastu případně plechu.Navíc zásobníky nejsou nikde registrované a nedovedu si představit že by po mě někdo mohl chtít nějakou účtenku od daného zásobníku jestli jsem ho koupil před 13.6. nebo až po.S tou platností od 13.6 je to taky nějaké divné myslel jsem že směrnice není pro státy EU právně závazná je to jakýsi návod jak upravit vnitrostátní legislativu a zákony tedy alespoň naše nelze uplatňovat zpětně takže si neumím představit že v roce 2019 vyjde nový zákon o zbraních a střelivu s odkazem na to že změny jsou platné od 13.6.2017!Ale nejsem právník a klidně bych se vsadil že se nenajdou dva právníci kteří by na toto měli stejný názor.
- Lynx
Příspěvek#2062 » stř 24. kvě 2017, 14:49
Do žádosti o vydání NP lze uvést konkrétní zbraň, vč. výrobního čísla, pokud se nepletu. Takže si pěkně po nabytí účinnosti směrnice požádám o NP na konkrétní vyhlédnuté modely. A budu doufat, že mi PČR odmítne takovou zbraň zaregistrovat, přestože mi povolila ji nabýt.
-
blacknocturno - Příspěvky: 557
- blacknocturno
Příspěvek#2064 » stř 24. kvě 2017, 15:14
Vlastně i to s těmi zásobníky je to kolize s "rovností si před zákonem".Člověk který nevlastní ZP bude 30ti raný zásobník moci klidně vlastnit jelikož jsem nikde ve směrnici nečetl že by se takový zásobník zařazoval mezi nějaké zakázané doplňky nebo dokonce zbraně.Takže moje manželka která nemá ZP si takových zásobníků bude moci nakoupit třeba tunu.
- cmk
Příspěvek#2066 » stř 24. kvě 2017, 15:43
Tak znova... Nase Policie nebude mit jediny zakonny duvod nevydavat povoleni a vydavat je dle zakona bude. Jde o to, co se stane, az vstoupi v platnost novy zakon, ktery preradi tyhle zbrane do kat. A a zaroven ty zbrane budou nabyte po 12.6.2017 a zaroven jejich majitel nebude ani clenem prislusneho sportovniho klubu, ani clenem zadneho branneho klubu, ani neprojde nejakou potrebnou zkouskou ci potrebnym kurzem. (To co je psane kurzivou berte jako predpoklad praktickeho vyuziti zmeny ustavy).
Takovy clovek pak bude mit problem stejne, jako ten problem bude mit Cesky stat... Jen kvuli dementne stanovenym podminkam ve smernici.
Takovy clovek pak bude mit problem stejne, jako ten problem bude mit Cesky stat... Jen kvuli dementne stanovenym podminkam ve smernici.
- Lynx
Příspěvek#2067 » stř 24. kvě 2017, 15:55
Antony30011 píše:To hodláš PČR nějak zkoušet? Prakticky tím jdeš sám proti sobě
Policii? Ne, ta kona v mezich zakona. Ale ty, kdo ty zakony prijimaji. A proc? Protoze me zajima, jak si s tim poradi soudy. Nase, ale i pro lidska prava. Pro tu reklamu do toho urcite nejaky advokat pujde za rozumnou cenu.
- Lynx
Příspěvek#2068 » stř 24. kvě 2017, 16:04
blacknocturno píše:Vlastně i to s těmi zásobníky je to kolize s "rovností si před zákonem".Člověk který nevlastní ZP bude 30ti raný zásobník moci klidně vlastnit jelikož jsem nikde ve směrnici nečetl že by se takový zásobník zařazoval mezi nějaké zakázané doplňky nebo dokonce zbraně.Takže moje manželka která nemá ZP si takových zásobníků bude moci nakoupit třeba tunu.
Teprve jsem si uverejnene zneni vytiskl, ale videl jsem tam cosi o tom, kdo smi nabyvat. A o odebirani povoleni v pripade drzeni, ne vlastnictvi, takoveho zasobniku. Ale pockejme si.
- pedro!
Příspěvek#2069 » stř 24. kvě 2017, 16:16
gogan píše:Trošku z jiného soudku, platnost 5 let bude až pro nově vydané ZP, nebo se nám bude krátit?
Ve směrnici jsem nenašel nic, co by nařizovalo platnost ZP jen 5 let. Je tam psáno, že povolení k držení zbraně se přezkoumávají každých pět let.
Takové přezkoumání si představuji tak, že se spustí skript, který se dotáže trestního rejstříku a registru přestupků, zda držitel je stále spolehlivý a bezúhonný. No a pokud ano, tak je přezkoumáno

Nebo jsem něco přehlédl? Kde je omezena platnost ZP na pět let? Nebo Evropský zbrojní pas = Zbrojní průkaz?
- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#2070 » stř 24. kvě 2017, 16:36
Lynx píše:Antony30011 píše:To hodláš PČR nějak zkoušet? Prakticky tím jdeš sám proti sobě
Policii? Ne, ta kona v mezich zakona. Ale ty, kdo ty zakony prijimaji. A proc? Protoze me zajima, jak si s tim poradi soudy. Nase, ale i pro lidska prava. Pro tu reklamu do toho urcite nejaky advokat pujde za rozumnou cenu.
Ach so. Zajímavá myšlenka

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX