CZ75 SP-01 Shadow Orange vs. GP K100 MK7 vs. HK P30L(LS)

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
vovec

Příspěvek#1 » čtv 22. srp 2013, 10:49

Zdravím všechny ... momentálně jsem ve fázi příprav na zkoušky na ZP, nicméně už teď přemýšlím čím si ještě před vánočními svátky udělat radost... Moje úvaha byla taková, že jako první bych pořídil nějakou kvalitní a víceméně univerzální 9mm a pak se uvidí. Částečně na mířenku, postupem času i třeba na nějaké ty drilly/LOSíky ... Navíc jsem tak trochu patriot, CZ75 se mi vždy líbily, i mi sedí na střelbu.... ale...

Jak člověk různě čte, zjišťuje, že nákup nové CZ je tak trochu loterie, avšak zasvitla naděje v údajně vcelku odladěné CZ75 SP-01 Shadow 2012 Orange... Zde bych se optal zkušenějších majitelů a střelců, zda je výrazný nedostatek absence blokace zápalníku, který CZUB nabízí např. u CZ75 SP-01 Shadow Line.

Jako další zajímavá zbraň se mi jeví vcelku pěkná plastová slovenka GP K100 u které je jednoznačným plusem cena a obecně kvalitní zpracování bez loterijních přístupů výrobce. Bohužel jsem neměl možnost si ji zatím ošahat, nicméně ergonomie i s ohledem na výměnné hřbety je prý báječná. Navíc rotační zamykání velmi masivní hlavně a slušná přesnost s údajně minimálním zpětným rázem a zdvihem... no jak to tak čtu a projíždím po webu, nemuselo by jít o špatnou volbu...

No a jako posledního adepta bych viděl HK P30L nebo LS (vlastně ani nevím zcela přesně jaký je tam rozdíl). Zbraň jsem také v ruce neměl, avšak údajně jde o kvalitní kousek, který stejně asi dříve či později v mé budoucí sbírce zakotví...

Tak a teď babo raď jak z toho ven... a to je přesně ten moment kdy bych šťastné majitele zmíněných kousků vyzval ke slovní, tedy de facto písemné, přestřelce vedoucí v ideálním případě k jasné volbě a v případě realistickém tedy alespoň ke srovnání plusů a mínusů každé z voleb. :-D

Jen pro úplnost, návrhům na zcela jinou zbraň se nebráním, nicméně glocka nechci, netřeba ho zmiňovat. Obecně nechci DAO či něco podobného.

Předem velmi děkuji za všechny odpovědi, ať už budou k věci, či nikoli... a mějte prosím trpělivost se začátečníkem...

mocima

Příspěvek#2 » čtv 22. srp 2013, 10:56

Dal jsem na rady zkusenejsich a prvni vybiral srdcem (K100 Dynamic) a nemuzu si stezovat. Stejne nezustanes u jedne. ;-)

Pete

Příspěvek#3 » čtv 22. srp 2013, 12:57

Zdravim. Ja jsem poridil CZ 75 SP-01 Shadow Orange na podzim jako moji prvni zbran po ziskani ZP. Vybiral jsem srdcem. Byl to risk, protoze je to draha pistole, ale vyslo to. Momentalne mam vystrileno cca 5.000 (z toho asi 1.500 prebijenek) a bez jedine zavady. Jsem naprosto spokojeny. Strilim mirenku (obcas), LOSiky, Drilly a LOSy. Naprosto mi vyhovuje. Jedine, k cemu se podle me moc nehodi, je noseni. Je velka, tezka a citliva ladena spoust muze ve stresu udelat peknou paseku. Az si budu porizovat pistoli na noseni, sahnu pravdepodobne po nejakem mensim plastaku (klidne i Glock, nejsem ortodoxni zastance CZ :)).

Snad jsem pomohl. Pripadne se ptej dal. Kdyz budu vedet, rad odpovim.

vovec

Příspěvek#4 » čtv 22. srp 2013, 14:54

A co kvalita u té novej orange? Bylo třeba dát někam k puškaři na poladění, nebos prostě rozbalil, namazal a šel střílet? Cenově je vyšší, ale vzhledem k uváděnému příslušenství asi ospravedlnitelná a srovnatelná s dlouhými celokovovými pistolemi ze západu. Co vůle u závěru? Měls možnost srovnání třeba na střelnici s jinými CZ75?

Ještě se možná zeptám jako trouba, jakej je vlastně zásadní rozdíl mezi Shadow a Tactical jen to vypouštění kohoutku a mířidla?

Jo a K100 Dynamic je přesně jaká verze na stránkách výrobce to nějak nevidím... Předpokládám asi pro nějakou akčnější střelbu typu LOS že?

A teď z jiného soudku, nenašel by se případně nějakej ochotník, kterej by měl GP K100, HK P30L, nebo i ten Shadow ideálně ten novější k osahání i vystřelení, střelnici samo zacvakám. Ideálně na Praze 6 (Magnum) nebo severozápad od Prahy (Vinařice, Velvary). ZP jak už jsem psal ještě nemám, ale to by neměl být zásadní problém.

Díkec.

mocima

Příspěvek#5 » čtv 22. srp 2013, 15:27

Jojo. K100 Mk 7 Dynamic. Ma svetlovod na musce, trochu jina miridla a poladenou spoust. Special to neni. Spis univerzal. Da se denne nosit, ale strelit s ni uspesne Los nebo IPSC.

Kdyz zabloudis k nam na jizni moravu, tak muzes kacenou vyzkouset az do zblbnuti. :-)

cnt

Příspěvek#6 » čtv 22. srp 2013, 16:17

vovec píše:A teď z jiného soudku, nenašel by se případně nějakej ochotník, kterej by měl GP K100, HK P30L, nebo i ten Shadow ideálně ten novější k osahání i vystřelení, střelnici samo zacvakám. Ideálně na Praze 6 (Magnum) nebo severozápad od Prahy (Vinařice, Velvary). ZP jak už jsem psal ještě nemám, ale to by neměl být zásadní problém.

Pokud by sis chtel vystrelit z GP K100 Excalibur, tak se nabizim. Kdyztak SZ.

Pete

Příspěvek#7 » čtv 22. srp 2013, 21:23

vovec píše:A co kvalita u té novej orange? Bylo třeba dát někam k puškaři na poladění, nebos prostě rozbalil, namazal a šel střílet? Cenově je vyšší, ale vzhledem k uváděnému příslušenství asi ospravedlnitelná a srovnatelná s dlouhými celokovovými pistolemi ze západu. Co vůle u závěru? Měls možnost srovnání třeba na střelnici s jinými CZ75?

Orange jsem skutečně vybalil (mazat jsem nemusel :)) a šel střílet. Návštěva puškaře nebyla vůbec nutná. Orange má v DA perfektně plynulý chod spouště v celé délce. V SA je spoušť bodová, naladěná na něco málo přes 1.4 kg.

Kvalita je podle mě vyšší než u běžných zbraní CZ. Vůle závěru jsou minimální. V porovnání s běžnou Shadow nebo s CZ 75B, kterou mají na střelnici k zapůjčení, je rozdíl znatelný na první pohled.

Jestli přijedeš do Brna, rád s tebou zajdu na střelnici a můžeme na to mrknout.

vovec

Příspěvek#8 » čtv 22. srp 2013, 21:50

Hehe tak to asi budu muset prozatím nabídku odmítnout. Brno navštěvuji cca ve frekvenci 3-5 let :D a v nejbližší době se tam nechystám, každopádně dík za informace, přesně tohle jsem chtěl od někoho slyšet. Ačkoli v rozhodování mi to prozatím příliš nepomohlo. :D Uvidím až si otestuji tu GP K100...

Btw myslíte, že kdybych požádal CZUB, že by mi na "Orange" ještě před dodáním zdarma či za drobný poplatek vymenili botky a střenky za černé? Proste koupit si poladěného "Blacka" :D

Doolittle

Příspěvek#9 » ned 1. zář 2013, 16:05

To Vovec: Jsem majitel Orange a přestože to byla moje první zbraň za slušný peníz, jak už psal Pete, nelituji vůbec. Je prostě boží :D Přesně jako Ty jsem se děsil té oranžové barvy, že to bude blbě vypadat a já nevím co. Naopak! Zbrani to dodává zvláštní šmrnc a exkluzivitu. Aspoň dle mého názoru. Je nesmysl je měnit, pokud ano, tak za střenky z Al, ale to by bylo třeba i měnit botky zásobníků, jak píšeš. Navíc to není prostě oranžová, je spíš taková zlatavo-měděná, prostě oranžovou z ní dělá název a taky foťák, který to prostě nevyfotí jak by měl. Pokud jsem netrefil barvu přesně, odkazuju na film Kalamita s Bolkem Polívkou, kdy jako začínající mašinfíra určuje barvy na prohlídce u lékaře :lol:

Jakuza87

Příspěvek#10 » pon 2. zář 2013, 18:53

Začnu tím že jsem majitel K 100 Dynamic. Spoušt je dost podobná Shadowu, a tím se z továrních nastavení řadí v mé krátké zkušeností k těm nejlepším co jsem měl v ruce (nebylo toho zas tolik, ale i Heklera jsem v ruce měl). Shadow se drží nádherně stejně jako Kachna. Jen u kachny toto svádí k volnému držení a ona se pak odvděčí závadami. To samé umí glock a další plastáky. Hlavně pokud se drží "volně", umí se kroutit. Ale zase druhá věc je váha.
Všude se dočteš že Kačena (K100) je mlsná na střelivo. No přímo v mém okolí znám mnohem mlsnějšího Heklera, jednoho Glocka (ale tam bude něco špatně s komorou), Walthera atd. Je to kus od kusu a na lisu mám zažehlovací matrici a se svojí přebíjenkou jsem nikdy problém neměl.
Jediný a jaký jsem měl problém je čištění K100. Tohle ti ta pistole oproti zbylým třem nikdy neodpustí. Není to nic hrozného. Zrovna včera jsem přijel z víkendu kdy Kachna spapala 500 ks přebíjených. V pistoli je všude vrstva oleje a prachu. Za chvíli se do toho pustím. Ale pistole jela a jela. Ale pokud bych ji odfláknul, někde něco nechal, tak pomalu ale jistě začnou zůstávat nábojnice v okénku, nedovřený závěr atd. Např první 2000 ran jsem neuměl rozebrat vytahovač nábojnic. Pak přijdou závady. Kačenka je tvor z vlhka a podle toho ji taky mažu. Více oleje znamená více zábavy.

A teď Hekleru. Za boha nevím který to je přesně typ, co s ním kolega střílí. Kvalitní a dobře zaplacené zpracování. Bude spolehlivá ale na munici, hlavně prachovou navážku, mlsnější než kačena. Drahý doplňky. A pro mně pocit jak když mám v ruce Airsoftovou pistoli.

Závěrem. Dodneška nevím jestli Čz a nebo GP. Mám doma K100, a jsem s ní spokojen. Má svoje klady a zápory a věřím že kdybych měl doma Shadowa. Ty klady, jako věčný optimista, si najdu taky.

vovec

Příspěvek#11 » úte 3. zář 2013, 00:04

Díky všem za podrobné info.

Předně musím poděkovat velmi ochotnému dobrovolníkovi, co mi na vyzkoušení svěřil do drápů odlehčenou kachnu v luxusním sportovním obalu, tedy GP X-Calibur (poladěná K100 s rámem mk7, odlehčenou hlavní i závěrem). Moc pěkná hračka, střílet bych se z ní určitě naučil. Nicméně jak píšeš, je to plast a tak první zásobník mi každou třetí patronu nevyhodil (S&B Nontoxy, IMHO 115gr.) - moc lehký úchop. Bylo mi vysvětleno, že to bude v rukách a od té doby šlapala bez jakéhokoli problému. Kope trochu jinak než CZ, nicméně nic na co bych si nezvykl. Velmi svižně se vracela i s neodborným úchopem do záměrné linie a znovunalezení cíle nebylo nijak zdlouhavé. Vcelku příjemně mě překvapila pojistka, která byla na starších typech údajně hodně nedoladěná, zde mi přišla vcelku standardní a srovnatelná s konkurencí.

Vzato kolem a kolem, trošku jsem doufal, že po odzkoušení kachnu vyřadím a situaci si ulehčím, bohužel, nestalo se tak... a přestože fanoušek plastu nejsem, jde opravdu o kvalitně působící zbraň s dobrou ergonomií... snad jen na to zaučení o chlup náročnější na úchop než CZ...

Jakuza87

Příspěvek#12 » stř 4. zář 2013, 13:05

To je přesně ten rozdíl kovový rám/ plast. Ještě doporučuji zkusit shadowa. S těma Al střenkama je to neskutečně krásná zbran a ještě k tomu se drží dost dobře. Ale zase váha a trochu víc kope. A cena oproti K100 Mk7 Dynamic kterou střílím LOS a zároveň nosím - super spoušt. Jen cena je skorem dvakrát taková.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » stř 4. zář 2013, 13:19

Hodne záleží na tělesné konstituci.
Já Shadowa (starší verzi, ne Orange) mám a běžně nosím a vzhledem k velikosti mý kancelářskou prací zocelený.... pozadí o ní ani nevim. Nezavazí mi, a váha mi taky přijde fajn, kolikrát o ní ani nevim, že mi visí u pasu (vnitřní kožený pouzdro)

jack-3d

Příspěvek#14 » stř 4. zář 2013, 13:44

Pokud ti neseděl úchop, GP ke zbrani dává 4 velikosti střenek. Mám GP X-Trim, je to vlastně K100 Dynamic s odlehčeným závěrem. Koupi X-Calibur jsem také zvažoval, ale kvůli vhodnosti na nošení jsem si vybral X-Trima.

vernerd

Příspěvek#15 » ned 26. led 2014, 19:17

Ahoj, plánuji koupit CZ SP-01 Shadow, ale ještě jsem neměl možnost si z toho vystřelit a nechce se mi dát tolik peněz jen tak naslepo. Takže jsem se chtěl zeptat jestli by se tady nenašel nějaký ochotný vlastník této zbraně, který by se mnou zašel na střelnici a umožnil si ze zbraně vystřelit, samozřejmě vše uhradím. Přes týden bývám v Brně a o víkendech buďto Brno nebo Olomouc. Takže nejlépe někdo z Brna nebo okolí Olomouce. Díky

Zpět na