CZ P-07

kolombo

Příspěvek#181 » čtv 25. srp 2016, 20:37

A co manuály na webu ?

http://www.czub.cz/cz/produkty/pistole/compact/cz-p-07.html

Minimálně ta botka tam je.

libis

Příspěvek#182 » čtv 25. srp 2016, 20:58

na CD žádný návod není, takže můžeš být v klidu. Už jsem to měnil,je to jednoduchý. zkusím postup nafotit a dát sem fotky

Lynx

Příspěvek#183 » čtv 25. srp 2016, 21:12

kolombo: dík, já se automaticky zeptal Googlu a ten mi našel jen návod v elektronické podobě (a ten mám v papírové). Takže botka vyměněna. Jdu ještě hledat tu výměnu hřbetů, snad se zadaří.

libis: to by bylo super a myslím, že by to ocenili i další, ne jen já.

libis

Příspěvek#184 » čtv 25. srp 2016, 21:15

někde je na netu video s výměnou hřbetu. stačí vyklepnout ten malý kolík, který drží očko s bicí pružinou. pak vytáhnout pružinu a hřbet by se měl uvolnit.

Lynx

Příspěvek#185 » čtv 25. srp 2016, 21:38

Mně se ten malý kolík dařilo vyosit maximálně o cca dva milimetry, tak jsem počítal s nějakým fíglem, ale hrubá síla nakonec zvítězila. Díky za nakopnutí. Ale dostat tam zpátky ten kolík držící očko, to je pěkná rachota :)

Jezevec

Příspěvek#186 » čtv 25. srp 2016, 22:39

Na poprvé jsem se s tím taky docela pral. Dobrý je na očko trochu zatlačit a při tom vyndat čep. Při nasazování to samý.

JardaB

Příspěvek#187 » pát 26. srp 2016, 05:01

Ocko jsem oprel o stul, trosku zatlacil a cep sel vystrcit dratem od kola u P09. To same montaz.

Werewolf

Příspěvek#188 » pát 26. srp 2016, 18:37

Jde to hravě. Musí se ale na očko zespodu zatlačit. Doporučuji zatlačit o zem, pak to jde lehce. Proč pracovat s pružinami zrovna na zemi? Když se vám něco rozletí nebo rozsype na zemi, nemá to už kam spadnout! :-D

Milan100

Příspěvek#189 » pát 26. srp 2016, 19:29

Lynx
Mně se ten malý kolík dařilo vyosit maximálně o cca dva milimetry, tak jsem počítal s nějakým fíglem, ale hrubá síla nakonec zvítězila.

Kolíček je uprostřed "podtočený" je to schválně, nemůže vypadnout a nepotřebuje dodatečné zajištění. Ale díky tomu "podtočení" - zeslabení jde ven hůř, vzniká tam ostrá hrana která hůře prochází otvorem v očku, seká se to tam. Takže nakonec je v tom fígl ale těžko se to popisuje, prostě cukat a tlačit, hrubá síla tak trochu ano, přitlačit určitě, ale to nestačí, chce to se trefit.

Lynx

Příspěvek#190 » pát 26. srp 2016, 20:49

Jak to člověk jednou vidí rozdělané, už je to vše jasné.

Stanxp

Příspěvek#191 » stř 31. srp 2016, 18:08

Zdravím pánové,

celkem znatelná rýha po celé délce nábojnice na náboji v zásobníku připraveného na zavedení do komory, způsobena natažením závěru vzad. Otázkou je, zda je to vada nebo featura? Jde o to, že to zanechává dost bordelu..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Milan100

Příspěvek#192 » stř 31. srp 2016, 20:29

Stanxp, není to vada ale vlastnost. Ta plocha má být v kontaktu s náboji. Pokud bude mít zbraň hodně nastříleno tak bude plocha vyleštena do zrcadlova a zlepší se to. Tak jak je to na fotce na levém závěru. Pilin po zbrani je opravdu dost.
upraveny_IMG_1555.jpg

No, taky mám pocit že cesta náboje do komory je trochu více "kostrbatá" než u jiných zbraní, u kterých tam náboj doklouže i při brzdění závěru. Ale jak píšu ne vada, ale vlastnost.

Dalish

Příspěvek#193 » stř 31. srp 2016, 20:31

libis píše:někde je na netu video s výměnou hřbetu. stačí vyklepnout ten malý kolík, který drží očko s bicí pružinou. pak vytáhnout pružinu a hřbet by se měl uvolnit.

Já to vždycky zatlačím zátkou bicí pružiny proti stolu a vysunu čep propiskou nebo tím, co je po ruce, není to o síle.

Dalish

Příspěvek#194 » stř 31. srp 2016, 20:48

Milan100 píše:Stanxp, není to vada ale vlastnost. Ta plocha má být v kontaktu s náboji.
...
No, taky mám pocit že cesta náboje do komory je trochu více "kostrbatá" než u jiných zbraní, u kterých tam náboj doklouže i při brzdění závěru. Ale jak píšu ne vada, ale vlastnost.

Nedalo mi to a rozhodil jsem P-09 a G19. U obou je ta geometrie složitější než u CZ 75, zřejmě to souvisí s podáváním nábojů ze zásobníku a s cestou závěru vzad, kdy závěr stlačuje náboje v zásobníku dolů. Koukám, že mosaz je i na géčku, jen to před focením bylo méně patrné a pravda, oproti P-09 bylo nedávno čištěné :oops:.

20160831_213431.jpg

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#195 » čtv 1. zář 2016, 14:15

V těchle místech najdete mosaz u každé zbraně. A to odírání nábojů - sice ne v takové míře, ale můj walther PPS to dělá taky.

Zpět na