Návrh nového zákona o zbraních (září 2022)
- RedAce
Příspěvek#481 » pát 2. čer 2023, 15:30
Jen tak mimochodem k tomu padělání - současná podoba ZP/PZ je naprosto k smíchu. Pokud budu chtít udělat nějakou levárnu a nelegálně si opatřit zbraň, tak zrovna tenhle srandapapírek s fotkou protaženej laminovačkou je akce na hoďku. To je mnohem náročnější něco ochcat v té aplikaci typu Tečka.
- Carloss
Příspěvek#482 » pát 2. čer 2023, 15:40
RedAce píše:Jen tak mimochodem k tomu padělání - současná podoba ZP/PZ je naprosto k smíchu. Pokud budu chtít udělat nějakou levárnu a nelegálně si opatřit zbraň, tak zrovna tenhle srandapapírek s fotkou protaženej laminovačkou je akce na hoďku. To je mnohem náročnější něco ochcat v té aplikaci typu Tečka.
Tak ony tam ochranné prvky jsou, a poměrně standardní a jen tak na kopírce to neuděláš. Krom toho mluvím o upgrade kartičky. Appka má ten problém dostupnosti sítě, serveru a energie. Cokoli z toho může být kdykoli mimo dostupnost a jsi nahranej jak baťa s cvičkama. A obrázek do mobilu je jednodušší, než zkopírovat kartičku.
- pavelg
Příspěvek#483 » pát 2. čer 2023, 15:45
Sedmej píše:Vy tady stále píšete, že spousta lidí je pro rušení fyzických kartiček (bez možnosti volby) a podobně. Já bych tu spoustu lidí chtěl teda vidět.
Já třeba nechápu, proč se neudělá něco jako jsou peněženky od Applu nebo Googlu nebo klidně dát doklady tam (a nejen ZP a PZ). A pak není přece třeba ověřovat něco online, ale prostě to někde ukážu místo v plastovém obalu na displeji telefonu. Případně by jistě šlo udělat kontrolní aplikaci ve stylu Tečka - čTečka.
Jakože ukážu fotku kartičky nebo jiný obrázek na displeji, třeba z photoshopu?
- pavelg
Příspěvek#484 » pát 2. čer 2023, 15:48
monk píše:Lonestar píše:monk - no nevím jak u vás, ale zatím na každé střelnici, na které jsem byl, mohl NEdržitel ZP střílet pouze pod dozorem držitele ZP nebo s instruktorem...
U nas co chce človek strilet sám, musí mit zp, ale ja se ptal jakej je rozdil, kdyz nejaky pruser udělá drzitel zp nebo nedrzitel. Ja se kldine priklanim, aby to bylo nahrano v obcance,
Je to asi stejné, jako když udělá průser na silnici člověk bez řidičáku nebo s řidičákem. Pro toho přejetého je to jedno, ale tak nějak si myslím, že kdyby se řidičák přestal vyžadovat, že by těch průserů přibylo.
Nebo mají řidičáky jiný význam, než je podmínění přístupu k silniční síti pro motorová vozidla pro certifikované občany, s cílem redukce dopravních nehod?
- pavelg
- Sedmej
- Carloss
Příspěvek#487 » pát 2. čer 2023, 16:11
Ale houbelec. I obrázek dané appky se dá udělat, stáhnout a kde co. Nebo někoho necháš, aby se ti hrabal v mobilu, aby viděl, že to co vidí není obrázek?? Pořád jsou tam ty tři podmínky: Dostupnost sítě, dostupnost serveru a dostupnost energie. To jsou zásadní limity... Jedna jediná není a jsi s appkama a on-line ověřováním totálně v háji.
Naposledy upravil(a) Carloss dne pát 2. čer 2023, 16:17, celkem upraveno 1 x.
- Carloss
Příspěvek#488 » pát 2. čer 2023, 16:16
Neumím si představit, že přijdu třeba do půjčovny a na dobrý slovo mi půjčej auto. Nebo že se mi zpřístupní celá síť aut v carsharingu. Když zavedou elektronickej řidičák u nás... jak to bude v jiných státech s uznáváním? A nejen státy, ale i soukromými subjekty. Opět upozorňuju, že některé doklady, jako je OP, ŘP, pasy a další jsou upraveny a definovány mezinárodními smlouvami. Takže výkřik typu elektronický OP, elektronický ŘP vidím dobrý tak pro joudu z vesnice, kterej jak je život dlouhej nepojede dál, než do vedlejší vesnice do krámu. Ale já jezdím po světě.
- Carloss
Příspěvek#489 » pát 2. čer 2023, 16:24
Položím otázky jinak. Už všichni víme, proč by obě metody existovat měly. Nikdo zatím dosud nevyvrací to, že by také elektronické systémy měly existovat. Co s tu ale stále dokola opakuje je to, že by kartičkové systémy existovat neměly. Napíše někdo jediný smysluplný důvod, proč by měly být off-line doklady rušeny? Já nevidím jeden jediný důvod. Naopak vidím spousty důvodů, proč by existovat prostě měly a ty důvody jsem tu psal už milionkrát.
- LordSalix
Příspěvek#490 » pát 2. čer 2023, 16:37
Já jsem ani nenarazil na to, že by někdo nutně žádal rušení. Podle mě by všechno mělo být elektronické, ale současně papírové doklady (ale třeba i jízdenky apod) a zejména peníze musí vždy zůstat jako možnost. Jako argument proti mě napadají možná náklady na udržování toho papírového systému v chodu.
- Carloss
- Sedmej
Příspěvek#492 » pát 2. čer 2023, 16:50
Carloss: Tak treba takhle. Prijdu na strelnici. Pred obsluhou pustim aplikaci a zobrazim v ni doklad. Nebo ho zobrazim, obsluha bude mit kontrolni aplikaci, kterou overi platnost.
Zadna dostupnost site nebo data nejsou nutne. Ano energie ano a jeste chytry mobil.
Mimochodem jo. Kdo si mysli, ze jediny platny doklad je ten fyzicky, tak at ho nosi. To ja tu prece nikomu neberu. Ale digitalni doklady proste fungovat muzou.
Zadna dostupnost site nebo data nejsou nutne. Ano energie ano a jeste chytry mobil.
Mimochodem jo. Kdo si mysli, ze jediny platny doklad je ten fyzicky, tak at ho nosi. To ja tu prece nikomu neberu. Ale digitalni doklady proste fungovat muzou.
- Carloss
Příspěvek#493 » pát 2. čer 2023, 16:56
Nikdo mi nemá co čučet do mobilu. I obrázek aplikace se dá vyvolat z plochy. A jak ověřovat off-line? Tohle kulhá na všechny nohy co existujou. Nokdo tu neřekl, že digi doklady fungovat nemůžou... přesněji vyjmenoval momenty, kdy z logiky věci opravdu nefungují. A proto jsou fyzické doklady prostě nutné. Taky platim mobilem, bo je do pohodlné. Ale mám v kapce peněženku, v tý kartu a pár kaček jako zálohu. A nepotřebuju nějakou nadutici, co vídám. Stačí na to obyčejná solidní dolarka.
- Dominika
Příspěvek#494 » pát 2. čer 2023, 17:06
Carloss má pravdu. I u nás se také uvažuje o přeměnu střelnice na klubovou a neveřejnou jak už tu někdo psal, takže než si dělat starosti s nějakými elektronickými doklady kde není možnost si to 100% ověřit jelikož u nás také signál není tak se to raději pro veřejnost uzavře. Navíc vedení střelnice jsou chlapy kolem 60 a 70 lety a těžko si budou pořizovat ještě chytrý telefon ještě do míst kde signál není nebo je minimální a tedy jinde tel nevyužijí.
Takže je to přesně jak píše Carloss
Takže je to přesně jak píše Carloss
- Lonestar
Příspěvek#495 » pát 2. čer 2023, 17:13
Carloss - mám běžnou peněženku, nosím ji v džínách na prdeli odjakživa...
Nevím jestli je to "nadutice", ale vejde mi do ní i zbroják, i malý techničák na auto (BTW, ten odpůrci "kartiček" řeší jak?), i PZ podle aktuálního držení a nošení (dobře - více než čtyři najednou jsem ještě na střelnici nebral
)
Nevím jestli je to "nadutice", ale vejde mi do ní i zbroják, i malý techničák na auto (BTW, ten odpůrci "kartiček" řeší jak?), i PZ podle aktuálního držení a nošení (dobře - více než čtyři najednou jsem ještě na střelnici nebral
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí