Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- Georg
Příspěvek#1219 » čtv 1. zář 2016, 14:41
hugofalfar píše:Akorát mi to zachytili loupežníci z pošty, tak mi to DPH plus výpalné zdražilo o férových cca 50 procent
Tak to já měl štěstí. Celá ta "sranda" i drobným "dýškem" pro známého, který to bral na sebe, mě stála jen 1200,-Kč.
FENDT F24 píše:Taky jsem koukal na videa, kde ty zásobníky ze zbraně doslova vyletujou, mě ale zásobník jen povyleze a to jak ten sčíslovaný tak i druhý, co jsem si v Zeleném sportu vybíral z bedny z asi 50-ti kusů. Jinak ten sčíslovaný zásobník má zvětšenou botku oproti tomu vojenskému.
Botka - nebotka, podívej se dobře na ten imbusový šroub. Mě zpočátku také trochu drhnul, protože byl delší, ale po zabroušení je vše bezproblémové

- FENDT F24
Příspěvek#1220 » čtv 1. zář 2016, 17:24
Tak už jsem na to přišel, šroubem to ale není
. Zásobník je opřený o pružinu záchytu závěru viz. foto. Dělají to oba zásobníky. Ale není to nějak hrozný, zmáčknu záchyt zásobníku, zásobník povyjede, popotáhnu rukou o pár milimetrů a jak se dostane za tu pružinu tak už jede sám a to jak s plným tak s prázdným zásobníkem.
Ještě jsem blejsknul pro porovnání oba zásobníky. Vlevo ,,policejní", vpravo vojenský
.

Ještě jsem blejsknul pro porovnání oba zásobníky. Vlevo ,,policejní", vpravo vojenský

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- davidk
Příspěvek#1221 » čtv 1. zář 2016, 20:41
Malý poznatek k FAB DEFENCE gripu. Když jsem si ho namontoval , občas jsem si při střelbě o hranu palce pravé (střílející) ruky vyhazoval ven zásobník. Při držení obouruč mi ten palec při zpětném rázu po výstřelu brnkal o vyhazovač zásobníku.
Tak jsem prohlížel ty internety a zjistil jsem, že se makarov s FAB DEFENCE gripen drží tak, že palec pravé ruky leží na kořenu palce levé ruky a ukazováček levé ruky je zaháknutý za lučík zepředu. Dost blbě se mi to přeučuje a přemýšlím že dám nazpátek umakarty + hvězdy.
Tak jsem prohlížel ty internety a zjistil jsem, že se makarov s FAB DEFENCE gripen drží tak, že palec pravé ruky leží na kořenu palce levé ruky a ukazováček levé ruky je zaháknutý za lučík zepředu. Dost blbě se mi to přeučuje a přemýšlím že dám nazpátek umakarty + hvězdy.
- pelanj
- Bruno
Příspěvek#1223 » pát 2. zář 2016, 14:14
davidk:to co teď píšu není nic přínosného k tomuto tématu.Jak popisuješ to držení co jsi viděl na netu,tak já tak při střelbě držím všechny moje pistole.(držení obouruč).Já si zase nedovedu představit jiný úchop,i když jsem to samozřejmě zkoušel.Jasně,jde o zvyk.Ten ukazovák levé ruky vepředu,dost zabraňuje strhávání při rychlé střelbě.Aspoň tedy u mě.
- MM
Příspěvek#1224 » úte 6. zář 2016, 15:46
Pokial si niekto chce spravit zasoby na milacka, za 49.00 EUR sada nahradnych dielov (rozne pruziny, zapalnik, vytahovac, tiahlo spuste, poistka ... ).
http://waffen-teile.de/epages/bd8b5356-6d23-464f-965e-8301a3c7e25e.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/bd8b5356-6d23-464f-965e-8301a3c7e25e/Products/Mak-1000
Maju aj jednotlive nahradne diely ale toto mi pride za zaujimavu cenu.
http://waffen-teile.de/epages/bd8b5356-6d23-464f-965e-8301a3c7e25e.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/bd8b5356-6d23-464f-965e-8301a3c7e25e/Products/Mak-1000
Maju aj jednotlive nahradne diely ale toto mi pride za zaujimavu cenu.
- FENDT F24
Příspěvek#1226 » sob 10. zář 2016, 08:08
Ne, je to stejný. Připadá mi, že ta pružinka má o něco větší průměr než by asi měla mít. Otázkou je, jestli to není úmysl, udělat tam takovou ,,brzdu" aby ten zásobník hned ze zbraně nevylétl. No nevím, možná si časem seženu jinou pružinku a zkusím jí vyměnit, zatím mě to nějak nevadí.
- mikymoto
- FENDT F24
Příspěvek#1228 » sob 10. zář 2016, 10:06
Je to bulharský makarov, výrobce Arsenal. Koupil jsem ho v ZS a mělo by to být snad z policejních zásob. Kromě toho lučíku a tý botky je to makarov jako každej jinej. Alespoň jsem na nic jinýho nepřišel, jo možná ještě ta pružinka ze záchytu závěru. Jinak byla to úloženka, ješte byla ve vazelíně.
- Kralycek
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX