Testoval novou zbraň

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » pát 16. kvě 2014, 21:08

http://policejnidenik.cz/foto-v-ulici-s ... ongresova/

Máte někdo potuchy, za co by mohl být obviněnej z nedovolenho ozbrojování? Mě to podle fotek přijde jako Dčková zbraň... :)

attim

Příspěvek#2 » pát 16. kvě 2014, 22:10

Těžko říct, nepíšou jaká je to zbraň ani jak k ní přišel ... každopádně to bude dobrej magor :evil:

mobil-man

Příspěvek#3 » pát 16. kvě 2014, 22:28

Je tam psáno podezření, takže během prošetřování zjistí, že zbraň spadá do kategorie D a pošlou to do správního k řízení o přestupku.
Tedy v případě, že to je normální deringer, jak se zdá z fotky.

Vladas

Příspěvek#4 » úte 20. kvě 2014, 07:53

No, na úseku zbraní a střeliva to bude asi za přestupek, ale můžou mu přišít obecný ohrožení. Každopádně to je hovado a do ruky bych mu dal maximálně stříkací pistolku...

dagobert

Příspěvek#5 » úte 20. kvě 2014, 10:01

Kdyby si ten blbec zašel na střelnici, bylo by všecko v pořádku. :-/

JaroslavAD

Příspěvek#6 » úte 20. kvě 2014, 23:51

Kreten. Jak může dospělého člověka něco podobného napadnout?Kdyby si aspoň zalezl někam do lesa.

Vladas

Příspěvek#7 » stř 21. kvě 2014, 09:44

No, do lesa... to jsou rady. To je takovej problém dodržovat platný zákony? Takový případy jsou voda na mlejn odpůrců zbraní...

fixfokus

Příspěvek#8 » stř 21. kvě 2014, 11:35

Tak on problém bude v tom, že pokud jde o kat. D, mohl si myslet, že může střílet kdekoliv (pokud nebude nikoho ohrožovat, střílet na zvířata nebo ničit majetek). Možná si řek, prodává se to jako vzduchovka, můžu s tím střílet jako se vzduchovkou...

Tím ho teda nechci nijak obhajovat, mohl se v prodejně zeptat.

nico

Příspěvek#9 » stř 21. kvě 2014, 14:28

fixfokus píše:Možná si řek, prodává se to jako vzduchovka, můžu s tím střílet jako se vzduchovkou...

Vzdyt tak to taky je. Tam by nesmel strilet ani ze vzduchovky ani z zadneho jineho decka.

Vladas

Příspěvek#10 » stř 21. kvě 2014, 15:08

Ignorantia iuris non excusat

Já když jsem se rozhodl, že si pořídim první předovku (ještě jsem neměl zbroják), strávil jsem hodiny na fórech, pročítal jsem, ptal jsem se zkušenějších i na kraviny atd. Přijde mi, že tohle by mělo být normální, zbraň neni auto na vysílačku...

Zpět na