průkaz zbraně - dotaz

kolemjdoucí

Příspěvek#1 » úte 3. bře 2015, 06:00

Zdravím,
jen takový možná hloupý dotaz: podepisuje se převzetí průkazu zbraně? Díky.

mikymoto

Příspěvek#2 » úte 3. bře 2015, 08:49

No esli myslíš podpis přímo na kartičku tak ne. Jedinej podpis na kterej si pamatuju v souvislosti s vydáním průkazu zbraně byl ten na žádosti o jeho vydání.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#3 » úte 3. bře 2015, 09:25

Přesně tak, cokoliv dostaneš od P ČR (povolení k nákupu, zbrojní průkaz, průkaz zbraně) tak podepisuješ převzetí listiny (dokladu).

kolemjdoucí

Příspěvek#4 » úte 3. bře 2015, 10:18

ok, díky, já to asi podepisoval, jen si teď nemůžu vzpomenout. tehdy jsem spěchal a teď marně vzpomínám :-) ono to dává logiku, protože by bylo jinak snadné to při případné ztrátě popřít.

Viki Cabadaj

Příspěvek#5 » stř 30. zář 2015, 14:47

Měl bych dotaz k průkazu zbraně.
Dnes jsem si byl v Praze na Sdružení vyzvednout průkaz zbraně na "puška samonabíjecí". Při kontrole jestli je vše správně vyplněno jsem si všiml, že na zadní straně není vyplněna kolonka "místo pobytu fyzické osoby", resp. že v té kolonce je napsáno "kategorie B".

Vytáhnu 3 roky starej průkaz zbraně na svýho Glocka a tam mám samozřejmě vyplněno místo pobytu Praha 9.
Tak říkám paní za přepážkou, která mě sama vyzvala, ať si zkontroluju, jestli je tam všechno v pořádku, než jí to podepíšu, že tam chybí to místo bydliště a že do toho řádku omylem vepsali to "kategorie B". Tam mi bylo řečeno, že prej se tam to trvalý bydliště už nepíše?!?
A přehození řádku (Kategorie B má být o řádek níže v kolonce "další ůdaje") prý nemám řešit.

Asi jde případně jen o formální vady, ale faktem je, že co se týče zbraní, tak bych radši měl všechny doklady tzv. "tip top".

Někdo podobná zkušenost?

mikymoto

Příspěvek#6 » stř 30. zář 2015, 14:58

No já mám 3 průkazy staré 12, 11 a 2 měsíce, ale na žádném nemám na zadní straně kolonku "místo pobytu fyzické osoby". Mám tam jen:

jméno a příjmení
rodné číslo (datum narození)
důvod vydání zbrojního oprávnění
registrace
datum

žádnou jinou kolonku tam nevidím

Grasel

Příspěvek#7 » stř 30. zář 2015, 15:13

Taky tam nic takovýho nemám, jen to psal mikymoto..
Vy v tém Práglu musíte mít furt neco extra, co? :)

Viki Cabadaj

Příspěvek#8 » stř 30. zář 2015, 15:26

Heh, tak to jste mě teda pobavili :)

Já na zadní straně mám:

Jméno a přijmení - Název nebo obchodní firma a právní forma právnické osoby
Datum narození
Místo pobytu fyzické osoby - sídlo právnické osoby
Další údaje
Registrace u
Datum

Nachlup stejnej mám i ten 3 roky starej průkaz zbraně na G19.
Čili tam chybí ten důvod vydání zbrojního oprávnění. Plus by mě teda zajímalo, jestli vůbec v PZ máte napsáno, že se jedná o zbraň kategorie B, což mi teď omylem vepsali o řádek výš do toho bydliště.

Přijde mi to, jako by se v Praze dojížděly nějaký starší typy PZ nebo tak něco...
Naposledy upravil(a) Viki Cabadaj dne stř 30. zář 2015, 15:29, celkem upraveno 1 x.

Marcurba

Příspěvek#9 » stř 30. zář 2015, 15:28

Viki Cabadaj

Příspěvek#10 » stř 30. zář 2015, 15:32

Ano, to je přesně ono, samozřejme vyjma barvy.
Tak mě zajímalo, jestli taky někomu tvrdili, že se tam to bydliště už psát nemusí...

mikymoto

Příspěvek#11 » stř 30. zář 2015, 15:40

No tak já mám v kolonce důvod vydání napsáno:

Česká republika
Kategorie B

Bydliště nemám ani na ZP. Takže buď v klidu - zřejmě dojíždějí nějaké starší formuláře a vyplňují je už podle nějakého nového vzoru. Běžně u našeho oddělení fasuju žádosti, které už na netu dle nového zákona vypadají jinak, ale to hlavní tam je.

Viki Cabadaj

Příspěvek#12 » stř 30. zář 2015, 15:42

Díky, nechám to plavat, i to, že v kolonce toho bydliště mám vtipně napsáno "Kategorie B" :D
Vždycky můžu říct, že není můj problém, že to někdo od nich napsal blbě...
Jinak já v ZP bydliště mám právě, holt Praha vždycky něco extra :)

Zpět na