AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha

Samonabíjecí pušky
MilanoX

Příspěvek#31 » ned 6. lis 2016, 18:45

Mě to dělají občas bulharský zásobníky. Po nabití je sklepni, aby náboje sedly dozadu. Originál ruskej zásobník co jsem si k tomu dokoupil je OK. U těch bulharskejch mám pocit, že se to používáním zlepšuje.
Podle mě ti špičky nábojů drhnou o plast.

Redd

Příspěvek#32 » ned 6. lis 2016, 19:02

Je možný, že špičky nábojů o plast drhnou, ale i tak by to mělo po výstřelu vyhodit vystřelenou nábojnici, ne? To, že by se tam pak vzpříčil další náboj podaný ze zásobníku bych pochopil, že může být tím, co říkáš. Já myslel, jestli neni třeba možný, že by měl moc silnou pružinu a cpal by tam novej náboj dřív, než se vyhodí stará nábojnice. Můj zásobník je od IMI defense.

MilanoX

Příspěvek#33 » ned 6. lis 2016, 19:38

No, pokud se ti nábojnice poškodí při nasouvání do komory, tak může mít vytahovač problémy s jejím vytažením. Zkus to pořádně sklepnout.

MilanoX

Příspěvek#34 » ned 6. lis 2016, 19:44

Moc silná pružina:kolikatiranný zásobníky máš? Kolik nábojů nabíjíš. Pokud nabiješ 5 ran do 30 zásobníku, tak by to moc tlačit nemělo.

Redd

Příspěvek#35 » ned 6. lis 2016, 20:28

Mám jeden, kterej jsem dostal se zbraní. Od IMI Defense, takovej šedivej třicetirannej. Naládoval jsem ho plnej, paradoxně jsem asi pětkrát vystřelil bez jakejchkoliv problémů, tak jak by to mělo fungovat. Pak se začaly sekat nábojnice i s nábojema. Dělo se to až do konce, dostřílel jsem ho až do prázdna, i když to trvalo. Pak jsem zkusil nabít jen deset a bylo to stejný, tak nevim. Teď přemejšlim, jestli s tim jít na reklamaci, nebo se zeptat puškaře.

marinakus

Příspěvek#36 » pon 7. lis 2016, 08:19

K AKS74U jsem měl buharské zásobníky a nebyl problém ani s jedním. Je fakt, že totálně plné jsem je asi nikdy neměl. Že tyto zbraně poškozují nábojnice při vyhazování je běžný jev, ovšem se samonabíjecí funkcí jsem žádný problém nezaznamenal.

Redd

Příspěvek#37 » pon 7. lis 2016, 10:34

A to je můj problém. Poškozený nábojnice mi nevadí, stejně přebíjet nehodlám. Se samonabíjecí funkcí problém mám, a to je to, co mi vadí. Nevím, jestli je to zásobníkem, vytahovačem nebo ještě něčím jiným.

marinakus

Příspěvek#38 » pon 7. lis 2016, 10:57

Zkusil bych ručně vytáhnout automatickou funkcí přebitý náboj a prohlédnout si ho, jestli není nějak poškozený již nabitím. Na vyhozené nábojnici už poznáš prd, kdy k deformaci došlo. Přebíjení těchto nábojů je víceméně blbost z více důvodů, takže žraní nábojnic nevadí. Osobně bych zbraň reklamoval. Chyba může být i jinde než jsi uváděl.

Redd

Příspěvek#39 » pon 7. lis 2016, 11:30

Myslíš teda, že bych do zásobníku dal jeden náboj, natahnul, aby se dostal do komory a pak ho zase vyhodil, jo? Protože automatickou funkcí se mi tam žádný náboj nedostane přes seklou nábojnici. Respektive nevím, co přesně myslíš automatickou funkcí. Reklamovat ho chci zejtra.

MilanoX

Příspěvek#40 » pon 7. lis 2016, 12:06

Jak píše Marinakus. Nabij si pár nábojů do do zásobníku, natáhni závěr a podívej se, jestli ti náboj dobře leze do komory, pak natáhni znovu a podívej se, jestli vytahovač správně vytáhne náboj z komory a jestli další dobře leze...
A zkus to několikrát vyšší rychlostí.
Pokud to budeš dělat v obýváku ostrejma, tak si hlavně nezmáčkni spoušť :-)

marinakus

Příspěvek#41 » pon 7. lis 2016, 12:19

Já myslel, že přebije alespoň občas. Přece jen ten ráz z předchozího výstřelu bude vyšší než při přebíjení ručně. Mě to připadá spíš jako nějaká chyba na přepouštěcím kanálu nebo na pístu. Ale to neber jako, že to musí být pravda.

Redd

Příspěvek#42 » pon 7. lis 2016, 22:45

Ručně to náboje vytahuje. Zejtra ho zajdu reklamovat, fakt nevim, čim to může bejt.

Igrlik

Příspěvek#43 » úte 8. lis 2016, 10:45

Pokiaľ má nábojnica okúsaný krčok, tak po výstrele nedošiel záver až po vyhadzovač a nevyrazil ju. Nábojnica zostala visieť vo vyťahovači a vracala sa spolu so záverom cez náboj v zásobníku, ten ju vychýlil tlakom pružiny a sekla sa o zadok hlavne/komory spolu s povytiahnutým nábojom. Takže zrejme slabý impulz plynov viď marinakus pon 7. lis 2016, 12:19

marinakus

Příspěvek#44 » úte 8. lis 2016, 10:53

Tak nějak to vidím taky. Ale může se třeba i blbě odemykat závěr. To je těžké říct takto na dálku.

Redd

Příspěvek#45 » úte 8. lis 2016, 16:02

Už jsem to reklamoval. Teď uvidím, co s tím Zelenej sport udělá.

Zpět na