Springfield Hellcat

Glock a spol.

Honzajan

Příspěvek#466 » čtv 23. pro 2021, 10:22

Neni pravda. Hellcat ma opravdu problem, ze staci celkem malo dat prst jinak na spoust nez bylo zamysleno a pojistka nepovoli. Pojistka kvuli blbe geometrii potrebuje mirne odtlacit spoust od ramu,aby byla zmaknuta, takze jestlize prvni nezmacknes pojistku a az pak spoust, mas problem. Kontaktni misto pojistky s ramem ma spatny uhel-spraveno mirnou upravou uhlu a pojistka je pak zmacknutelna i pri tlaku na spoust.
Tohle jsem nikdy s g43 nemusel resit.

Rottwik

Příspěvek#467 » sob 25. pro 2021, 14:27

Nechápu,co považujete za problém, ta pojistka tam je snad z toho důvodu, aby bez jejího zmáčknutí nešla stisknout spoušť, nebo se pletu? Faktem je, že vzhledem k velikosti zbraně, potažmo malým prostorem, mezi lučíkem a spouští, mohou mít střelci se silnějšími prsty problém s namáčknutím jazýčku pojistky.

LordSalix

Příspěvek#468 » sob 25. pro 2021, 16:50

Problém je v tom, že u této geometrie nejde domáčknou spoušť, pokud jazýček není stisknut jako první. To znamená, že pokud stisk je nejprve trošku mimo jazýček, spoušť jde kousek dozadu, zarazí se o rám a pak teprve prst dolehne plně na jazýček a stikne ho, tak už je pozdě a spoušť se zasekne. Čili potenciální obránce je v situaci, že tiskne spoušť včetně pojistky a ono to nestřílí.

Úplně stejný problém jsem měl u P10s a v obou případech stačilo to trošku líznou pilníkem. Určitě bude enormně záležet na prstu každého soudruha, ale u glocka se mi to nepovedlo ani cíleně nasimulovat. Mimochodem podle US fór má druhá verze spouště už toto opraveno, ale v ruce jsem ji neměl.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#469 » sob 25. pro 2021, 16:59

Vyřešil jsem to spouští Apex Tactical.;-)

Renegade

Příspěvek#470 » sob 25. pro 2021, 17:42

Tady někdo popisuje, že s Apexem měl tento problém ještě výraznější a také musel pojistný jazýček upravovat: https://kzfive.info/lost/32-h11-alias-h ... p3d6I.html

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#471 » sob 25. pro 2021, 18:54

Já ho neměl.:-D Vyměnil jsem a šlape to jak má. A nikde jsem nedohledal u Apexu tentýž problém, jako má sériová spoušť, krom zmiňovaného videa, kde to ale není doloženo samotným videem, ale jde o pouhé tvrzení.

audis

Příspěvek#472 » sob 25. pro 2021, 20:47

Lordsalix :
Jestli tvůj technický popis jak ti to chodí chápu správně, připadá mi, že si stěžuješ na správnou funkci této pojistky. Tj na to, jak to má fungovat, když to je správně vyrobené.
u mé xd-s když jazýček nedomacknu nevystrelim (teď nevím jak moc a jestli s jalovym propadem nebo ne, neni důležité).
tzn pokud mám pravdu, ti co spoušť poladili nebo vyměnili a chodí jim to benevolentneji, již jim pojistka spoustě nechodí jak výrobce zamýšlel. Ve světle situace nutné obrany (rvačka, tahání pistole zpoza oblečení, prostě ne tak na pohodu jako na soutěži) , mi laděná pojistka připadá nebezpečné pro sebe nebo okolí. Zvažte to ještě na nošení.

JirkaCV

Příspěvek#473 » sob 25. pro 2021, 21:04

Není to spíš tak, že pokud na spoušť přitlačím nejdřív z boku, tak už jazýček pojistky nejsem schopný domáčknout? Prostě se ty dvě věci nějak navzájem šprajcnou.

Je to vidět na odkazu na video od Eagga (čtv 23. pro 2021, 09:24). Je to opravdu "chtěná" funkce pojistky?

LordSalix

Příspěvek#474 » sob 25. pro 2021, 21:14

Při nedomáčknutí jazýčku samozřejmě k výstřelu dojít nesmí.

Ale představ si, že když tlak na spoušť není dokonale nejprve na jazýček (při sebeobraně nic divného), ale trošku ze šikma nejprve na spoušť a až pak prst plně dolehne na jazýček, tak pak už nejde stiknout ani silným tlakem na jazyček, prostě se spoušť blokne. Jednoduchá simulace - zmáčkneme spoušt mimo jazýček ty tři milimetry dozadu až se zastaví o rám - a pak až přidáme tlak už krásně na jazýček (klidně druhým ukazováčkem). U glocka se to normálně promáčkne dál, u P-10 a Hellcatu už je pozdě a je nutné spoušť úplně pustit a zmáčknout znovu (a nebo to brutálně prolomit silným tlakem). Čili pokud není jazýček stisknut dokonale JAKO PRVNÍ, ale celá spoušť se vzadu zarazí dříve, tak potom už nejde vystřelit ani když se jazýček následně krásně domáčkne.

Já mám dlouhé prsty, při rychlém stresovém spouštění mi výchází jazýček krásně mezi články a tohle by se mi fakt mohlo stát. To ladědní tedy spočívá v lehkém zakulacení spodní hrany jazýčku v místě, kde se opírá o rám. Při zmáčknutí spouště bez pojistky se stále s velkou rezervou zasekne o rám, ale když následně zmáčkneme i pojistku, tak už to jde promáčknout. Chová se to pak stejně, jako tovární glock. A u novějších modelů už to tak má i Hellcat.

Přidávám obrázek - nahoře je stará spoušť. Pojistka u těla má v podstatě pravý úhel a proto pokud nejprve dolehne (protože spoušť se posunula první), tak už celou soustavu blokne.

Dole je nová spoušť a je vidět, že úhel byl upraven. Nyní i když je spoušť posunutá první a pojistka dolehne k rámu, tak díky mírnějšímu úhlu je pořád možné tlakem na pojistku sklouznout po rámu a vystřelit.

Ale bez tlaku na pojistku to samozřejmě nevystřelí ani v jednom případě.

H11 old.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vasin

Příspěvek#475 » sob 25. pro 2021, 21:29

Úplně ze začátku jsem s tím měl problém a mockrát jsem musel "premačkávat", ale po 5 + tisících picnutí, se mi to za poslední půl rok nestalo ani jednou.

audis

Příspěvek#476 » sob 25. pro 2021, 21:43

LordSalix píše:Jednoduchá simulace - zmáčkneme spoušt mimo jazýček ty tři milimetry dozadu až se zastaví o rám - a pak až přidáme tlak už krásně na jazýček (klidně druhým ukazováčkem). U glocka se to normálně promáčkne dál, u P-10 a Hellcatu už je pozdě a je nutné spoušť úplně pustit a zmáčknout znovu (a nebo to brutálně prolomit silným tlakem). Čili pokud není jazýček stisknut dokonale JAKO PRVNÍ, ale celá spoušť se vzadu zarazí dříve, tak potom už nejde vystřelit ani když se jazýček následně krásně domáčkne.

]

Podle mě tato simulace tvoří nesprávný úchop zbraně čemuž zbraň brání správně ve výstřelu. Ve světle obranné zbraně vyšší důležitost než zbraň na sport a tak. . Když to poladite, tak pojistku spoustě nemáte nebo jen poloviční než výrobce zamyslel. Myslete na to. Resp chovejte se k tomu jako by tam poj. Spoustě třeba nebyla.
můžeme si popisovat jak moc namáčknutí je nefunkční a neergonomicke, ale to nedáme (já nedám) přes net.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#477 » sob 25. pro 2021, 22:03

To Audis: Viděl jsi nějaké videa, popřípadě držel jsi Hellcat s tovární spouští v ruce, abys to mohl komentovat? Protože to co k tomu sem dáváš je totálně mimo.
Tady je video i s jinými výrobky HS, tak snad už to bude jasné o co šlo. https://www.youtube.com/watch?v=Oib_zPK ... eDefenseCo

risa2000

Příspěvek#478 » sob 25. pro 2021, 22:16

Já Hellcat mám a jsem schopen tento "problém" nasimulovat, ale přijde mi, že to je z podobného ranku, jako nesmím si přidržovat záchyt závěru. Prostě se tu zbraň musím naučit držet tak, aby fungovala správně. Mám zatím vystříleno pár set a nestalo se mi to ani jednou. Navíc, abych to nasimuloval, musím stisknout nejdřív spoušť a až pak pojistku, což vyžaduje tlak na spoušť pod dost velkým úhlem. Kdo to i s tímhle spouštěním dá na cíl je borec, ale asi bych to nedoporučoval jako správnou techniku.

Honzajan

Příspěvek#479 » sob 25. pro 2021, 22:17

Nebylo by krasne, kdyby diskutovali jen ti, co tu zbran maji nebo aspon vi o cem je rec? ;)
Jinak to neni chyba strelce, ale fabriky.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#480 » sob 25. pro 2021, 22:19

risa2000 píše:Já Hellcat mám a jsem schopen tento "problém" nasimulovat, ale přijde mi, že to je z podobného ranku, jako nesmím si přidržovat záchyt závěru. Prostě se tu zbraň musím naučit držet tak, aby fungovala správně. Mám zatím vystříleno pár set a nestalo se mi to ani jednou. Navíc, abych to nasimuloval, musím stisknout nejdřív spoušť a až pak pojistku, což vyžaduje tlak na spoušť pod dost velkým úhlem. Kdo to i s tímhle spouštěním dá na cíl je borec, ale asi bych to nedoporučoval jako správnou techniku.

No když se budeš válet na zemi pod 120ti kilovým chasníkem, co do tebe sype kudlu, rád mu to pustíš do pupku i s blbým úchopem.

Zpět na