Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#1186 » pát 2. kvě 2025, 19:18
Karel Kryl řekl, že politikům se nedůvěřuje - politici se kontrolují. To není o rezignaci, to je zkušenost.
Navíc vidocqcz napsal celkem přesnou charakteristiku té akce: "Nedokážu důvěřovat v dobrý úmysl politiků v případě nedokončené legislativy, když se sezve diskuze nad zkušenostmi chvilku před volbami."
Otázka Qui bono je zcela relevantní.
Navíc vidocqcz napsal celkem přesnou charakteristiku té akce: "Nedokážu důvěřovat v dobrý úmysl politiků v případě nedokončené legislativy, když se sezve diskuze nad zkušenostmi chvilku před volbami."
Otázka Qui bono je zcela relevantní.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1577
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1187 » sob 3. kvě 2025, 07:33
Karel Kryl byl věčný disident. Škoda že zemřel tak brzy.
Pamatujete zaklínadlo pro oživení bílé paní z obrazu ve filmu Bílá paní?
Věř. Ale komu věříš, měř.
Jsem zvědav, jestli tu někdo dokáže zformulovat odpověď na můj dotaz, na základě čeho věří budoucím vládám, že pro nás nevhodným způsobem nezmění prováděcí nařízení vlády.
Byl bych této legislativní oblasti více nakloněn, kdyby místo zmocňovacích ustanovení byla pravidla přímo v zákoně. Nic jiného, než zájem ministra moci si kdykoliv měnit volně pravidla dle libosti v tom totiž nevidím.
Pamatujete zaklínadlo pro oživení bílé paní z obrazu ve filmu Bílá paní?
Věř. Ale komu věříš, měř.
Jsem zvědav, jestli tu někdo dokáže zformulovat odpověď na můj dotaz, na základě čeho věří budoucím vládám, že pro nás nevhodným způsobem nezmění prováděcí nařízení vlády.
Byl bych této legislativní oblasti více nakloněn, kdyby místo zmocňovacích ustanovení byla pravidla přímo v zákoně. Nic jiného, než zájem ministra moci si kdykoliv měnit volně pravidla dle libosti v tom totiž nevidím.
- ondra009
Příspěvek#1188 » sob 3. kvě 2025, 09:15
A proto je potreba aktivne podporovat aktivity jako je strelecka priprava. Otvira to dvere k prosazovani nasich zajmu. Jeslti za 5 let prijdou opacne tendence, je lepsi mit neco v ruce a z toho ustoupit, nez si nechat rovnou zakazat vsechno.
Kryla bych nezminoval, on byl jen destruktivni.
Qui bono? Co tim vubec myslis, co tim chces rict?
> Věř. Ale komu věříš, měř.
Ty, ale neveris, jen meris.
Kryla bych nezminoval, on byl jen destruktivni.
Qui bono? Co tim vubec myslis, co tim chces rict?
> Věř. Ale komu věříš, měř.
Ty, ale neveris, jen meris.
- Erix
Příspěvek#1191 » sob 3. kvě 2025, 21:57
Klicky píše:Já se letos na ty MV kurzy musím konečně vrhnout...
Na kurzy MV bych se jim vykašlal.
Pokud by se něco semlelo, tak to stejně bude každý sám za sebe (i policie a zbytek armády se rozprchne za svými rodinami), maximálně budou nějaké skupiny "obránců". Politici se budují honosná sídla v zahraničí a daňových rájích, takže sledujte, zda jich neodlétá nějak moc.
Oni to nahoře dobře vědí, že my víme (nebo alespoň někteří), takže mají za úkol nenápadně rozvrat ZoZ pozměňovacími návrhy, takže ve výsledku to bude mnohem funkčně horší, než dnes.
To nenápadné odzbrojování, nezvládnutá migrace, zásobování a kvóty (např. produkce v zemědělství) a celkově napadání Ústav jednotlivých členských států Bruselem, je opravdu příliš. Jak se to sesype (poddolovali to fest), tak pán Bůh pomáhej. Hlavně, že je to tam samý odborník, všude byl, všechno zná, ale ve skutečnosti je utluče čepicí, kde jaký vesnický Pepík.
Petr z Braníka píše:ante píše:No to bude sakra problém získat některý další. Některý ještě pamatujou PSVB.
PSVB byli udavači. Dneska je to jinde, nikoho neudáváme, učíme se jenom střílet.
Toto je nepřesné. Někdo byl dobrý, někdo špatný. Kamarádův děda byl PSVB, chodil pomáhat při silničních kontrolách. Ano, občas to bylo pro někoho blbý -> papíry sebral. Pak na něj taky najížděli, snaha o zabití, ale myslíte že to dal k soudu, ne! Vyřídil si to z oči do očí.
P.S.: I někteří PSVB příslušníci fasovali osobní zbraně, ale byla to spíše rarita.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#1192 » ned 4. kvě 2025, 08:05
Erix píše:Pokud by se něco semlelo, tak to stejně bude každý sám za sebe (i policie a zbytek armády se rozprchne za svými rodinami), maximálně budou nějaké skupiny "obránců".
Nevěř každé píčovině, kterou šíří "odborníci" na přežití (a že jsem to slyšel 1000x). Zaprvé musíš pochopit odlišný kulturní rámec a za druhé si ověř jejich data. I v tom St. Louis, o kterém tak rádi mluví, to bylo úplně jinak a většina policistů sloužila.
V té poslední knížce od Cílka je kapitola Lenky Klicperové, která popisuje první dny války na Ukrajině, kde se nacházela a je to úplně jiný příběh. A i když je Ukrajina mentálně jiný svět, tak je nám blíž, než USA. Nebo si vzpomeň na záplavy a vlnu solidarity.
Je evidentní, že stanovené zálohy nejsou pro tebe, ať už mentálně, nebo fyzicky. Pro ty z nás, kteří složili slib SZS je to jiné. Myslím, že nikdo z nás nemá potřebu vysmívat se těm, kteří do toho nejsou, ale byli bychom asi celkem rádi, kdyby to platilo i naopak.
- Erix
Příspěvek#1193 » ned 4. kvě 2025, 08:15
Věř si čemu chceš, já vím, že za Covidu stačilo málo a byla parádní situace, kdy by stát naprosto selhal a právě by se ukázal ten "odlišný rámec".
Bylo nám již ukradeno vše co šlo, není prakticky co bránit, hrdost národa je tu tam. Nevěřím, že by složky dlouho plnily svou funkci. Proto je být samostatný alfa omega dnešní doby. Panika, strach a pocit nedostatku udělá nepřítele i s dobrého souseda,... Bohužel, SZS třeba povolají někam pomoci, ale zatím doba rodina bez zabezpečení atd, hlavně že ti co to způsobili budou mít zadek v suchu, teple a bezpečí.
Navíc, nějaký, opravdu "excelovský záznam" o prodělání kurzů opravdu zbraně před EU neochrání -> ta chce být se všemi "za dobře" a nepřítele případně umluvit k smrti. Kdyby přišli s prosíkem, že jsem kapacita v oboru motorové techniky, že potřebují pomoci, nebo že mám průkazy na řízení xyz, normálně je vykopnu se dveří a řeknu nemám, nechci, neumím a jděte si to vyžrat sami.
Kdyby jejich předci věděli, co se státem udělají, tak vůbec dřive za vlast nebojovali a nikdy by je ani nesplodili/neporodili. Hanba, jak prase -> vždycky si pustím tohle (zemřeli v ústraní, bez zájmu, byli věznění za to že chránili vlast, ...), čest hrdinům, které dnešní svět již nezná.
https://www.youtube.com/watch?v=_TSEMgkLk4k
Bylo nám již ukradeno vše co šlo, není prakticky co bránit, hrdost národa je tu tam. Nevěřím, že by složky dlouho plnily svou funkci. Proto je být samostatný alfa omega dnešní doby. Panika, strach a pocit nedostatku udělá nepřítele i s dobrého souseda,... Bohužel, SZS třeba povolají někam pomoci, ale zatím doba rodina bez zabezpečení atd, hlavně že ti co to způsobili budou mít zadek v suchu, teple a bezpečí.
Navíc, nějaký, opravdu "excelovský záznam" o prodělání kurzů opravdu zbraně před EU neochrání -> ta chce být se všemi "za dobře" a nepřítele případně umluvit k smrti. Kdyby přišli s prosíkem, že jsem kapacita v oboru motorové techniky, že potřebují pomoci, nebo že mám průkazy na řízení xyz, normálně je vykopnu se dveří a řeknu nemám, nechci, neumím a jděte si to vyžrat sami.
- Erix
Příspěvek#1195 » ned 4. kvě 2025, 08:35
Ok, beru, tímto končím. Jen nechápu, že se tolik lidí chytilo na lep a další jsou v hledáčku. Smysl to opravdu žádný nemá. Dokonce i jeden YT kanál zrušil tvorbu, protože pochopil, že vychvalovat kurzy MV nemá smysl.
Chtějí mít jen berličku poslední záchrany pro případ, že položí i státní složky, jelikož pokladna není bezedná a už skoro není kde brát. Jednou se probudíme a budeme cizím státem, který museli pro dluhy a závazky "prodat". I kdyby dávali náboje zdarma, pušky zdarma a ještě platili milion měsíčně, za mě nikdy.
Opravdu si stále tady někdo myslí, že nějaký MV "Rambo výcvik" v případě ohrožení odrazí nepřítele z východu/západu, severu či jihu?
Jo, můžete se zkusit ukecat, to Čechům vždycky šlo.
I blbý BO udělá takovou paseku, že SZS si mohou jít vycpat, ale to opravdu patří jinam.
Chtějí mít jen berličku poslední záchrany pro případ, že položí i státní složky, jelikož pokladna není bezedná a už skoro není kde brát. Jednou se probudíme a budeme cizím státem, který museli pro dluhy a závazky "prodat". I kdyby dávali náboje zdarma, pušky zdarma a ještě platili milion měsíčně, za mě nikdy.
Opravdu si stále tady někdo myslí, že nějaký MV "Rambo výcvik" v případě ohrožení odrazí nepřítele z východu/západu, severu či jihu?
I blbý BO udělá takovou paseku, že SZS si mohou jít vycpat, ale to opravdu patří jinam.
- ante
Příspěvek#1196 » ned 4. kvě 2025, 10:05
Erix píše:Kdyby jejich předci věděli, co se státem udělají, tak vůbec dřive za vlast nebojovali a nikdy by je ani nesplodili/neporodili. Hanba, jak prase -> vždycky si pustím tohle (zemřeli v ústraní, bez zájmu, byli věznění za to že chránili vlast, ...), čest hrdinům, které dnešní svět již nezná.
Kecáš, už jsem přivezl na příslušná místa docela dost prsti z RAF Duxford. Cos udělal kdy ty?
- Mac.42
Příspěvek#1197 » ned 4. kvě 2025, 11:40
Erix píše:Bylo nám již ukradeno vše co šlo, není prakticky co bránit, hrdost národa je tu tam.
Proto je být samostatný alfa omega dnešní doby.
Hrdost národa nestojí na tom, co kdo ukradl a jiný nestihl... a nebuduje se tím, že se každý stará jen sám o sebe, ale právě naopak.
Neochota sloužit ve prospěch celku je příčinou nedostatku národní hrdosti a společenské soudržnosti.
Kecy o tom, že se o mne stát nestará, tak se já budu starat jen o svůj prospěch, jsou v lepším případě idealistickým postapo blouzněním, v horším případě základnou kolaborace. Ostatně máme s tím historicky dostatek zkušenosti.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1577
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1198 » ned 4. kvě 2025, 12:38
Svoje úvahy a shrnutí současných představ k tomu přidává i Tomáš Gawron:
https://zbrojnice.com/2025/05/03/komple ... loh-statu/
https://zbrojnice.com/2025/05/03/komple ... loh-statu/
- DVII
- Erix
Příspěvek#1200 » ned 4. kvě 2025, 15:15
ante píše:Kecáš, už jsem přivezl na příslušná místa docela dost prsti z RAF Duxford. Cos udělal kdy ty?
Asi nechápu. Jinak jsem se zatím nikam aktivně necpal, ale přízeň byla o letectva, ale moc o tom nevím - nebylo to něco, čím se člověk chlubí, ale bere (bral) to jako samozřejmost.
To DVII:
Přesně, všichni se ptají, kde se to vzalo, co je příčinou, samo to nevzniklo. Ono když se pořád dojí něco, co se léta drželo a postupně se třeba průmysl přivede to kopru, tak to jde nějak samo. Škoda třeba Poldi, pokud byla na světě ocel, která by danou aplikaci zvládla, byla určitě z Poldi. Toto jsou ale opravdu OT věci, ale trochu to souvisí s motivací lidí pomoci komunitě, prostě dnes není motivace a každý se stará již sám o sebe.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí