Opakovaná špatná zkušenost při střelbě z glocka 17 a 19

Glock a spol.
Vojta

Příspěvek#76 » pon 4. bře 2013, 19:23

Opravdu pěkné video, které vystihuje tuto problematiku. Nicméně je to jeden z důkazů, který mluví pro nespolehlivost gloků. Rozhodně neočekávám od samonabíjecí pistole, že přebije zavěšená na niti, nicméně předpokládám, že přebije když jí držím v ruce.

Georg

Příspěvek#77 » pon 4. bře 2013, 22:32

To video se mi taky líbilo, neboť dle mého bylo točeno na velmi dobré úrovni. Nechci tady nějak rozpoutávat nějaké to "flame" nebo něco podobného, ale jestli se tak dobře za ty roky koukám kolem sebe, tak takovéto problémy se střelbou mají v drtivé převaze zbraně s přímoběžnými úderníky. Zbraním s klasickými kohouty se takovéto závady víceméně vyhýbají. Ale je to jen můj názor, který zastávám po dlouhodobém pozorování různých uživatelů při střeleckých soutěžích, uživatelských zkušenostech různých střelců a pozorováním různých videí. V žádném případě však netvrdím, že by zbraně s přímoběžným úderníkem byly nějak špatné (pročpak asi např. Glock vyhrál několik tendrů na výběr služební zbraně a je tak oblíben, že ? :D ), ale já osobně jsem si oblíbil pistole s venkovním kohoutem.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#78 » pon 4. bře 2013, 23:28

Především je to problém uživatelů. Nezpevněný nízký úchop nemá při střelbě ze služební pistole místo :twisted: . Na tom se asi shodneme. Chápu to, pokud je někdo po úrazu ruky, nebo má jiný zdravotní problém. Pokud k této skupině nepatříte, mám pro vás špatnou a dobrou zprávu. 1) Děláte to blbě :D. 2) Správný úchop se dá naučit ;).
Obrázek
PS: Napadá mě ještě jedna teoretická možnost, kdy by neschopnost pistole přebíjet při nezpevněném úchopu mohla vadit. Opětování palby po zranění v boji.

Nethall

Příspěvek#79 » pon 4. bře 2013, 23:49

Až roztaje sníh, tak se vám to pokusim natočit na kameru. Už jsem to tu psal s G17 gen. 2. jsem držel glocka, že mi málem při výstřelech dal do zubů a na pokus s asi dvaceti náboji ani jeden případ selhání, nebo nepřebití, nebo nenatažení,nebo nevystřelení, nebo co ještě. Pokus jsem opakoval s CZ 27 a tam se mi povedlo dvakrát skřípnout náboj. Tak mi to připadá nejak podezřelé. :cry:

Urdo von Fuj

Příspěvek#80 » úte 5. bře 2013, 07:44

Vojta píše:... Nicméně je to jeden z důkazů, který mluví pro nespolehlivost gloků. Rozhodně neočekávám od samonabíjecí pistole, že přebije zavěšená na niti, nicméně předpokládám, že přebije když jí držím v ruce.

no spíš je to důkaz o nepochopení problému. Jenžto fyziku neočůráš, je možná načase naučit se střílet, pak dávat dobrozdání

MichalF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#81 » úte 5. bře 2013, 14:39

Zbrojak mam teprve chvili, strilim CZ85 a Glock, za posledni 2 mesice nastrileno z Glocka 600ks prebijenek od Limitu a ani jedna jedina zavada. Strileno z 3. a 4.gen Glocku 17, Glock 19 gen.4 ... zadnej problem.

Vojta

Příspěvek#82 » úte 5. bře 2013, 19:04

Rozhodně jsem střelecký zelenáč a můj úchop není bez vady. Ale tenhle problém jsem měl zatím pouze s glokem. Můj úchop nebude ten jediný kámen úrazu. Samozřejmě nemůžu v žádném případě tvrdit, že je to problém všech gloků. Kdo tvrdí, že je to chyba střelce a ne zbraně tak podle mého názoru obhajuje nespolehlivou zbraň. Pokud dojde k výstřelu ze samonabíjecí pistole při atmosférickém tlaku a zbraň je v naprostém pořádku a náboj je dostatečně výkonný, aby přetáhl závěr do zadní polohy, pak očekávám, že se další náboj nabije bez potíží.

flame

Příspěvek#83 » úte 5. bře 2013, 21:50

Me to docela zmenilo pohled na gloka jelikoz, kdyz nosim, tak nosim g26.Problem jsem stim dosud nemel.Ale jak rika pri noseni zbrane na obranu to musi strilet, za vsech okolnosti, treba budu mit zlamany ruce a budu muset jeste strilet levou rukou.Takze docela uvazuju, ze si koupim celokovovou nebo vetsi razi 40sw /45acp, ale jeste nejdriv vyzkousim +p naboje.

Urdo von Fuj

Příspěvek#84 » stř 6. bře 2013, 07:37

Vojta píše:... Kdo tvrdí, že je to chyba střelce a ne zbraně tak podle mého názoru obhajuje nespolehlivou zbraň.

Podívejte, to že jste levý a nedaří se vám, můžete samozřejmě zabalit do snůšky keců o tom, co by měla a jak by se měla která zbraň chovat. To že jste se upnul na to, že Glock je šmejd, je sice Váš názor na který máte plnné právo, ale nic nemění na faktu, že chyba bývá straně střelce.

Již před bambilionem stránek jsem Vám poskytl radu, že bez instruktora problém přetrvá, jen si ho přenesete na pistole, které, do jisté míry, můžou kompenzovat střelcovu nepřipravenost.

V mém okolí se vyskytuje velice mnoho střelců s Géčkem převážně 3. a 4. generace, se zkušeností, která lze jenom závidět. NIKDO není natolik pitomý, aby skříplou hilznu - která lze nasimulovat velice snadno - prohlašoval za výrobní vadu zbraně, či závady na náboji.

Pokud se Vám toto děje pravidelně s Glockem, vyhýbejte se obloukem polymerovým pistolím s výrazně tupým úhlem pažbičky a hlavně. Třeba Steyr, a nebo začněte třeba zbírat známky.

Joe

Příspěvek#85 » stř 6. bře 2013, 10:04

Flame: G26 mám na nošení i LOS a střílí spolehlivě za všech okolností. I levou.
Nic proti větším rážím a nic proti železu, ale G26 je lehká, malá a Luger zase levný na trénink. Nejdůležitější je mít natrénováno a pak taky mít to u sebe 8-)

Vojta

Příspěvek#86 » čtv 7. bře 2013, 17:51

Dobrá, však já jsem předpokládal, že se tu ozve nějaký ten zarputilý proglokář. Mistře Urdo, každý máme samozřejmě právo na svůj názor a pokud ten váš názor viní z nespolehlivosti zbraně čistě střelce pak vám přeji hodně štěstí, protože se může stát, že ho budete potřebovat, až se vám kousne stříkačka ;)

kuba

Příspěvek#87 » čtv 7. bře 2013, 18:03

přesně je to zbraň nahovno, všem těm milionum uživatelům z řad civilů i lidí ve výkonu služby bych je nechal vzít protože je to nespolehlivý!

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#88 » čtv 7. bře 2013, 19:13

Vojto, já sem po designové stránce naprostý odpůrce Glocků, ale tvrdit o nich, že jsou to krámy.... Střílel jsem z několika kousků 17 i 19-tek, 9x19 i .45 ACP. Ne opravdu mne nazaujaly (přijdou mi extrémně ošklivý), ale rozhodně bych o nich nikdy neřekl, že jsou nespolehlivé. Je to pracovní pistole a spousta zelenáčů s ní napoprvé nastřílí líp než s celoocelovkama. A můžu ti slíbit, že "levejma" rukama s "vhodnou" kombinací střeliva jde zaseknout každej kvér.

Urdo von Fuj

Příspěvek#89 » pát 8. bře 2013, 07:06

No, Vojto - Glocka mám chvilku a popravdě, moc se mi nelíbí. Kupoval jsem ho spíš jako kompromis. Před tím jsem leta měl Steyra ještě v M9. Tou zbraní by sis pravděpodobně ani nevystřelil. Jen bys každou chvilku odstraňoval zádržku. Což je mimochodem to, co mě potkalo, jenžto byla moje první zbraň. Mohl jsem se "zvencnout" jak to zlobilo. Co je ale důležitý, ve správný okamžik přišel někdo, kdo mi ukázal kde že je chyba a hlavně proč ta chyba vzniká - a fakt nebyla v pistoli. Po drillu a přeučení pak chodila jako hodinky a jednak jsem se docela fofrem zbavil strhávání.

Samozřejmě, jako takový konstrukční skvost bych viděl 1911 nebo Waltera P38/P1, ale na obranu do města .... radši krumpáč od Glocka

Joe

Příspěvek#90 » pát 8. bře 2013, 11:15

McFly píše:Vojto, já sem po designové stránce naprostý odpůrce Glocků, ale tvrdit o nich, že jsou to krámy.... Střílel jsem z několika kousků 17 i 19-tek, 9x19 i .45 ACP. Ne opravdu mne nazaujaly (přijdou mi extrémně ošklivý), ale rozhodně bych o nich nikdy neřekl, že jsou nespolehlivé. Je to pracovní pistole a spousta zelenáčů s ní napoprvé nastřílí líp než s celoocelovkama. A můžu ti slíbit, že "levejma" rukama s "vhodnou" kombinací střeliva jde zaseknout každej kvér.

Jen jestli nezaměňuješ pojmy "design" a "vzhled" ;)

Zpět na