Derringery - domácí tvorba.
Black Powder a vše co k tomu patří
- pavelkrab
Příspěvek#139 » sob 2. dub 2011, 19:06
jenomže já se zabývám jenom derringery a někdo to prostě nechápe , to tady už bylo probíráno několikrát, ale vše cokoliv tady prezentuju je vždy jednostranně kritizováno stylem "líbilo by se mi to, ale kdyby to a to bylo jinak" prostě někdo nechápe, že se jedná o můj nápad a výrobek , pokud se to někomu nelíbí je to jeho právo na svobodný názor a nikomu nic nenutím
- pavelkrab
Příspěvek#140 » pát 27. kvě 2011, 06:11
mám dotaz a prosbu na ty co znají-protože počítání nesnáším potřebuju "polopaticky" vysvětlit u vývrtu na jakou délku vychází jeden závit kolik drážek a jakou hloubku mají drážky mít na př. u 45ky ráže už se to tu probíralo, ale počítání mi moc nesedí, otázka druhá , je vhodný titan jako materiál na hlavně? 
- Hungry
Příspěvek#141 » pát 27. kvě 2011, 08:30
Já teda moc nerozumím otázce, neb stoupání drážek je různé, záleží na typu a ráže zbraně, délce konkrétní hlavně...
Např. má křesadlová pistole Ardesa ,45 má stoupání 1otáčku na 16palců hlavně. Kdežto pušky od Ardesy .45 měly stoupání 1:64, 1:48, 1:32...
Co se týče hloubky, tak to nemám ted jak změřit, osobně si myslím, že pro černý prach jsou hlubší drážky lepší. Takové třeba dělala Armi San Marco...
Např. má křesadlová pistole Ardesa ,45 má stoupání 1otáčku na 16palců hlavně. Kdežto pušky od Ardesy .45 měly stoupání 1:64, 1:48, 1:32...
Co se týče hloubky, tak to nemám ted jak změřit, osobně si myslím, že pro černý prach jsou hlubší drážky lepší. Takové třeba dělala Armi San Marco...
- pavelkrab
Příspěvek#142 » pát 27. kvě 2011, 11:21
a co titan jako mat .na hlavně jedná se o to , že nerezaví a pevnostně je podle mně na špici -lepší než cokoliv na nerezáky - potřebuju udělat nástroj na drážkování hl. u derr. čili krátké hl. a proto potřebuju vědět jestli stačí jeden závit na cca 10cm hlavně nebo je to moc strmý? aby se to nestrhávalo
- Hungry
Příspěvek#143 » pát 27. kvě 2011, 11:51
Nejsem metalurg, takže ti neporadím stran titanu.
Stoupání 1:4" (1otočka na 10cm) mi přijde moc. Myslím, že bohatě bude stačit 1otočka na 41cm (1:16"). Např. terčová pistole Pedersoli cal. .36 se 7 drážkami má stoupání 1:18", tj. 1 otočka na 46cm! S rostoucím calibrem pak stoupání klesá. Např. Kodiak .72 má stoupání 1:75", kdežto Kodiak cal. 50 má 1:24"
Stoupání 1:4" (1otočka na 10cm) mi přijde moc. Myslím, že bohatě bude stačit 1otočka na 41cm (1:16"). Např. terčová pistole Pedersoli cal. .36 se 7 drážkami má stoupání 1:18", tj. 1 otočka na 46cm! S rostoucím calibrem pak stoupání klesá. Např. Kodiak .72 má stoupání 1:75", kdežto Kodiak cal. 50 má 1:24"
- peggy
Příspěvek#145 » čtv 6. čer 2013, 11:35
ad pavelkrab:
Titan není taky jedné kvality, dovolím si ocitovat sám sebe:
Výše uvedený text se vztahu k našemu výběru pro chemická zařízení. Pokud vím, byly pokusy s hlavněmi z titanu, ale nikdy se zvlášť neosvědčily.
Titan není taky jedné kvality, dovolím si ocitovat sám sebe:
Titanové materiály jsou v principu děleny do tříd (grades), kterých je více než deset. Tyto třídy (grades) popisují jednak čistotu titanu, dále krystalickou strukturu a obsah legur.
Čistý titan se vyskytuje v šesterečné struktuře a je nazýván alfa-titan. Druhý krystalický stav je krychlová struktura, která není stabilní bez legur (nemůže se vyskytovat u čistého titanu), je ale mnohem pevnější. Tento stav se nazývá beta-titan.
Obecně platí, že čistý titan je nejodolnější chemicky, ale nejméně pevný mechanicky (a naopak).
K výše uvedeným skutečnostem se vztahuje i příslušné zařazení do tříd (grades):
třída kvality titanu / vlastnosti / poznámky
grade 1 / nejčistší alfa-titan, tažný, vhodný k lisování a tváření / desky výměníků
grade 2 / nejčastější kvalita, alfa-titan / běžné výrobky pro chemii, trubky, tvarovky atd
grade 3-4 // již "pružinová" kvalita
grade 5 / přechodová kvalita alfa-beta titan stabilizovaný vanadem / vyšší pevnost, ale horší chemická odolnost
grade 6-10 / slitiny dtto
grade >10 / beta-titan stabilizovaný legurami extrémní pevnost, chemicky málo odolné, nesvařitelné, extrémně drahé
(kosmické materiály)
Výše uvedený text se vztahu k našemu výběru pro chemická zařízení. Pokud vím, byly pokusy s hlavněmi z titanu, ale nikdy se zvlášť neosvědčily.
- jirkaaa87
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX