Důvod žádosti o povolení k nabytí vlastnictví zbraně kat. B

DesertEagle

Příspěvek#46 » ned 25. říj 2020, 18:23

.. když budu mít více nákupek, tak platbu můžu poslat najednou ?

Lynx

Příspěvek#47 » ned 25. říj 2020, 18:31

Počítám, že tam bude variabilní symbol, aby dokázali identifikovat platbu, resp. odesílatele. Takže asi ne. Ale třeba mě někdo opraví.

Caroprd111

Příspěvek#48 » ned 25. říj 2020, 18:32

Nechte to na nich, to je jejich starost, jak si vyřeší identifikaci. Vám přijdou údaje jak a co zaplatit. Co chtít víc? Příkaz z banky je otázka 20 vteřin na mobilu a zadarmo.

Lynx

Příspěvek#49 » ned 25. říj 2020, 18:44

Ale co je v těch platebních údajích? O to jde. Pokud je tam variabilní symbol platby, pak víc plateb najednou nepůjde. Jestli tam VS nebude, asi víc plateb najednou jde. Ale osobně si neumím představit, že by nějaká organizace poslala platební údaje bez VS.

Caroprd111

Příspěvek#50 » ned 25. říj 2020, 18:58

Jistě že je tam VS, ale můžou klidně udat jeden VŠ pro všechny žádosti.

vgj

Příspěvek#51 » pon 26. říj 2020, 07:01

Specificky byl 119, variabilní RČ bez lomítek.

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#52 » pon 26. říj 2020, 10:23

Já jsem si u první žádosti nechal poslat číslo účtu, abych měl jistotu že je to správné a u druhé jsem už zaplatil rovnou, s VS jako RČ a k žádosti připojil ještě PDF s údaji o zaslané platbě. Pak už mi přišlo rozhodnutí rovnou.

Lynx

Příspěvek#53 » pon 26. říj 2020, 10:42

Takže počítám, že by neměl být problém udělat jednu platbu za všechna nákupka.

vgj

Příspěvek#54 » pon 26. říj 2020, 11:15

Lynx: Ano dával jsem jednu souhrnnou platbu za všechna nákupka.

S0far

Příspěvek#55 » pát 30. říj 2020, 18:59

OSZBM Děčín - v úterý odeslán doporučeně šedivák+PZ kvůli prodeji a rovnou i mnou podepsaná žádost o nákupko s kolkem. Dneska (pátek), volala paní policistka, že mi posílá NP emailem.

Jen pro zajímavost, jako důvod žádosti jsem měl ochranu života zdraví nebo majetku. Přišlo NP kde jsem neměl uvedeno nošení, ale jen nákup a držení. Tak jsem psal mail zpět, že jsem měl zažádáno i o nošení. Přišla mi odpověď, že to neni potřeba uvádět, že se skupinou E můžu nosit i když to nemám výslovně napsaný v povolení a že žádný problém nevznikne. Email jsem si raději uložil :lol:

Caroprd111

Příspěvek#56 » sob 31. říj 2020, 20:43

To je zajímavé. Někteří se zbytečně bojí nosit, i když mají v rozhodnutí povolení nosit, ale zažádáno pouze z důvodu sport a vy se naopak nebojíte, i když povolením nosit nedisponujete.

marinakus

Příspěvek#57 » sob 31. říj 2020, 20:52

Caroprd : Ale tak to prostě je. Proto už se nevyznačuje povolení nosit zbraň kat. B do ZP. Opravňuje k tomu automaticky skupina ZP.

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » sob 31. říj 2020, 21:43

Když půjde do tuhého tak bude všechny zajímat co je napsáno na povolení od PČR.
A když tam bude jen vlastnit a držet, co se stane?

Osobně bych žádal nápravu, tedy aby i to nošení v tom povolení bylo.

Caroprd111

Příspěvek#59 » sob 31. říj 2020, 22:05

Marinakus: Já neříkám, že ne. Jen je tady hromada lidí, kteří tvrdí, že se zbraň, nabytá na základě povolení z důvodu sport, nesmí nosit na obranu. Nicméně, že bych si nechal líbit špatné rozhodnutí a neodvolal se proti němu mi přijde jako druhý extrém.

mbem

Příspěvek#60 » pon 2. lis 2020, 09:36

§ 12 (1) Zbraň kategorie B lze nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit jen na základě povolení, pokud tento zákon nestanoví jinak.

§ 28
(4) Držitel zbrojního průkazu skupiny E je oprávněn
a) nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C,

Pokud bylo žádáno i nošení, avšak povoleno bylo jen nabytí a držení, byl by to pro mě důvod k podání odvolání.

Zpět na