Čištění nábojnic - vibrační pračka aj. způsoby
- mdkill
Příspěvek#77 » stř 8. kvě 2013, 21:01
To bohužel nikoliv. Ultravučka musi mit co nejřidší přenosové médium a to nejlépe destilovanou vodu. Nerezová vana se ultrazvukem zahřívá a samotný vzduch ji neuchladí. Zkoušel jsem dát plastovou nádobku od kinofilmu s jemným pískem do vody a pračku zapnout, ale ultrazvukové vlny rozpohybovaly pouze pár zrnek po obvohu nádobky a s 1ks nábojnice uprostřed vůbec nepohnuly.
Písek je příliš těžký na to, aby jím prošlo vlnění natož aby se něco posunulo....
Písek je příliš těžký na to, aby jím prošlo vlnění natož aby se něco posunulo....
- tempest
Příspěvek#79 » čtv 9. kvě 2013, 05:46
Pánové, já jsem nebyl spokojený s mokrou cestou (kanystřík od Jupí sirupu, prášek na prádlo, citronovka, trochu sody), tak jsem jí zkusil jaksi zkombinovat se suchou - sebral jsem dceři z pískoviště drobné kamínky a přihodil k tomu. Výsledek z vnějšku je hezkej, ovšem má to dvě velké nevýhody. První z nich je separace, kterou zatím mám systémem "vyjmu hilznu, opláchnu hilznu, ofouknu hilznu, hodím hilznu sušit", což je zdlouhavý, snad se mi povede zbastlit vhodný síto.
A ta druhá větší, která mne vede k mé otázce, že uvnitř to čištění není tak uplně dokonalý - u některých zůstávají na dně takové "prstýnky", u některých je to ještě horší. Včera jsem dobře půl várky vrátil zpět do pracího procesu. Naštěstí už jsem čtyřletou dceru naučil třídit, tak na to nejsem sám.
Takže má otázka zní: Jak precizní musí být to čištění vnitřního prostoru? Jen aby nebyla zasekaná zátravka? Anebo do lesku nové mosazi? Jaká je tolerance?
A ta druhá větší, která mne vede k mé otázce, že uvnitř to čištění není tak uplně dokonalý - u některých zůstávají na dně takové "prstýnky", u některých je to ještě horší. Včera jsem dobře půl várky vrátil zpět do pracího procesu. Naštěstí už jsem čtyřletou dceru naučil třídit, tak na to nejsem sám.
Takže má otázka zní: Jak precizní musí být to čištění vnitřního prostoru? Jen aby nebyla zasekaná zátravka? Anebo do lesku nové mosazi? Jaká je tolerance?
- fíša
- tempest
- McFly
- Dancek
Příspěvek#84 » čtv 18. črc 2013, 20:12
Alangorax píše:tipnul bych si příliš mnoho kyseliny - spálil jsi je
Jinak sice peru v tělískách, ale jednou jsem to zkusil v kyselině citrónové a Jaru a asi se mi stalo totéž, na některých nábojnicích jsou růžové fleky. Znamená to, že se nějak změnily jejich mechanické vlastnosti, budou méně pevné nebo se budou trhat nebo … Má to někdo vyzkoušené ?
- peggy
Příspěvek#85 » pát 19. črc 2013, 06:06
Co mám zkušenost, tak to nedělá nic, je to jen jakoby "napálené", skvrny jsou na povrchu a někdy zmizí samy nebo jdou po čase otřít mastným hadrem. Často mi zmizí už během manipulace při přebíjení. Podle mého názoru čistě kosmetická vada. Skvrnám by měl zabránit oplach po praní v roztoku sody.
- jiricak
Příspěvek#86 » čtv 29. srp 2013, 13:44
Tak jsem si taky koupil ultrazvukovou čističku obsah vaničky je 1.3litru.Při čištění jsem k jaru přidal i malého panáka octa jak o dělá Lachtan a byl jsem teda nadmíru spokojenej.Hilzna i zátravka čistá a co jsem koukal i krásně lesklá. Tu lesklost přičítám octu,když jsem to zkoušel bez něj, hilzna tak lesklá nebyla. Takže spokojenost 

- tomas fuk
Příspěvek#87 » pon 30. zář 2013, 17:21
Zdravim. Procital jsem tohle tema na cisteni nabojnic. Ja se chystam, koupit GP P45, tak me asi nemine koupe nejakeho prebijeciho lisu a pracky na nabojnice. Procitam vic portalu o zbranich. V jednom jsem narazil na podomacky vyrobenou vibracni pracku z vybracni brusky. Jako napad to neni spatne a hlavne je to levne. Jedina nevyhoda je hluk, takze do panelaku zcela nevhodne. Jako cistici medium pouzival ryzi a chvalil ji, ze ma velice dobre cistici ucinky.
Ale chtel bych hlavne napsat a zeptat se vas, co uz vibracni cistickou cistite, jestli jste nezkousely pouzit jako cistici medium akvaristicky sterk??? Zrnitost si clovek muze vybrat z mnoha rozmeru a i material, z ktereho je sterk vyroben. Me by se treba zamlouval tenhle. http://www.levnaakvaristika.cz/marty-pi ... -5-kg/4789
Ale chtel bych hlavne napsat a zeptat se vas, co uz vibracni cistickou cistite, jestli jste nezkousely pouzit jako cistici medium akvaristicky sterk??? Zrnitost si clovek muze vybrat z mnoha rozmeru a i material, z ktereho je sterk vyroben. Me by se treba zamlouval tenhle. http://www.levnaakvaristika.cz/marty-pi ... -5-kg/4789
- vovec
Příspěvek#88 » pon 30. zář 2013, 17:29
Osobně nepřebíjím, ale vidím zásadní problém v tvrdosti křemičitého písku vs. tvrdosti mosazi ... Asi bys to měl pěkně vyleštěné, ale postupně by se ti ztenčily o moc, ale neber mě moc vážně, je to jen selským rozumem provedená úvaha.
Řekl bych, že to bude chtít měkčí materiál než je mosaz, aby nedocházelo k obrusu a tedy ztrátě materiálu - skořápky ořechů, rýže apod...
Řekl bych, že to bude chtít měkčí materiál než je mosaz, aby nedocházelo k obrusu a tedy ztrátě materiálu - skořápky ořechů, rýže apod...
- tomas fuk
Příspěvek#89 » pon 30. zář 2013, 17:52
Jo ten kremicity je asi moc tvrdy. Proto jsem napsal, ze je moznost velikeho vyberu jak zrna, tak tvrdosti. Jiste tam maji i mekke sterky. A dalsi vec je ta, ze mam v planu zezacatku strilet jen tovarnim strelivem a prebijet jen sve mnou vystrelene nabojnice a pokud bude moznost ziskat od nekoho jineho odkoupit jednou vystrelene nabojnice, tak bych prebijel i ty. Takze 12-15 prebiti a konec. Navic tady jsou fotky originalniho keramickeho cisticiho media a to je jiste taky tvrde. Je to jen dotaz, jestli to nekdo zkousel a pokud ano, tak jake to melo vysledky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí